E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Τι καταγγέλλει η φιλοζωική οργάνωση PETA

Δημοσίευση 19/12/2021 | 17:12

«Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ εισήλθε κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία - Τα επίμαχα βίντεο δείχνουν πώς θανατώνουν τα έρπετα, για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια

Για σκληρές μεθόδους θανάτωσης ερπετών κατηγορεί η φιλοζωική οργάνωση PΕΤΑ τους πολυτελούς οίκους μόδας «Louis Vuitton» και «Gucci» υποστηρίζοντας ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι τα σκοτώνουν με βάναυσο τρόπο για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια.

Βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» δείχνουν εργάτες ενός σφαγείο στην Ινδονησία να μαχαιρώνουν πολλές φορές τα ερπετά μέχρι να τα σκοτώσουν: από σαύρες που δένουν τα πόδια τους και τις βυθίζουν σε μπανιέρα με νερό και από φίδια που κόβουν το κεφάλι τους κι αυτά να κινούνται, αποκεφαλισμένα...

Η PETA ισχυρίζεται ότι η Louis Vuitton βγάζει το δέρμα των ερπετών ενώ αυτά είναι ζωντανά για να φτιάξει αξεσουάρ, όπως τσάντες και πορτοφόλια.

«Λόγω της μοναδικής τους φυσιολογίας, οι σαύρες και τα φίδια δεν πεθαίνουν ακαριαία μετά τον αποκεφαλισμό και ο εγκέφαλός τους μπορεί να παραμείνει ικανός να αισθάνεται τον πόνο για περισσότερα από 30 λεπτά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η PETA.

Τα σχετικά βίντεο απεικονίζουν δύο περιπτώσεις στις οποίες τα κεφάλια των ερπετών συνέχισαν να κινούνται μετά τον αποκεφαλισμό τους.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, κατάφερε να εισέλθει κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία.


Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες και τα βίντεο από τον σφαγιασμό των ερπετών σε ένα σφαγείο της χώρας αποτελούν τα πρώτα τεκμήρια που έχει στα χέρια της η οργάνωση PETA και αποδεικνύουν πώς σφαγιάζονται τα ερπετά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της πολυτελούς μόδας, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της PETA, Άσλει Μπερν.

«Έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σκληρές μεθόδους θανάτωσης των ερπετών», λέει η Άσλει Μπερν μιλώντας στην εφημερίδα «New Υork Post, «αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποκαλύψουμε πώς θανατώνονται. Αυτές οι σκηνές είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου», προσθέτει.

Την περασμένη Δευτέρα, η οργάνωση PETA απέστειλε σχετικές επιστολές στους επικεφαλής των πολυτελών ομίλων «LVMH» –στην οποία ανήκει η «Louis Vuitton»– και της Kering, που έχει την «Gucci».

Από την πλευρά του, ο όμιλος «LVMH» δεν απάντησε στους ισχυρισμούς σχετικά με φίδια, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του στην αμερικανική εφημερίδα: «Η LVMH σέβεται όλες τις απόψεις και τις ευαισθησίες σχετικά με τη χρήση πρώτων υλών με βάση τα ζώα και υποστηρίζουμε καθώς και συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες του κλάδου να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί με τον πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία 19.11.2025
Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τον οριστικό πίνακα δικαιούχων χαμηλής περιόδου, όπως διαμορφώθηκε μετά την ανακατανομή των αδιάθετων ποσών της υψηλής περιόδου

Γιάννης Πλούταρχος: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι λάθος, δε ζητάω συγγνώμη», λέει η εμμονική θαυμάστρια μετά την καταδίκη

Ελλάδα 19.11.2025
Την ενοχή της εμμονικής θαυμάστριας του Γιάννη Πλούταρχου αποφάσισε το δικαστήριο χθες 18 Νοεμβρίου

Χαμός με την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: «Έχουμε να δουμε τέτοιες προ ‑ παραγγελίες από την εποχή του Χάρι Πότερ»

Πολιτική 19.11.2025
«Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 3 Δεκέμβρη στο Παλλάς»

Ελεύθερος με όρους ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στην Κυριακή Γρίβα

Ελλάδα 19.11.2025
«Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι μία άστοχη φράση», σημείωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού

Το υποστέλεχος Κ της γρίπης εξαπλώνεται ταχύτατα: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο

Ελλάδα 19.11.2025
Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο – Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από drone: Σηκώθηκαν οι πρώτες εξέδρες

Αθλητικά Νέα 19.11.2025
Στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να μπει στο νέο του σπίτι τον Μάιο του 2027

Υποχωρεί ο υδράργυρος από την Κυριακή, έρχονται χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας

Καιρός 19.11.2025
Πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα - Οι θερμοκρασίες σε πέντε μεγάλες πόλεις την Κυριακή 23/11

Τέλος το αλκοόλ και τα τσιγάρα σε ανήλικους ‑ Πως θα επαληθεύεται η ηλικία

Ελλάδα 19.11.2025
Γεωργιάδης: Σώζουμε τις ζωές των παιδιών

Θεσσαλονίκη: 27χρονος κατήγγειλε ληστεία και αποκαλύφθηκε ότι είχε κλείσει ραντεβού με 14χρονη

Ελλάδα 19.11.2025
Ο 27χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους