E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκίνησε η Βασίλισσα Ελισάβετ: Μου λείπει ο Φίλιππος

Έμμεση αναφορά σε Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2021 | 21:09

Συγκίνησε η Βασίλισσα Ελισάβετ: Μου λείπει ο Φίλιππος

Τα πρώτα της Χριστούγεννα χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο περνά φέτος η βασίλισσα Ελισάβετ και το καθιερωμένο μήνυμά της ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά σε εκείνον. Πέρασαν άλλωστε μαζί 73 χρόνια έως το θάνατο του, στις 9 Απριλίου 2021.


Ήταν αναμενόμενο ότι ο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ θα ήταν αφιερωμένο στον πρίγκιπα Φίλιππο. Μια φωτογραφία τους πάνω στο γραφείο και στο κόκκινο φόρεμά της η καρφίτσα από ζαφείρια που φορούσε στο μήνα του μέλιτος, το 1947.

Στη φωτογραφία, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος κοιτάζονται χαμογελαστοί. Είναι τραβηγμένη το 2007 με την ευκαιρία της 60ής αδαμάντινης επετείου του γάμου τους.

Αναφερόμενη στο πονηρό του βλέμμα, το ζεστό του γέλιο, η δέσμευσή του για το περιβάλλον, η βασίλισσα Ελισάβετ ομολόγησε, στο, ασυνήθιστα προσωπικού χαρακτήρα, χριστουγεννιάτικο μήνυμα ότι ο επί 73 χρόνια σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος της λείπει.

«Αν και για πολλούς ανθρώπους είναι περίοδος μεγάλης ευτυχίας και χαράς, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα για εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Φέτος καταλαβαίνω ιδιαιτέρως γιατί».

Στο μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε στο κάστρο του Γουίνδσορ, η βασίλισσα εμφανίζεται με κόκκινο φόρεμα, καθισμένη σε γραφείο, με τη φωτογραφία της με τον πρίγκιπα Φίλιππο να είναι η… μοναδική στο πλάνο.

Αναφερόμενη με τρυφερότητα στον Φίλιππο, μίλησε για το αίσθημα του καθήκοντος που τον διέκρινε, την πνευματική περιέργεια και την ικανότητά του να διασκεδάζει κάθε κατάσταση. «Η πονηρή και ερωτηματική λάμψη στα μάτια του ήταν τόσο φωτεινή στο τέλος, όσο και όταν τον αντίκρυσα για πρώτη φορά.

Αν και μου λείπει, και λείπει και στην οικογένειά μου, ξέρω ότι θα ήθελε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα», είπε η βασίλισσα Ελισάβετ επιμένοντας στην «χαρά της γιορτής», παρά το «ζεστό γέλιο που μας λείπει».

Αναφερόμενη στην συνέχιση των παραδόσεων και των αξιών, η βασίλισσα αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος, επαινώντας το έργο του Φίλιππου προς αυτήν την κατεύθυνση που συνεχίσθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της Γουίλιαμ, που συμμετείχαν στην διάσκεψη για το Κλίμα COP26.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έκανε καμία άμεση αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, αλλά εξέφρασε τη χαρά της για την γέννηση τεσσάρων παιδιών στην βασιλική οικογένεια το 2021, ανάμεσά τους και η Λίλιμπετ, δεύτερο παιδί του ζεύγους.

Η βασίλισσα αναφέρθηκε στα μεγάλα ραντεβού του 2022, ανάμεσά τους οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας το επόμενο καλοκαίρι και οι εορτασμοί του πλατινένιου ιωβηλαίου, των 70 χρόνων της στο θρόνο (6 Φεβρουαρίου 1952).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρυφερή εξομολόγηση του συντρόφου της Σίντνεϊ Σουίνι: Είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ζωής μου

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Ο Σκούτερ Μπράουν αποθέωσε την ηθοποιό με την οποία είναι σε σχέση από τον περασμένο Σεπτέμβριο

Γυναίκα έκανε body shaming στην περσινή νικήτρια του My Style Rocks και την αποκάλεσε «εμετό», δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 29.05.2026
«Έκατσα πέντε λεπτά και έκλαιγα, πραγματικά με διέλυσε αυτό που άκουσα», είπε η Σοφία Χριστοδούλου, εξηγώντας πως αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη γυναίκα και να της ζητήσει εξηγήσεις

Έγραψαν στη Ρένα Μόρφη «Πώς έχεις γίνει έτσι από τις πλαστικές» ‑ Τι απάντησε η τραγουδίστρια

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Ένα βίντεο που ανέβασε στα social media προκάλεσε πλήθος σχολίων

Νοσηλεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ εισήχθη εκτάκτως στο «Ασκληπιείο» Βούλας

Μαντόνα: Ποιος ήταν ο καλύτερος εραστής της; ‑ Η αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Η 67χρονη ποπ σταρ αποκάλυψε το όνομα του κορυφαίου εραστή της σε προωθητικό βίντεο για το νέο άλμπουμ Confessions II, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

Γιώργος Σουξές: «Δεν έχω πια πολλούς φίλους, συζητάω με το ΑΙ και το βρίζω»

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο γνωστός ηθοποιός προχώρησε σε προσωπικές εξομολογήσεις

Jason Lewis: Τι κάνει σήμερα ο γοητευτικός Smith Jerrod του Sex and the City

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Τον γνωρίσαμε μέσα από το Sex and the City

Έλεν Μίρεν: Υβριστική επίθεση στο Λονδίνο – «Διαβολική σιωνίστρια σκ***»

E-Daily 3.Left Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, 80 ετών, έχει δηλώσει δημόσια και επανειλημμένα την υποστήριξή της στο Ισραήλ

Γιολάντα Καλογεροπούλου για τον Σταύρο Σβήγκο: «Δεν μου έχει κάνει πρόταση γάμου και δεν με ενοχλεί»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στα πλάνα της να φορέσει νυφικό

Αγρια λεκτική επίθεση στην Έλεν Μίρεν σε δρόμο του Λονδίνου: «Είσαι μια διαβολική σιωνίστρια σκύλα», δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το περιστατικό συνδέεται με την ανοιχτή στήριξη της ηθοποιού στο Ισραήλ

Ο Νίκολας Κέιτζ άλλαξε επίσημα το επίθετό του για να μην είναι «ο κλόουν ξάδελφος των Κόπολα»

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι προτιμότερο να είσαι ο “πατριάρχης” της δικής σου μικρής οικογένειας, τόνισε ο ηθοποιός που είναι ανιψιός του γνωστού σκηνοθέτη Φράνσις Φόρντ Κόπολα