E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται τεστ για όλους: Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Οι παραβάτες «θα το μετανιώσουν»

Δημοσίευση 20/12/2021 | 10:43

Έρχονται τεστ για όλους: Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Τα Χριστούγεννα θα είναι ο «πιλότος» για την Πρωτοχρονιά. Τα νέα μέτρα δεν αποκλείονται από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αποκλείστηκε, όμως, το γενικό lockdown για άλλη μια φορά.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown» είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20.12.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προαναγγέλλοντας τεστ για όλους και αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενος για νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν τα πράγματα δεν… πάνε όπως θέλουν κυβέρνηση και ειδικοί τα Χριστούγεννα.

Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για τους εμβολιασμένους, είπε ο Θάνος Πλεύρης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένα από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον να είναι και το να γίνουν τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της χώρας.

«Συζητάμε να γίνει τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού», είπε ο υπουργός Υγείας, παραπέμποντας για αποφάσεις στους ειδικούς που θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες. Σημείωσε δε ότι δεν υπήρξε η ανταπόκριση που περίμεναν για τα προαιρετικά self test που δόθηκαν ενόψει των γιορτών.

Το ενδεχόμενο των τεστ σε όλους προκειμένου να μπαίνουν σε χώρους εστίασης τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός την Κυριακή με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους ειδικούς, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει έκτακτα σχέδια

Ο Θάνος Πλεύρης δεν έκρυψε και την ανησυχία που προκαλεί στην κυβέρνηση και τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον, εξαιτίας της οποίας καταστρώνονται έκτακτα σχέδια.

«Η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια. Ετοιμαζόμαστε για μια πολύ μεγάλη μάχη, ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να τη δώσουμε», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης. «Ήδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον «αστάθμητο παράγοντα», αφού «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε». Έκρινε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή «φαίνεται ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία».

Οι παραβάτες «θα το μετανιώσουν»

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό, επίσης, ότι από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και θα βγουν συνολικά όσα κλιμάκια ελέγχων δεν έχουν βγει σε όλη την περίοδο της πανδημίας!

Προειδοποίησε δε πως «όποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα θα το μετανιώσει πικρά»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

Ελλάδα Χτες
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος Χτες
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου