E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα στοιχεία για το ορφανοτροφείο της φρίκης: Το δωμάτιο τιμωρίας και τα ληγμένα φάρμακα

Σοκάρουν οι καταγγελίες για το ορφανοτροφείο στην Αθήνα

Δημοσίευση 24/12/2021 | 12:54

Νέα στοιχεία για το ορφανοτροφείο της φρίκης: Το δωμάτιο τιμωρίας και τα ληγμένα φάρμακα

Σοκάρουν οι καταγγελίες για το ορφανοτροφείο στην Αθήνα. Σε αυτές περιγράφονται σeξουαλικές σκηνές μεταξύ μικρών παιδιών, κακοποίηση από τους φροντιστές, μέχρι και χορήγηση ληγμένων φαρμάκων.

Στην υπόθεση κακοποίησης των αγοριών σε ίδρυμα στην Αττική, αναφέρθηκε εκ νέου και η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξήγησε ότι έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της». Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο” μέσα στη δομή, αλλά και σeξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία εξετάζει πλέον την υπόθεση, και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη δομή, ενώ η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής τον Σεπτέμβριο χωρίς αυτό, ωστόσο, να προβεί σε ενέργειες.

Το ίδρυμα, για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, φαίνεται να απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις, οικονομικές αλλά όχι μόνο, καθώς, όπως είπε η υφυπουργός, «έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες». Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι η καταγγελία αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πέντε παιδιά με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους.

Σε νεότερη τηλεοπτική παρέμβαση, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι προς το παρόν, από την εισαγγελική έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σeξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συνέχισε, λέγοντας, πως γυναίκες που εργάζονταν εκεί ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, ενώ υπήρχε και δωμάτιο – αποθήκη που έβαζαν μέσα τα παιδιά για τιμωρία.

Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Σημειώνεται πως και τα πέντε παιδιά που εμπλέκονται στο σκάνδαλο έχουν μεταφερθεί στο Παίδων, ενώ παράλληλα έχει σταματήσει και η κρατική χρηματοδότηση.

Η καταγγελία έφτασε πριν 3 μήνες στο ΔΣ

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες», εξήγησε η υφυπουργός που μίλησε για το ίδιο θέμα στην τηλεόραση του Open.

«Έκαναν σeξ με πάνινη κούκλα»

Την καταγγελία φέρεται να έχει κάνει υπάλληλος που εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ίδρυμα. Σύμφωνα με το βραδινό δελτίο του Mega, ένας από τους 3 καταγγέλλοντες αναφέρει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος: «Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σeξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος, η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε.

Μάλιστα, μια υπάλληλος ξυλοκοπούσε παιδιά και τα κλείδωνε σε απομονωμένο δωμάτιο. Η καταγγελία αναφέρει πως αυτό δεν ήταν μυστικό, αλλά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη υπάλληλο ως απειλή: «Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;” το παιδί της είπε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες…”».

Τέλος, σημειώνεται πως τουλάχιστον μία από τις καταγγελίες στρέφεται κατά της διοίκησης, γιατί – όπως υποστηρίζει – η καταγγέλουσα η υπεύθυνη γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό