E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα στοιχεία για το ορφανοτροφείο της φρίκης: Το δωμάτιο τιμωρίας και τα ληγμένα φάρμακα

Σοκάρουν οι καταγγελίες για το ορφανοτροφείο στην Αθήνα

Δημοσίευση 24/12/2021 | 12:54

Νέα στοιχεία για το ορφανοτροφείο της φρίκης: Το δωμάτιο τιμωρίας και τα ληγμένα φάρμακα

Σοκάρουν οι καταγγελίες για το ορφανοτροφείο στην Αθήνα. Σε αυτές περιγράφονται σeξουαλικές σκηνές μεταξύ μικρών παιδιών, κακοποίηση από τους φροντιστές, μέχρι και χορήγηση ληγμένων φαρμάκων.

Στην υπόθεση κακοποίησης των αγοριών σε ίδρυμα στην Αττική, αναφέρθηκε εκ νέου και η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξήγησε ότι έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της». Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο” μέσα στη δομή, αλλά και σeξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία εξετάζει πλέον την υπόθεση, και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη δομή, ενώ η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής τον Σεπτέμβριο χωρίς αυτό, ωστόσο, να προβεί σε ενέργειες.

Το ίδρυμα, για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, φαίνεται να απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις, οικονομικές αλλά όχι μόνο, καθώς, όπως είπε η υφυπουργός, «έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες». Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι η καταγγελία αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πέντε παιδιά με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους.

Σε νεότερη τηλεοπτική παρέμβαση, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι προς το παρόν, από την εισαγγελική έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σeξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συνέχισε, λέγοντας, πως γυναίκες που εργάζονταν εκεί ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, ενώ υπήρχε και δωμάτιο – αποθήκη που έβαζαν μέσα τα παιδιά για τιμωρία.

Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Σημειώνεται πως και τα πέντε παιδιά που εμπλέκονται στο σκάνδαλο έχουν μεταφερθεί στο Παίδων, ενώ παράλληλα έχει σταματήσει και η κρατική χρηματοδότηση.

Η καταγγελία έφτασε πριν 3 μήνες στο ΔΣ

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες», εξήγησε η υφυπουργός που μίλησε για το ίδιο θέμα στην τηλεόραση του Open.

«Έκαναν σeξ με πάνινη κούκλα»

Την καταγγελία φέρεται να έχει κάνει υπάλληλος που εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ίδρυμα. Σύμφωνα με το βραδινό δελτίο του Mega, ένας από τους 3 καταγγέλλοντες αναφέρει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος: «Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σeξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος, η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε.

Μάλιστα, μια υπάλληλος ξυλοκοπούσε παιδιά και τα κλείδωνε σε απομονωμένο δωμάτιο. Η καταγγελία αναφέρει πως αυτό δεν ήταν μυστικό, αλλά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη υπάλληλο ως απειλή: «Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;” το παιδί της είπε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες…”».

Τέλος, σημειώνεται πως τουλάχιστον μία από τις καταγγελίες στρέφεται κατά της διοίκησης, γιατί – όπως υποστηρίζει – η καταγγέλουσα η υπεύθυνη γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος 09.04.2026
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος 09.04.2026
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος 09.04.2026
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα 09.04.2026
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος 09.04.2026
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος 09.04.2026
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος 09.04.2026
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα 09.04.2026
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος 09.04.2026
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»

Ισραήλ: Σκότωσε τον ανηψιό του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου ‑ Ποιος ήταν ο Αλί Γιουσούφ Χάρσι

Κόσμος 09.04.2026
Το Ισραήλ ανακοίνωσε οτι σκότωσε τον ανιψιό και προσωπικό σύμβουλο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Αλί Γιουσούφ Χάρσι, σε νυχτερινές επιδρομές στον Λίβανο