E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο FDA άναψε το «πράσινο φως» για χορήγηση του χαπιού της Pfizer

Είναι η πρώτη θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό που μπορεί να λαμβάνεται στο σπίτι

Δημοσίευση 22/12/2021 | 20:10

Ο FDA άναψε το «πράσινο φως» για χορήγηση του χαπιού της Pfizer

Το χάπι Paxlovid της Pfizer και το χάπι molnupiravir της Merck, που αναμένεται να πάρει έγκριση τις επόμενες ημέρες, προορίζονται για άτομα υψηλού κινδύνου

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το αντιιικό χάπι της για την Covid-19, καθιστώντας το την πρώτη θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό που μπορεί να λαμβάνεται στο σπίτι και αναμένεται ότι θα γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη για την αντιμετώπιση της ραγδαία εξαπλούμενης παραλλαγής Όμικρον.

Τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή της Pfizer έδειξαν ότι το αντιιικό σχήμα δύο φαρμάκων που προτείνεται ήταν κατά 90% αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο. Τα πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και απέναντι στην Όμικρον.

Η FDA ενέκρινε το σκεύασμα, που λαμβάνεται από το στόμα, για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών υψηλού κινδύνου και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών, εκτός νοσοκομείου. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τις παραδόσεις στις ΗΠΑ και να αυξήσει την πρόβλεψη παραγωγής στα 120 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα, από 80 εκατομμύρια, εντός του 2022.

Η σύμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι το κάθε θεραπευτικό σχήμα θα κοστίζει 530 δολάρια. Οι ΗΠΑ έχουν παραγγείλει 10 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα μέχρι στιγμής.

Τα χάπια της Pfizer, που θα λαμβάνονται συνδυαστικά με το παλαιότερο αντιιικό φάρμακο ριτοναβίρη, θα πωλούνται με την εμπορική ονομασία Paxlovid. Τα χάπια θα πρέπει να λαμβάνονται κάθε 12 ώρες, για πέντε ημέρες, λίγο αφού εμφανιστούν τα συμπτώματα της Covid-19.

Η Pfizer ανέφερε ότι σκοπεύει να υποβάλει μια νέα αίτηση στην FDA εντός του 2022 ζητώντας την πλήρη έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για το φάρμακό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα 16.01.2026
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα 16.01.2026
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος 16.01.2026
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος 16.01.2026
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011