E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνος Πλεύρης: Έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Όλα τα νεότερα για τη πιθανή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 29/12/2021 | 15:56

Θάνος Πλεύρης: Έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι θα επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της. Επιπλέον, θα επανεξεταστεί και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. “Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες”, είπε χαρακτηριστικά.

«Στο ΕΣΥ κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ως εκ τούτου, οι νοσηλείες είναι σοβαρές. Στην κοινότητα, η μετάλλαξη Omicron είναι η κυρίαρχη, τόσο αναφορικά με τα κρούσματα που είδαμε χθες, όσο και με αυτά που θα δούμε σήμερα. Η μετάλλαξη Omicron κυριαρχεί. Όμως, το ΕΣΥ δέχεται πίεση και από τη Δέλτα. Η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για διάθεση κλινών», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που υπάρχουν από το εξωτερικό, όσον αφορά στην εικόνα της μετάλλαξης Omicron. Με βάση τα δεδομένα, οι νοσηλείες είναι ηπιότερες και διαρκούν λιγότερο. «Η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες απο την Omicron», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν την καλύπτουν. «Οι πιο ήπιες νοσήσεις έχουν να κάνουν ακριβώς με τους εμβολιασμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πάνω από το 75% των πολιτών που δικαιούνται την αναμνηστική δόση έχουν ήδη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Έχουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και θεωρούμε ότι αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολό τους έως τα μέσα Ιανουαρίου, θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε πλήρως στην κανονική ζωή. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες