E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκατρείς νεκροί από πυρκαγιές σε σπίτια σε 8 ημέρες

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά με θανάτους από πυρκαγιές σε σπίτια

Δημοσίευση 21/12/2021 | 15:41

Δεκατρείς νεκροί από πυρκαγιές σε σπίτια σε 8 ημέρες

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά με θανάτους από πυρκαγιές σε σπίτια καθώς σε διάστημα μόλις οκτώ ημερών 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

«Τον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί ήδη δεκατρία περιστατικά και μάλιστα τα δώδεκα από αυτά, σε χρονικό διάστημα, οκτώ ημερών. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος για φωτιές και σε παρακείμενες κατοικίες. Χάρη στις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός αυτών που διασώζονται», σημείωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Αμέλεια η πιο συχνή αιτία

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις τραγικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι συνήθως οι πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια ή από κακή χρήση θερμαντικών σωμάτων, τις μέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις ενέργειες μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χρήση των θερμαντικών σωμάτων. Δεν τοποθετούμε τις ηλεκτρικές σόμπες πάνω σε χαλιά και σε καμία περίπτωση δεν στεγνώνουμε πάνω τους ρούχα. Τα τοποθετούμε σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. μακριά από υλικά που αναφλέγοντα και σε σημείο που δεν εμποδίζεται η διαφυγή μας», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα τζάκια, κάλεσε τον κόσμο να μην τα υπερφορτώνει με καύσιμη ύλη και να μην αμελεί να τα καθαρίσει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ συνέστησε επίσης προσοχή που πετάμε την στάχτη, τονίζοντας ότι δεν αμελούμε να βάζουμε μπροστά στη φωτιά το προστατευτικό κάλυμμα.

Αναφορικά με τις ηλεκτρικές συσκευές συμβουλεύει να αφαιρούμε τα λαμπάκια ή τις συσκευές από το ρεύμα όταν πάμε για ύπνο και να μην υπερφορτώνουμε τα πολύμπριζα.

«Η τοποθέτηση ανιχνευτή καπνού θα αποτρέψει δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν στο χώρο μας», επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, καλώντας μας ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα

Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το αυτοκίνητο, που φαίνεται να ανάφτηκε από βραχυκύκλωμα, έπεσε πάνω στην κολόνα προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Τα 16 ζευγάρια των νοκ-άουτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Κόσμος 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1