E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός ‑ Μελέτη Alco: Το 43% των πολιτών θέλει αυστηρότερα μέτρα

Πάνω από 7 στους 10 εμβολιασμένους φοβούνται πως μπορεί να νοσήσουν

Δημοσίευση 22/12/2021 | 16:36

Κορωνοϊός ‑ Μελέτη Alco: Το 43% των πολιτών θέλει αυστηρότερα μέτρα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η νέα έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η εταιρεία Alco και αποτυπώνει τις σκέψεις των Ελλήνων για τον κορονοϊό. Όπως αυτή υπογραμμίζει λιγότεροι από τους μισούς πολίτες της χώρας θεωρούν πως τα μέτρα με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του ιού είναι λιγότερο αυστηρά απ΄όσο πρέπει. Την ίδια στιγμή μειώνεται οι αρνητές ενώ μόνο το 20% του συνόλου φοβάται την covid 19.

Τα στοιχεία της έρευνας παρουσίασαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης Πατούλη, ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Alco Κ. Παναγόπουλο και ο Α’ Αντιπρόεδρο Φ. Πατσουράκο, στο πλαίσιο διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης αλλά και από τη σύγκριση τους με εκείνα αυτής που διεξήχθη τον Ιούλιο, προκύπτει πως στη χώρα μας επικρατούν δύο, διαφορετικές προσεγγίσεις, για την πανδημία όπως επίσης και για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Πόσοι εμπιστεύονται τα εμβόλια και φοβούνται τον κορονοϊό

Οι 8 στους 10 Έλληνες (από 6 στους 10 τον Ιούλιο), ανησυχούν σχετικά με την πορεία της πανδημία και εμπιστεύονται τα εμβόλια (έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού). Την ίδια στιγμή 2 στους 10 δεν φοβούνται την covid, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μειώθηκαν οι αρνητές

Η ομάδα των «αρνητών του κορονοϊού» σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τον Ιούλιο, ο πυρήνας της, όμως, δείχνει πολύ σκληρός, αφού μόνο το 12% φαίνεται να σκέφτεται να εμβολιαστεί, ενώ η πλειονότητά της (73%) δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποιος που θα μπορούσε να τον πείσει να αλλάξει στάση. Ο λόγος που επικαλείται το 41% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί είναι η αναποτελεσματικότητα του εμβολίου ενώ το 22% φοβάται τις παρενέργειες.

Παράλληλα, το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί προτιμότερη την ανοσία από τη νόσηση. Μάλιστα το 59% των μη εμβολιασμένων ανησυχούν για την πανδημία ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους εμβολιασμένους είναι 87%.Το 72% των εμβολιασμένων φοβούνται ότι μπορούν να νοσήσουν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους μη εμβολιασμένους είναι 50%.

ΜΕΘ με κορονοϊό

Τα μέτρα είναι λιγότερο αυστηρά απ’ ότι θα έπρεπε πιστεύει το 43% των πολιτών ενώ το 31% να θεωρεί ότι είναι αυτά που πρέπει.

Tο 60% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι το ΕΣΥ ανταποκρίνεται πλήρως ή αρκετά στις ανάγκες της πανδημίας. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η καθολική αναγνώριση (95%) των ιατρών και νοσηλευτών ως των θετικών πρωταγωνιστών της πανδημίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χίθροου: Ξεκινούν σταδιακά οι πτήσεις από σήμερα το βράδυ

Κόσμος Χτες
Σε πλήρη λειτουργία από το Σάββατο 22/3

Δανία: Οι τρανς πολίτες μας να λαμβάνουν οδηγίες από την αμερικανική πρεσβεία πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο του εκτελεστικού διατάγματος Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίζουν μόνο δύο φύλα

Περιστέρι: «Ήπια τρία ποτήρια κρασί» λέει η 22χρονη που παρέσυρε θανάσιμα τον οδηγό ταξί

Ελλάδα Χτες
Η 22χρονη ήταν στο Κερατσίνι και πήγαινε στην Πετρούπολη - «Είδα τα φώτα του και τρόμαξα, κατέβασα ταχύτητα»

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Ελλάδα Χτες
«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Μάριος Αθανασίου: Κλήθηκε για εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ ‑ Η δήλωση που έκανε τη μέρα των μεγάλων συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους κουκουλοφόρους και τους ασφαλίτες

Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της πραγματογνωμοσύνης των βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η συμπληρωματική τεχνική έκθεση Ψαρόπουλου με ίχνη ξυλολίου-τολουολίου από 15 σημεία

Δίκη Φιλιππίδη: Οργή για τον εισαγγελέα – «Κάτι έχει προηγηθεί για να έρθει ο άνδρας σε στύση»

Ελλάδα Χτες
Ένταση προκλήθηκε στην δίκη Φιλιππίδη, μετά από τις ερωτήσεις – τοποθετήσεις του εισαγγελέα, με αιχμές για ευθύνες στο θύμα.

Συμμορία «τιμωρών» προσέγγιζε γκέι και τους ξυλοκοπούσε – Από 14 ως 26 ετών οι δράστες

Κόσμος Χτες
Στη κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά ενθύμια

Νορβηγός μηνύει το ChatGPT που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δολοφόνησε τα παιδιά του

Κόσμος Χτες
Η τεχνητή νοημοσύνη τον «έβγαλε» παιδοκτόνο

Βόλος: «Δεχόμουν απειλές ότι θα με βιάσουν και θα με σκοτώσουν» είπε η 35χρονη που έκλεψε 50.000 ευρώ από βενζινάδικο

Ελλάδα Χτες
«Μου έχει επιστρέψει 45.000 ευρώ, αλλά δεν μας λέει πού έχουν πάει τα υπόλοιπα», είπε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου

Καθίζηση στη σήραγγα Όρθυος μετά το Λιανοκλάδι ‑ Πώς θα κινούνται τα τραίνα

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από τη σαθρότητα του εδάφους στην ευρύτερη περιοχή, μετά την κακοκαιρία «Ιανός»