E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο άντρας που γέννησε τον γιό του θεωρεί ότι η μητρότητα δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με την γυναίκα

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσουμε να ορίζουμε τη ""γυναικεία φύση"" στο πλαίσιο της ""μητρότητας"", γιατί είναι μια λανθασμένη ισοδυναμία»

Δημοσίευση 23/12/2021 | 13:29

Ο άντρας που γέννησε τον γιό του θεωρεί ότι η μητρότητα δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με την γυναίκα
@bennettonpurpose / Instagram

Ο 37χρονος Bennett Kaspar-Williams από το Λος Άντζελες κατάλαβε πρώτη φορά ότι είναι διεμφυλικός πριν από περίπου μια δεκαετία, το 2011, αλλά ξεκίνησε την διαδικασία αλλαγής φύλου τρία χρόνια αργότερα. Έξι χρόνια μετά, το 2017, συνάντησε τον Malik, μελλοντικό του σύζυγο, και παντρεύτηκαν το 2019.

«Πάντα ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα το σώμα μου να πετύχει εγκυμοσύνη, αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω μέχρι να μάθω πώς να διαχωρίζω τη λειτουργία του σώματός μου από κάθε έννοια φύλου», εξηγεί.

«Μόλις έμαθα να αντιλαμβάνομαι το σώμα μου ως ένα εργαλείο και όχι μια συλλογή στερεοτύπων με βάση το φύλο, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι και το άτομο που ήθελα και να φέρω ένα παιδί στον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει πραγματικά αν είναι δυνατή η απόκτηση παιδιών μέχρι να προσπαθήσει - το να γεννηθείς με μήτρα δεν αποτελεί βεβαιότητα για τη σύλληψη ή την εγκυμοσύνη», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσουμε να ορίζουμε τη "γυναικεία φύση" στο πλαίσιο της "μητρότητας", γιατί είναι μια λανθασμένη ισοδυναμία ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μητέρες, ότι όλες οι μητέρες κυοφορούν τα παιδιά τους ή ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν παιδιά είναι μητέρες. Τίποτα από αυτά δεν είναι καθολικά αληθινό», τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο βρισκόταν στο μαιευτήριο, το ιατρικό προσωπικό τον αποκαλούσε συνεχώς «μητέρα», κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί.

Γέννησε με καισαρική τομή τον Οκτώβριο του 2020, φέρνοντας στον κόσμο ένα αγοράκι που ονομάστηκε Hudson.

«Το μόνο πράγμα που με έκανε να δυσανασχετώ σχετικά με την εγκυμοσύνη μου ήταν η χρήση λάθος φύλου όταν λάμβανα ιατρική φροντίδα», είπε.

«Η επιχείρηση της εγκυμοσύνης - και ναι, λέω επιχείρηση, επειδή ολόκληρο το σύστημα υγείας στην Αμερική επικεντρώνεται στην πώληση αυτής της έννοιας της "μητρότητας" - είναι τόσο συνυφασμένο με το φύλο που ήταν δύσκολο να αποφύγεις να σε παρεξηγήσουν. Ακόμη και με γένια, επίπεδο στήθος και ένδειξη ανδρικού φύλου στην ταυτότητα, δεν μπορούσαν να σταματήσουν να με αποκαλούν "μαμά", "μητέρα" ή "κυρία"», εξηγεί.

Και συνεχίζει: «Αυτό που προκαλούσε δυσφορία. Τίποτα σχετικά με το να είμαι έγκυος δεν μου φαινόταν "θηλυκό" – στην πραγματικότητα, νομίζω ότι το να κυοφορείς ένα παιδί, απομονωμένος λόγω της πανδημίας και να πηγαίνεις σε όλα τα νοσοκομεία και τα ραντεβού μόνος ήταν το πιο σκληρό, πιο γενναίο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Τίποτα δεν με κάνει να νιώθω πιο δυνατός από το να μπορώ να πω ότι είμαι ένας μπαμπάς που δημιούργησα το δικό μου παιδί».

Σήμερα λέει πως το καλύτερο πράγμα στο να είναι μπαμπάς είναι να βλέπει τον Hudson να μοιράζεται τις νέες του ανακαλύψεις. «Όταν ανακαλύπτει ότι μπορεί να κάνει κάτι καινούργιο, και τρέχει κοντά μου φωνάζοντας "Μπαμπά!"- αυτή είναι η καλύτερη στιγμή μου», σημειώνει ο Bennett.

Επιπλέον λέει πως είναι όμορφο να βλέπεις πόσο καθαρά είναι τα παιδιά από προκαταλήψεις. «Τα παιδιά είναι αυτά τα καταπληκτικά όντα που δεν βλέπουν τον κόσμο με την ίδια προκατάληψη των ενηλίκων», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη ταινία που αρνήθηκε: Η σταρ που είπε «όχι» σε ρόλο‑φαινόμενο και το μετάνιωσε

Celebrity Stories 17.03.2026
Λίγο πριν βγει στις αίθουσες η συνέχεια μιας από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του 2000, μια αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια χαμένη ευκαιρία του Χόλιγουντ

Σαρώνει το «Ferto» ‑ Έγινε διασκευή από Εσθονό ράπερ και ο Akylas «αντέδρασε»

Tabloid Χτες
Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision απασχολεί εντός και εκτός Ελλάδος

Η Τζέσι Μπάκλεϊ προς τον σύντροφό της: «Θέλω να κάνω μαζί σου ακόμα 20.000 μωρά»

Tabloid Χτες
Η νικήτρια του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην 98η τελετή απονομής δεν προκάλεσε καμία έκπληξη

Γκουίνεθ Πάλτροου: Δείτε το viral βίντεο όπου παραλίγο να αποκαλυφθούν τα πάντα

Tabloid Χτες
Αναστάτωση προκάλεσε το τολμηρό φόρεμά της στα Όσκαρ

Αγγελική Ηλιάδη για πρώτη φορά: «Ο Μπάμπης Λαζαρίδης με κακοποιούσε άσχημα»

Tabloid Χτες
Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά, 18 χρόνια μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία, για ό,τι της συνέβαινε

Χαμός στα Οσκαρ: Η Teyana Taylor ξεσπάει στα παρασκήνια – «Είσαι πολύ αγενής!»

Tabloid Χτες
«Έβαλε τα χέρια του πάνω σε μια γυναίκα», ακούγεται να λέει εκνευρισμένη στο βίντεο που έγινε viral.

Στο Μενίδι ο Μπραντ Πιτ

Tabloid Χτες
Η παρουσία του στην περιοχή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τοποθεσίες όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σκηνές της παραγωγής, όπως η Ύδρα, η Χαλκίδα, η πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας και η Νέα Μάκρη

Παίχτης έχασε τα €300.000 στον Εκατομμυριούχο, ενώ ήξερε την απάντηση

Media Χτες
«Θα μας παίξει το CNN» φώναξε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου όταν αντιλήφθηκε ότι η απάντηση που θα έδινε ο παίχτης ήταν η σωστή

Ζεντάγια: Εμφανίστηκε με χρυσό δαχτυλίδι στα Όσκαρ μετά τις φήμες για τον μυστικό γάμο της

Tabloid Χτες
Το τελευταίο διάστημα το όνομα της ηθοποιού βρίσκεται στο προσκήνιο μετά τις φήμες για τον μυστικό γάμο της με τον Τομ Χόλαντ