E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το rapid test αν αποφασιστεί στις γιορτές

«Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown»

Δημοσίευση 20/12/2021 | 13:15

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το rapid test αν αποφασιστεί στις γιορτές

Την πρώτη ενημέρωση της εβδομάδας στους πολιτικούς συντάκτες πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με την πανδημία και ειδικά την μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Οικονόμου απάντησε εάν στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι κάποια επιπρόσθετα μέτρα. Απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής καθολικού testing μέσα στις γιορτές. Όπως είπε: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των ειδικών».

Στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Για το αν θα ανοίξουν αργότερα τα σχολεία ο κ. Οικονόμου είπε: «δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία ξεκινήσαμε λειτούργησαν αποτελεσματικά και έχουμε μείωση κρουσμάτων στα σχολεία γιατί γίνεται τεστινγκ. Έτσι προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία εισήγηση από την επιτροπή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.