E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αμβρόσιος: Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα του διαβόλου – Τέκνα του οι εμβολιασμένοι

Το ξέσπασμα του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου

Δημοσίευση 31/12/2021 | 16:45

Αμβρόσιος: Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα του διαβόλου – Τέκνα του οι εμβολιασμένοι

Ξέσπασε κατά του εμβολίου και των εμβολιασμένων ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Με ανοιχτή επιστολή του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, την κατηγορεί ότι εγκατέλειψε την υψηλή αποστολή της, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σημειώνει πως αποτελεί «το σφράγισμα του διαβόλου»

Αναλυτικά, την επιστολή του που δημοσιεύει το ekklisiaonline.gr, ο Αμβρόσιος αναφέρει:

Εκ προιμίου ζητώ την εκ μέρους Υμών κατανόησιν και συγκατάβασιν διά το γεγονός, ότι σήμερα παραμονήν της Πρωτοχρονιάς, δηλ. σε μια «χρονιάρα ημέρα» κατά την λαϊκήν παροιμίαν, αποτολμώ ο ταλαίπωρος εγώ, ένας «γεγηρακώς» ταπεινός εν Χριστώ Αδελφός Σας, να Σας ενοχλώ διά της παρού-σης επιστολικής επικοινωνίας μου, προκειμένου να Σας ενημερώ- σω περί τινος λίαν σοβαράς ομολογίας, ήτις αφορά το θέμα του εμβολιασμού.

Είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζει, και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλον, την αποδοχήν του Εμβολίου κατά του Κορωνοϊού, πολλοί δε εξ Υμών έσπευσαν να επιβάλλουν την ποινήν της αργίας από πάσης ιεροπραξίας εις τινας Κληρικούς της Επαρχίας των, διότι ηρνήθη-σαν να υποστούν τον εμβολιασμόν!

Είναι, λοιπόν, γεγονός αναμφισβήτητον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, εγκαταλείψασα την υψηλήν αποστολήν Της, ήτοι τον επανευαγγελισμόν του Λαού και την εν Χριστώ διαπαιδα- γώγησιν των πιστών προς σωτηρίαν της ψυχής των, δηλ. οι Ιεράρχες μας από ιατροί των ψυχών, κατήντησαν νοσοκόμοι – ιατροί των σωμάτων! Οι Ιεράρχες μας προωθούν, και μάλιστα κατά τρόπον επιτακτικόν σπρώχνουν, τον Λαόν του Θεού προκει-μένου οι χριστιανοί μας να υποστούν το Εμβόλιον, οπότε αυτομάτως οι εμβολιασμένοι ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!

Ώστε, λοιπόν, Αδελφοί μου, μήπως ήλθεν η ώρα να αναθεωρήσετε την στάσιν Σας; Μήπως ήλθεν η ώρα να σκεφθού-με το κατάντημα της σεπτής Ιεραρχίας μας; Μήπως ο Αρχιερεύς της σήμερον απαρνήθηκε την θέσιν του, το «εις τύπον και τόπον Χριστού» και εγένετο δούλος και υπηρέτης του Διαβόλου;

Παρακαλώ, συγχωρήσατέ μοι τη σκληρή γλώσσα, την οποίαν κατ’ ανάγκην χρησιμοποιώ. Αλλά το δικαίωμα αυτό μου παρέχει ένα περιστατικόν, το οποίον συνέβη μόλις προ τεσσάρων ημερών στο Ιερό Προκύνημα του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι. Εκεί μία δαιμονισμένη νέα κοπέλα, απευθυνομένη προς τους προσκυνη-τάς του Οσίου Παταπίου, ξαφνικά άρχισε να φωνάζει με φωνή ανδρική και πολύ δυνατή! Είπε τα εξής πολύ σκληρά λόγια:

 

«Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο! Όλοι θα σφραγιστείτε! Ποιοί από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα! Τι με κοιτάτε;»

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Μήπως, έπειτα από αυτό το θλιβερό, πλήν όμως και πολύ αποκαλυπτικό γεγονός, πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας;

Απετόλμησα να Σας θέσω δημοσίως το ερώτημα, διότι η φωνή του Διαβόλου εκεί ψηλά το Ιερό Προσκύνημα ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ! Ο Διάβολος ωμολόγησε το κατόρθωμά του! Το εμβόλιο είναι ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ποιος από Υμάς θα ηδύνατο να το διαψεύση; «Εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα Υμίν, ἁμαρτίαν οὐκ είχετε· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχετε περὶ τῆς ἁμαρτίας Υμών» ( Ιωάνν. κεφ. ιε΄, 22-23).

Επί δε τούτοις, εκζητών τας Υμετέρας ευχάς επί τω Νέω Έτει, διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Αίγιον, 31η Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας