E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέο ωράριο στην εστίαση έρχεται με το νέο έτος

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης

Δημοσίευση 24/12/2021 | 12:04

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέο ωράριο στην εστίαση έρχεται με το νέο έτος

Νέα μέτρα στην εστίαση έρχονται μαζί με το… 2022 και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε μια «ιδέα» για το τι έρχεται από τις 3 Ιανουαρίου.

Ανακοινώνοντας, χθες (23.12.2021) τα νέα μέτρα, ο Θάνος Πλεύρης είχε περιγράψει το πλέγμα των όσων έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους επιδημιολόγους στις 27 Δεκεμβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής (24.12.2021), μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Θάνος Πλεύρης άφησε να εννοηθεί ότι από τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, η εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν νωρίτερα και μάλλον «κόβονται» οι όρθιοι.

Τα όποια μέτρα αποφασιστούν για να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν τουλάχιστον 15 μέρες.

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα (27.12.2021) να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση.

Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα».

Εκτίμησε δε ότι «πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των υγειονομικών και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει έως και απολύσεις όσων δεν κάνουν το εμβόλιο έως τις 31 Μαρτίου. «Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».

«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Κόσμος 18.02.2026
Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα 18.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Ιταλία: Γυναίκα περιγράφει τη στιγμή που χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 18.02.2026
Σε βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να κάθονται σε μια ουρά περιμένοντας το τελεφερίκ, όταν ξαφνικά τους χτύπησε η χιονοστιβάδα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Κόσμος 18.02.2026
Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Κόσμος 18.02.2026
Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

Κακοκαιρία με πιθανή «γραμμή λαίλαπας» προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός 18.02.2026
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία 18.02.2026
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία

Κύπελλο μπάσκετ: Φοβερό κάρφωμα από τον Σμιθ στο Ηρακλής ‑ Μύκονος, βίντεο

Αθλητικά Νέα 18.02.2026
Ο Αμερικανός φόργουορντ απογειώθηκε και κάρφωσε στο καλάθι της Μυκόνου στον προημιτελικό του Final-8

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Ελλάδα 18.02.2026
Θα κληθεί εκ νέου σε απολογία από την ανακρίτρια Αμαλιάδας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Απέκλεισε τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στους «8» στο Κατάρ!

Αθλητικά Νέα 18.02.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Ντανίλ Μεντβέντεφ και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Qatar Open, διακόπτοντας παράλληλα το νικηφόρο σερί του Ρώσου στις πρόσφατες, μεταξύ τους, αναμετρήσεις.

Κηρύχθηκαν μνημείο οι 12 φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Ελλάδα 18.02.2026
Οι 12 φωτογραφίες από τις εκτελέσεις αγωνιστών από τους Γερμανούς στην Καισαριανή την περίοδο της Κατοχής, κηρύχθηκαν μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα