E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση εμβολίου για τα παιδιά στις 3 Ιανουαρίου

Τι ισχύει για τα εμβόλια και την έξαρση της παραλλαγής Όμικρον

Δημοσίευση 27/12/2021 | 18:08

Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση εμβολίου για τα παιδιά στις 3 Ιανουαρίου

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση αποτελεί το κυριότερο όπλο στην αντιμετώπιση της «Όμικρον»

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την τοποθέτησή της, λέγοντας ότι οι γιορτινές ημέρες που διανύουμε, «αποτελούν μια ανάκληση των γεγονότων και των σκέψεων του χρόνου που πέρασε. Διεθνώς το 2021 θεωρείται το έτος του θαυμαστού έργου που έγινε στον τομέα των εμβολίων».

«Η εκστρατεία "Ελευθερία" ξεκίνησε με το πιο δύσκολο από πλευράς διαχείρισης εμβόλιο, αυτό της Pfizer. Τον αρχικό ενθουσιασμό ακολούθησε χαλάρωση, λόγω των αρνητών, αλλά και της αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, εξαιτίας των μεταλλάξεων.

Η μετάλλαξη Δέλτα έκανε την ανατροπή. Τα δεδομένα για την "Όμικρον" θέλουν ακόμα τεκμηρίωση και υποεκτιμάται ο παράγων επαναλοίμωξη. Ήδη προδημοσιευμένη μελέτη από τη Νότια Αφρική δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι μικρότερη σε σχέση με τη Δέλτα, όπως και ο χρόνος νοσηλείας μειωμένος κατά 40%. Ίσως επιβαρύνει το σύστημα υγείας, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας».

Στη συνέχεια είπε ότι σήμερα υπάρχουν 26 εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν εγκριθεί τουλάχιστον από έναν εθνικό φορέα, ενώ τουλάχιστον 200 είναι υπό ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, «όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι προστατευτικά σε σχέση με τα αναδυόμενα στελέχη. Δεν προτείνεται τροποποίηση των εμβολίων, για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον. Η τρίτη δόση αποτελεί το κυριότερο όπλο στην αντιμετώπιση της παραλλαγής».

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους, εάν δεν είχαν εμβολιαστεί

Και ο κ. Θεμιστοκλέους προχώρησε σε μια αποτίμηση της χρονιάς που ολοκληρώνεται. Κατά την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους, εάν δεν είχαμε διενεργήσει τους εμβολιασμούς.

Επιπλέον, ανέφερε πως η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση δόσεων εμβολίου για παιδιά στις 03 Ιανουαρίου 2022 και ανακοίνωσε πως «ήδη άνοιξαν 120.000 ραντεβού μέσα στον Ιανουάριο για παιδιά 5-11 ετών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέληξε ένας από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης από έκρηξη σε επιχείρηση ανταλλακτικών και συνεργείο βαρέων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν γίνεται σειρά ‑ Πότε και πού κάνει πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Σε διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο η σειρά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά από 14 ημέρες γυρισμάτων σε Αλόννησο και Αττική

Απειλητικά συνθήματα έξω από το σπίτι της Βολουδάκη ‑ Μαρινάκης: «Έχουμε απέναντί μας εγκληματίες»

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει: Η στοχοποίηση ανθρώπων και οικογενειών, η απειλή βίας και η καλλιέργεια μίσους δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία

Ιράν: «Ελέγχουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Χτύπημα σε κυπριακό πλοίο και επιθέσεις σε κράτη του Κόλπου μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
«Και θα διατηρήσουμε τον έλεγχο με την ισχύ μας» λέει ο εκπρόσωπος της επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας της Βουλής - Αγνοείται ένας Ινδός, μέλος του πληρώματος του M/V GFS Galaxy - Αυστηρές οδηγίες στα πλοία που πλέουν στα Στενά

Ανατροπή στο θανατηφόρο δυστύχημα της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ – Ο 48χρονος αρνείται ότι οδηγούσε το απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Ο άνδρας ισχυρίζεται πως δεν βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, ενώ ο πατέρας της ανήλικης ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι Αρχές

Καιρός: Σημάδια απότομης ανόδου της θερμοκρασίας μετά τις 15 Ιουλίου – Γιατί δεν μιλάμε ακόμα για καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η διάρκεια του φαινομένου και οι ελάχιστες νυχτερινές θερμοκρασίες θα κρίνουν αν πληρούνται τα κριτήρια χαρακτηρισμού του ως καύσωνα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νέο «σκάνδαλο» στο Μουντιάλ; Τι λέει η FIFA για τον αμφιλεγόμενο αποκλεισμό της Νορβηγίας και τι διαμαρτύρονται οι Νορβηγοί

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η Νορβηγία ισχυρίζεται ότι η μπάλα άγγιξε το καλώδιο της spidercam πριν από το γκολ του Μπέλιγχαμ, με τη FIFA να απαντά μέσω των δεδομένων του αισθητήρα.