E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση εμβολίου για τα παιδιά στις 3 Ιανουαρίου

Τι ισχύει για τα εμβόλια και την έξαρση της παραλλαγής Όμικρον

Δημοσίευση 27/12/2021 | 18:08

Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση εμβολίου για τα παιδιά στις 3 Ιανουαρίου

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση αποτελεί το κυριότερο όπλο στην αντιμετώπιση της «Όμικρον»

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την τοποθέτησή της, λέγοντας ότι οι γιορτινές ημέρες που διανύουμε, «αποτελούν μια ανάκληση των γεγονότων και των σκέψεων του χρόνου που πέρασε. Διεθνώς το 2021 θεωρείται το έτος του θαυμαστού έργου που έγινε στον τομέα των εμβολίων».

«Η εκστρατεία "Ελευθερία" ξεκίνησε με το πιο δύσκολο από πλευράς διαχείρισης εμβόλιο, αυτό της Pfizer. Τον αρχικό ενθουσιασμό ακολούθησε χαλάρωση, λόγω των αρνητών, αλλά και της αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, εξαιτίας των μεταλλάξεων.

Η μετάλλαξη Δέλτα έκανε την ανατροπή. Τα δεδομένα για την "Όμικρον" θέλουν ακόμα τεκμηρίωση και υποεκτιμάται ο παράγων επαναλοίμωξη. Ήδη προδημοσιευμένη μελέτη από τη Νότια Αφρική δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι μικρότερη σε σχέση με τη Δέλτα, όπως και ο χρόνος νοσηλείας μειωμένος κατά 40%. Ίσως επιβαρύνει το σύστημα υγείας, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας».

Στη συνέχεια είπε ότι σήμερα υπάρχουν 26 εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν εγκριθεί τουλάχιστον από έναν εθνικό φορέα, ενώ τουλάχιστον 200 είναι υπό ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, «όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι προστατευτικά σε σχέση με τα αναδυόμενα στελέχη. Δεν προτείνεται τροποποίηση των εμβολίων, για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον. Η τρίτη δόση αποτελεί το κυριότερο όπλο στην αντιμετώπιση της παραλλαγής».

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους, εάν δεν είχαν εμβολιαστεί

Και ο κ. Θεμιστοκλέους προχώρησε σε μια αποτίμηση της χρονιάς που ολοκληρώνεται. Κατά την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους, εάν δεν είχαμε διενεργήσει τους εμβολιασμούς.

Επιπλέον, ανέφερε πως η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση δόσεων εμβολίου για παιδιά στις 03 Ιανουαρίου 2022 και ανακοίνωσε πως «ήδη άνοιξαν 120.000 ραντεβού μέσα στον Ιανουάριο για παιδιά 5-11 ετών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροτερεύει η υγεία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε ‑ Μάριτ: Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση πνεύμονα

Κόσμος 14.03.2026
H ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα είναι πλέον επιτακτική

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail