E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Pfizer‑BioNTech: Θα αναπτύξουν νέο εμβόλιο mRNA

Τη σχετική είδηση γνωστοποίησε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Δημοσίευση 5/1/2022 | 16:09

Pfizer‑BioNTech: Θα αναπτύξουν νέο εμβόλιο mRNA

Μία νέα συνεργασία ανακοίνωσαν σήμερα η Pfizer και η BioNTech, αυτή τη φορά για την ανάπτυξη ενός εμβολίου mRNA που θα αφορά στην πρόληψη του έρπητα ζωστήρα. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, που ήταν οι πρώτες οι οποίες ανακάλυψαν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Τη σχετική είδηση γνωστοποίησε ο Άλμπερτ Μπουρλά με ανάρτησή του στα social media.

Έρπης ζωστήρας: Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών για το εμβόλιο

Στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών, επισημαίνεται: “Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συνεργασία έρευνας, ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης για την ανάπτυξη ενός πιθανού πρώτου εμβολίου βασισμένου σε mRNA για την πρόληψη του έρπητα ζωστήρα (ιός του έρπητα ζωστήρα ή HZV). Πρόκειται για μία εξουθενωτική, παραμορφωτική και επώδυνη ασθένεια που επηρεάζει περίπου έναν στους τρεις ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η συνεργασία βασίζεται στην επιτυχία των εταιρειών στην ανάπτυξη του πρώτου εγκεκριμένου και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενου εμβολίου mRNA για την πρόληψη του COVID-19. Αυτή είναι η τρίτη συνεργασία μεταξύ της Pfizer και της BioNTech στον τομέα των μολυσματικών ασθενειών, μετά τη συνεργασία για το εμβόλιο της γρίπης που ξεκίνησε το 2018 και τη συνεργασία για το εμβόλιο COVID-19 που ξεκίνησε το 2020”.

Όπως προβλέπουν οι όροι της συμφωνίας, “οι εταιρείες θα αξιοποιήσουν μια αποκλειστική τεχνολογία αντιγόνου που προσδιορίζεται από τους επιστήμονες της Pfizer και την αποκλειστική τεχνολογία πλατφόρμας mRNA της BioNTech που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο των εταιρειών για τον COVID-19. Τα μέρη θα μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης”.

Οι κλινικές δοκιμές για το εν λόγω εμβόλιο προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η Pfizer θα έχει δικαιώματα να εμπορευματοποιήσει το πιθανό εμβόλιο σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση τη Γερμανία, την Τουρκία και ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες όπου η BioNTech θα έχει δικαιώματα εμπορευματοποίησης. Οι εταιρείες θα μοιραστούν μεικτά κέρδη από την εμπορευματοποίηση οποιουδήποτε προϊόντος.

“Η Pfizer και η BioNTech ανέπτυξαν από κοινού το πρώτο εμβόλιο mRNA στον κόσμο, παρέχοντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του COVID-19 – την πιο καταστροφική πανδημία εδώ και έναν αιώνα – και επιδεικνύοντας συνεπή, ευέλικτη και υψηλής ποιότητας παραγωγή σε πρωτοφανή κλίμακα”, δήλωσε ο Mikael Dolsten, MD, Ph.D., Chief Scientific Officer και Πρόεδρος, Worldwide Research, Development & Medical, Pfizer.

“Με αυτή τη συμφωνία, συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι ανακάλυψης, προωθώντας την τεχνολογία mRNA για να αντιμετωπίσουμε μια άλλη πρόκληση για την υγεία που είναι ώριμη για επιστημονική καινοτομία, η οποία υποστηρίζεται από το παγκόσμιο κατασκευαστικό μας δίκτυο”, προσθέτει στη δήλωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΠΑΟΚ ‑ Μπέβερεν 4‑1: Τεσσάρα ο Δικέφαλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο Λίσι, με κέφια ο Ζαφείρης

Αθλητικά Νέα Χτες
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση του νέου ΠΑΟΚ - ο Ντέλιας καθόρισε το πρώτο ημίχρονο

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

Ελλάδα Χτες
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

Κόσμος Χτες
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left Χτες
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews Χτες
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα