E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Oι Έλληνες φεύγουν για διασκέδαση στο Ντουμπάι

Τα περιοριστικά μέτρα έκαναν αρκετούς να κλείσουν εισιτήρια

Δημοσίευση 30/12/2021 | 16:35

Oι Έλληνες φεύγουν για διασκέδαση στο Ντουμπάι
Φωτογραφία από τον χρήστη Zaib Azhar 📷 στο Pexels

Στο αραβικό Εμιράτο του Ντουμπάι η Omicron μπήκε σε λίστα αναμονής καθώς προτεραιότητα έχουν οι χιλιάδες Ευρωπαίοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ τα τελευταία 24ωρα, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάγκασαν αρκετούς να κλείσουν εισιτήρια για Ντουμπάι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προκειμένου να αλλάξουν χρόνο χωρίς απαγορεύσεις στον τρόπο διασκέδασης.

Τα ξενοδοχεία ειναι γεμάτα, τα εστιατόρια και τα κλαμπ δεν δέχονται άλλες κρατήσεις ενώ πρόκειται να διεξαχθούν δεκάδες prive εκδηλώσεις σε ιδιωτικές βίλες.

Μοναδικός περιορισμός που έχουν επιβάλει οι αρμόδιες αρχές του Ντουμπάι στις επιχειρήσεις εστίασης είναι να μην λειτουργούν τα μπαρ και άπαντες να κάθονται στα τραπέζια τους, κάτι όμως που τηρείται σε ελάχιστες περιπτώσεις παρα τον κίνδυνο επιβολής τσουχτερών προστίμων.

«Ο κόσμος σηκώνεται και χορεύει, είναι πολύ δυσκολο να τον κρατήσεις στο τραπέζι, ειδικά μετα απο τόσο πολύ αλκοόλ» λεει στο protothema.gr η Dj Άντζελα Παντελή που εργάζεται σε ένα απο τα καλύτερα εστιατόρια-μπαρ του Ντουμπάι.

Για να προσθέσει: «Λόγω της έκθεσης Εxpo ειδικά, επικρατεί ένα κλίμα άκρως γιορτινό, έχει έρθει πάρα πολύς κόσμος στο Ντουμπάι για τις γιορτές, επίσης το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι πολυ λιγότερα απ΄την Ελλάδα και το ποσοστό θνησιμότητας ελάχιστο, αντιλαμβάνεσαι πως δεν τίθεται θέμα να πάρουν δραστικά μέτρα. Εγώ που δουλεύω στο entertainment βλέπω κόσμο να διασκεδάζει με την ψυχή του, να χορεύει αν και υποτίθεται δεν επιτρέπεται και το μόνο μέτρο που εφαρμόστηκε από μόλις χτες είναι η απαγόρευση θαμώνων στο μπαρ, επιτρέπεται να κάθονται μόνο στα τραπέζια. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, είναι θέμα καθαρά προσωπικής ευθύνης πλέον, ό,τι και να κάνει το κάθε κράτος, ο καθένας πρέπει να προσέχει, γενικότερα όχι όταν βγαίνει να διασκεδάσει».

Αξίζει να αναφερθεί οτι οι τιμές για ρεβεγιόν στο Εμιράτο της υπερβολής είναι αρκετά τσουχτερές και δεν απευθύνονται σε καμία περίπτωση στο πορτοφόλι του μέσου Ευρωπαίου πολίτη. Για παράδειγμα, το ελληνικό Nammos στην παραλία της Τζουμέιρα, δίπλα στο επιβλητικό Four Seasons, χρεώνει 2.500 ευρώ το κεφάλι (πρώτο τραπέζι) για το ρεβεγιόν παραμονή Πρωτοχρονιάς με καλεσμένο τον διάσημο Αιγύπτιο τραγουδιστή, Amr Diab.

Στην τιμή περιλαμβάνεται μενού φαγητου, απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας και βότκας Belvedere καθώς και 200 γραμμάρια χαβιάρι Kaluga. Οι πελάτες που θα επιλέξουν τραπέζι στη δεύτερη σειρά θα πληρώσουν 1.600 ευρώ ανά άτομο με τις ίδιες παροχές σε φαγητό και αλκοόλ, ωστόσο θα τους σερβιριστεί η μισή ποσότητα απο το πανάκριβο ρώσικο χαβιάρι Kaluga σε σχέση με τα τραπέζια της πρώτης σειράς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Ελλάδα 09.05.2025
«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ένα ρατσιστικό σχόλιο μπορεί να συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια

Κόσμος 09.05.2025
Η τοπική κοινωνία του Ρότσεστερ στη Μινεσότα μοιάζει διχασμένη μπροστά σε μια ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα πεντάχρονο αγόρι

Ο Αρης Μουγκοπέτρος πήρε εξιτήριο μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας

Ελλάδα 09.05.2025
Ο μουσικός τραυματίστηκε όταν έσκασε κροτίδα στα χέρια του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του

ΕΕ και Ουκρανία ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για τα ρωσικά εγκλήματα – «Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος»

Κόσμος 09.05.2025
Παράλληλα, εγκρίθηκε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας

Καταδικάστηκε πρώην διοικητής νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας που είχε κακοποιήσει σeξουαλικά εργαζόμενη

Ελλάδα 09.05.2025
Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από την εργαζόμενη για τέλεση γενετήσιων πράξεων από τον κατηγορούμενο το 2021

Χαμός στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας επειδή παραχώρησαν προτεραιότητα σε μια έγκυο ‑ Δείτε το βίντεο

Ελλάδα 09.05.2025
«Μπορεί να περιμένει, δεν την πιάσαν οι πόνοι» διαμαρτυρήθηκε μια άλλη γυναίκα που περίμενε στην ουρά

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Κόσμος 09.05.2025
Στο 80% ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του στο Truth Social

Ντόναλντ Τραμπ: Απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου – Κατακραυγή από τους Δημοκρατικούς

Κόσμος 09.05.2025
Η Κάρλα Χέιντεν ήταν η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε τη θέση

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων ‑ Έκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη

Ελλάδα 09.05.2025
Ο εργαζόμενος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του τη στιγμή της ενέργειας και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο TikTok