E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκατρείς νεκροί από πυρκαγιές σε σπίτια σε 8 ημέρες

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά με θανάτους από πυρκαγιές σε σπίτια

Δημοσίευση 21/12/2021 | 15:41

Δεκατρείς νεκροί από πυρκαγιές σε σπίτια σε 8 ημέρες

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά με θανάτους από πυρκαγιές σε σπίτια καθώς σε διάστημα μόλις οκτώ ημερών 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

«Τον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί ήδη δεκατρία περιστατικά και μάλιστα τα δώδεκα από αυτά, σε χρονικό διάστημα, οκτώ ημερών. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος για φωτιές και σε παρακείμενες κατοικίες. Χάρη στις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός αυτών που διασώζονται», σημείωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Αμέλεια η πιο συχνή αιτία

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις τραγικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι συνήθως οι πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια ή από κακή χρήση θερμαντικών σωμάτων, τις μέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις ενέργειες μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χρήση των θερμαντικών σωμάτων. Δεν τοποθετούμε τις ηλεκτρικές σόμπες πάνω σε χαλιά και σε καμία περίπτωση δεν στεγνώνουμε πάνω τους ρούχα. Τα τοποθετούμε σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. μακριά από υλικά που αναφλέγοντα και σε σημείο που δεν εμποδίζεται η διαφυγή μας», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα τζάκια, κάλεσε τον κόσμο να μην τα υπερφορτώνει με καύσιμη ύλη και να μην αμελεί να τα καθαρίσει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ συνέστησε επίσης προσοχή που πετάμε την στάχτη, τονίζοντας ότι δεν αμελούμε να βάζουμε μπροστά στη φωτιά το προστατευτικό κάλυμμα.

Αναφορικά με τις ηλεκτρικές συσκευές συμβουλεύει να αφαιρούμε τα λαμπάκια ή τις συσκευές από το ρεύμα όταν πάμε για ύπνο και να μην υπερφορτώνουμε τα πολύμπριζα.

«Η τοποθέτηση ανιχνευτή καπνού θα αποτρέψει δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν στο χώρο μας», επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, καλώντας μας ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και τι πρέπει να κάνουν τώρα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Η ΑΑΔΕ εξέδωσε αναλυτικό οδηγό ερωτήσεων-απαντήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, αποσαφηνίζοντας τις περιπτώσεις μη καταβολής ή μερικής πληρωμής.

«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
«Ξεσκονίζουν» τα γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση - Φόβοι για νέα προβλήματα στατικότητας - Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε προσαγωγές για το συμβάν

Ηράκλειο: 18χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε σεκιουριτά για βιασμό

Ελλάδα 01.07.2026
Ο 50χρονος συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν οι κατοικίες των Ζήση Ιωακείμοβιτς, Σάββα Αναστασιάδη και Αφροδίτης Νέστορα - Διασωληνώθηκε η μητέρα της Νέστορα

Το ηχητικό του τρόμου: «Της έκοψε τα χέρια» ‑ Νεκρή 31χρονη από επίθεση αλιγάτορα

Κόσμος 01.07.2026
Οι Αρχές εντόπισαν στη συνέχεια τον αλιγάτορα μήκους περίπου 3,6 μέτρων, τον θανάτωσαν, τον αποκεφάλισαν και κράτησαν το κεφάλι του ως αποδεικτικό στοιχείο