E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Το Σάββατο που πήγα σούπερ μάρκετ με έβγαλαν 7 σέλφι

«Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει»

Δημοσίευση 21/12/2021 | 16:16

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Το Σάββατο που πήγα σούπερ μάρκετ με έβγαλαν 7 σέλφι

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα κομμάτι της αύξησης της ενέργειας θα φτάσει και στον καταναλωτή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς" είπe ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αλλά αμφισβήτησε έντονα την "μαυρίλα" με την οποία, όπως είπε, παρουσιάζονται οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Μάλιστα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, είπε ότι ο κόσμος τον σταματάει να του μιλήσει, όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, και κανείς δεν παραπονείται για τις τιμές. "Το προηγούμενο Σάββατο που πήγα τελευταία φορά στο σούπερ μάρκετ με έβγαλαν 7 σέλφι", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Κανένας δεν περιμένει ο Μητσοτάκης να είναι ο Ιησούς Χριστός που θα γεννά καρβέλια. Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει" συμπλήρωσε.

"Αυτό που περνάμε στην Ελλάδα το περνάει όλος ο πλανήτης, σταματήστε όλη μέρα τη μαυρίλα. Ο κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα από τους δημοσιογράφους ότι οι αυξήσεις σε ένα βαθμό είναι φέτος όπως έχουν τα πράγματα, αναπόφευκτες", τόνισε.

Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 13:20:

Ενεργειακή κρίση

"Πέρυσι τέτοια εποχή ο λογαριασμός του ρεύματος έπεφτε, φέτος ανεβαίνει πολύ. Έχει λάβει μέτρα η κυβέρνηση; Έχει λάβει και λαμβάνει επιπλέον μέτρα. Πληρώνουμε όλοι κάτι παραπάνω; Δυστυχώς πληρώνουμε. Η αγορά της ενέργειας έχει πολύ έντονες διακυμάνσεις, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω όπως είπα από την αρχή για τα μεν commodities είχα πει ότι θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα Χριστούγεννα, δείτε τώρα όλες τις τιμές στα commodities όλα έχουν γυρίσει προς τα κάτω και πολύ όπως ακριβώς το είχα προβλέψει ότι από τα Χριστούγεννα θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία, σας λέω λοιπόν ότι και η ενέργεια μετά το Μάρτιο θα αρχίσει να πέφτει", είπε.

Και συμπλήρωσε ότι "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα κομμάτι της αύξησης της ενέργειας θα φτάσει και στον καταναλωτή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορεί όλος ο πλανήτης να πληρώνει παραπάνω για την ενέργεια πλην των Ελλήνων αυτό είναι ανεδαφικό. Είναι η κυβέρνηση παρούσα και σε αυτή την κρίση; Είναι. Η κυβέρνηση έχει δώσει 1,1 δις για τη στήριξη των νοικοκυριών από την αύξηση των τιμών ενέργειας από τον Σεπτέμβριο, προχθές ανακοίνωσε και επιπλέον μέτρα από το 1,1 δις για αυτό το λόγο, είπαμε θα είμαστε στο πλάι όλων δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Μην γκρινιάζετε συνέχεια. Αυτό που περνάμε στην Ελλάδα το περνάει όλος ο πλανήτης, σταματήστε όλη μέρα τη μαυρίλα. Ο κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα από τους δημοσιογράφους ότι οι αυξήσεις σε ένα βαθμό είναι φέτος όπως έχουν τα πράγματα, αναπόφευκτές. Κανένας δεν περιμένει ο Μητσοτάκης να είναι ο Ιησούς Χριστός που θα γεννά καρβέλια. Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει".

Μετάλλαξη Όμικρον

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και το ενδεχόμενο επιβολής lockdown υποστήριξε ότι "Ανησυχούμε και εμείς προφανώς!"

Και συμπλήρωσε: "Αυτό που έκανε πχ η Ολλανδία που έβαλε ξαφνικό απότομο γενικό lockdown εμένα με σόκαρε. Σκέφτομαι έναν μαγαζάτορα στο Άμστερνταμ ή στο Ρότερνταμ που είχε κάνει τις προμήθειές του για την εορταστική αγορά και τώρα είναι στον αέρα. Φαντάζομαι όμως ότι η ολλανδική κυβέρνηση έχει κάνει τα κουμάντα της και έχει επαρκή χρήματα για να στηρίξει αυτές τις επιχειρήσεις που ειδάλλως θα καταστραφούν. Άρα η απόφαση ενός lockdown ή όχι συναρτάται από τον επιδημιολογικό κίνδυνο και από την οικονομική σου δυνατότητα. Η Ολλανδία είναι μια χώρα με ένα από τα χαμηλότερα χρέη στην ΕΕ, μπορεί να δανειστεί όσα χρήματα θέλει και να τα ξοδέψει με όποιον τρόπο θέλει, είμαστε εμείς στην ίδια θέση με την Ολλανδία".

Συνέχισε λέγοντας ότι "κάναμε lockdown όταν δεν υπήρχε το εμβόλιο, γιατί κάναμε; Γιατι είχε ανοίξει τους κρουνούς των χρημάτων η ΕΕ και είπε "κλείστε όλοι και πάρτε λεφτά να στηρίξετε", τώρα λεει η Ευρώπη "μοιράζω λεφτά για να κλείσετε" και δεν το ήξερα; Άρα ας μην συζητάμε για κάτι που απλά δεν γίνεται".

Και συμπλήρωσε: "Αν τελικά υπάρξει μια τέτοια πανευρωπαϊκών διαστάσεων πανδημία προφανώς η ΕΕ θα αλλάξει την πολιτική της ως προς τα χρήματα. Άμα αλλάξει η πολιτική ως προς τα χρήματα άμα κάποιος θέλει να σε πληρώνει για να κάθεσαι όλα γίνονται. Άρα το lockdown δεν γίνεται γιατί αν κάνεις lockdown χωρίς λεφτά θα καταστρέψεις την οικονομία σου, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σου και αυτό είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από τον υγειονομικό".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon