E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φαρμακείο είχε κάνει ψευδή δήλωση για 2.198 rapid test

Προέκυψαν και φορολογικές ατασθαλίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2021 | 20:31

Φαρμακείο είχε κάνει ψευδή δήλωση για 2.198 rapid test

Ενώπιον απάτης βρέθηκαν οι ελεγκτές που έκαναν έρευνα σε φαρμακείο, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι από το σύνολο των rapid test που «πέρασαν» στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 είχαν γίνει 2.198 καταχωρίσεις, για τις οποίες δεν αποδείχθηκε η προμήθεια του αντίστοιχου αριθμού τεστ.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, για να δικαιολογήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αποτελεσμάτων τεστ που καταχωρήθηκαν, προσκόμισε εκ των υστέρων τιμολόγιο αγοράς με εμπορική ονομασία που δεν εμφανίζεται ωστόσο στο σύνολο των αγορών της φερόμενης ως προμηθεύτριας εταιρείας για την επίμαχη περίοδο. 

Προκύπτει δε, και σχετική αλλοίωση συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων.

Η Έκθεση Ελέγχου έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) για έλεγχο φορολογικών παραβάσεων.

Το φαρμακείο οφείλει εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, να αποδεικνύει την προμήθεια ανάλογου αριθμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων διενέργειας rapid test. Ως εκ τούτου, το κλιμάκιο των ελεγκτών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο φαρμακείο, έκαναν επισκόπηση της διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων, κατέγραψαν τη φυσική αποθήκη για ιατροτεχνολογικά προϊόντα rapid test και παρέλαβαν τα φορολογικά παραστατικά προμήθειας για το ελεγχόμενο διάστημα καθώς και τα δελτία ημερήσιας κίνησης Ζ της φορολογικής ταμειακής μηχανής (Φ.Τ.Μ.).

Επιπλέον, συντάχθηκε έκθεση εξέτασης-κατάθεσης του υπεύθυνου φαρμακοποιού. Οι ελεγκτές παρέλαβαν επίσης από τις προμηθεύτριες εταιρείες δεδομένα φορολογικών παραστατικών σχετικά με τη διακίνηση από αυτές των rapid test αντιγόνου COVID-19, προς το συγκεκριμένο φαρμακείο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ