E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκατρείς νεκροί από πυρκαγιές σε σπίτια σε 8 ημέρες

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά με θανάτους από πυρκαγιές σε σπίτια

Δημοσίευση 21/12/2021 | 15:41

Δεκατρείς νεκροί από πυρκαγιές σε σπίτια σε 8 ημέρες

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά με θανάτους από πυρκαγιές σε σπίτια καθώς σε διάστημα μόλις οκτώ ημερών 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

«Τον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί ήδη δεκατρία περιστατικά και μάλιστα τα δώδεκα από αυτά, σε χρονικό διάστημα, οκτώ ημερών. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος για φωτιές και σε παρακείμενες κατοικίες. Χάρη στις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός αυτών που διασώζονται», σημείωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Αμέλεια η πιο συχνή αιτία

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις τραγικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι συνήθως οι πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια ή από κακή χρήση θερμαντικών σωμάτων, τις μέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις ενέργειες μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χρήση των θερμαντικών σωμάτων. Δεν τοποθετούμε τις ηλεκτρικές σόμπες πάνω σε χαλιά και σε καμία περίπτωση δεν στεγνώνουμε πάνω τους ρούχα. Τα τοποθετούμε σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. μακριά από υλικά που αναφλέγοντα και σε σημείο που δεν εμποδίζεται η διαφυγή μας», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα τζάκια, κάλεσε τον κόσμο να μην τα υπερφορτώνει με καύσιμη ύλη και να μην αμελεί να τα καθαρίσει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ συνέστησε επίσης προσοχή που πετάμε την στάχτη, τονίζοντας ότι δεν αμελούμε να βάζουμε μπροστά στη φωτιά το προστατευτικό κάλυμμα.

Αναφορικά με τις ηλεκτρικές συσκευές συμβουλεύει να αφαιρούμε τα λαμπάκια ή τις συσκευές από το ρεύμα όταν πάμε για ύπνο και να μην υπερφορτώνουμε τα πολύμπριζα.

«Η τοποθέτηση ανιχνευτή καπνού θα αποτρέψει δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν στο χώρο μας», επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, καλώντας μας ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα