E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πόλη που προσλαμβάνει κόσμο για να κυνηγά τους ανεμβολίαστους

Καλός ο μισθός, βαριά τα πρόστιμα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 23/12/2021 | 00:42

Η πόλη που προσλαμβάνει κόσμο για να κυνηγά τους ανεμβολίαστους
@ntd.com

Πριν από περίπου 10 ημέρες η χώρα ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους του πολίτες άνω των 14 ετών. Και τώρα έρχεται η πόλη, για να προσλάβει σεκιούριτι οποίοι θα κυνηγούν όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι και που θα εγγυηθούν ότι θα πληρώσουν το πρόστιμο.

Ο λόγος για την Αυστρία και την πόλη Λίντς. Η Αυστρία επέβαλλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 14 ετών και η πόλη Λίντς των περίπου 300 χιλιάδων κατοίκων, κάνει ότι μπορεί για να σιγουρέψει πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πληρώσει και μάλιστα αδρά.

Το Λίντς στην Αυστρία

@wikipedia.org

Γιατί το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους φτάνει μέχρι τα 3.600 ευρώ μέσα σε 12 μήνες, ανάλογα με το εισόδημα αλλά και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων. Η Λίντς λοιπόν, που έχει το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων σε όλη την Αυστρία, αναζητά υπαλλήλους που θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των κατοίκων και θα επιβάλλον πρόστιμα ε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσίευσε το δημοτικό συμβούλιο, ο μισθός γαι τη θέση θα είναι τουλάχιστον 2.774 ευρώ τον μήνα και οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν την προετοιμασία ποινικών εντολών για τους μη εμβολιασμένους, την επεξεργασία προσφυγών κατά της αρχής, την επιβολή προστίμων και άλλα διοικητικά καθήκοντα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Αυστριακοί πολίτες, εμβολιασμένοι, να έχουν απολυτήριο λυκείου, κάποιες γνώσεις υπολογιστών, να είναι επίμονοι, ακριβείς και ανεξάρτητοι. Και φυσικά, αν χρειαστεί αν μπορούν να δουλεύουν υπερωρίες.

Το Λιντς έχεις μόλις 63% εμβολιασμένους κατοίκους, το χαμηλότερο ποσοστό στη χώρα. Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επέβαλλε υποχρεωτικό εμβολιασμό για σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό, Οι αρχές θα στέλνουν μια υπενθύμιση κάθε τρεις μήνες στους ανεμβολίαστους, λέγοντας τους να εμβολιαστούν ή να βρουν έναν γιατρό που θα βεβαιώσει ότι δεν μπορούν. Αλλιώς θα πληρώνουν βαρύ πρόστιμο που μπορεί να φτάνει τα 900 ευρώ. Το ετήσιο πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.600 ευρώ με αυτόν τον τρόπο.

ΟΙ μόνοι που εξαιρούνται είναι τα παιδιά κάτω των 14, όσοι έχουν προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εμβολιαστούν και οι έγκυες. Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που επέβαλλε ξανά lockdown τον περασμένο μήνα, αλλά η πτώση των μολύνσεων την έκανε να το άρει, τουλάχιστον για την περίοδο των γιορτών.

Πληροφορίες: ussanews.com, wionews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό που δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι άντρες από τις συζύγους τους

Ιστορικά 11.07.2025
Όταν 28 γυναίκες δηλητηρίασαν 100 άντρες – Και κάποιοι τις είπαν ηρωίδες

Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι μεγαλώνουν υιοθετημένο μικρό στο Chester Zoo

LGBTQI+ 11.07.2025
Ένα ξεχωριστό ζευγάρι πιγκουίνων με μεγάλη καρδιά

Πήγε να πεθάνει δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες αλλά τελικά δεν ήταν τυχαίο

Stories 11.07.2025
Τι ανακάλυψε μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της

Από τα φώτα της σκηνής στα φώτα της δικαστικής αίθουσας: H σκοτεινή πτώση ενός K‑pop ειδώλου

Πρόσωπα 11.07.2025
Kρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στον ομαδικό βιaσμό τουρίστριας από την Κίνα

Σταθερή αξία οι Βαλκάνιοι στην Πιερία: Οδικός τουρισμός, GPS και... ταπεράκια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 11.07.2025
Ο Θεόδωρος Καραγκούνης, Hotel General Manager στην Πιερία αναλύει σχετικά με τον φετινό τουρισμό της περιοχής

Το τραγούδι που ο Μάνος Λοΐζος έγραψε μεθυσμένος για μια γυναίκα που δεν είχε ποτέ

Stories Χτες
Πίσω από τη μεγαλύτερη επιτυχία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου κρύβεται μια άγνωστη ιστορία έρωτα, θλίψης και το τελευταίο «αντίο» ενός μεγάλου δημιουργού

Πριν τον Ζότα: Οι 13 τραγικές ιστορίες ποδοσφαιριστών που σκοτώθηκαν στην άσφαλτο

Αθλητισμός Χτες
Μια θλιβερή καταμέτρηση ζωών που χάθηκαν πρόωρα και τραγικά – Από τον Μητσιμπόνα στον Ρέγιες και από τον Κατσούρη στον Αντεφέμι

Ασχημα νέα για την βότκα

Stories Χτες
Καταρρέει η παραγωγή

Η γυναίκα που ξεγέλασε τους ναζί: Πώς μια ιστορικός τέχνης έσωσε 20.000 έργα χωρίς να την υποψιαστεί κανείς

Πρόσωπα Χτες
Eργα των Πικάσο, Γκογκέν, Μοντιλιάνι, Ντεγκά σώθηκαν από την καταστροφή

Γιατί έχουμε πάθει εμμονή με την αυτοβελτίωση;

Stories Προχτές
Τέλεια εμφάνιση ή τέλεια παγίδα; Το τίμημα της αυτοβελτίωσης στην εποχή του TikTok

Τζορτζ Ιωαννίδης: Ο ρόλος του Έλληνα πράκτορα της CIA στην δολοφονία Κένεντι

Stories Προχτές
Τι δείχνουν τα νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

Εφιάλτης στη Γαλλία: Σμήνος μελισσών επιτίθεται σε περαστικούς

Stories Προχτές
Σμήνος μελισσών σκόρπισε τον πανικό στη Γαλλία – 24 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά