E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: «Γύρισα σπίτι μετά από 4 μήνες νοσηλείας και δεν με γνώρισε το παιδί μου» λέει 39χρονη

Γροθιά στο στομάχι

Δημοσίευση 17/12/2021 | 20:16

Κορωνοϊός: «Γύρισα σπίτι μετά από 4 μήνες νοσηλείας και δεν με γνώρισε το παιδί μου» λέει 39χρονη

Με συγκλονιστικό τρόπο περιέγραψε μια 39χρονη γυναίκα που ασθένησε με Covid, την εμπειρία της στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να παραμείνει για περίπου τέσσερις μήνες για να ξεπεράσει τον «εφιάλτη».

«Όλοι ήμασταν γυμνοί με ένα σεντόνι και όλοι είχαμε κάτι τρομακτικά πράγματα στο στόμα. Δεν μπορώ, είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε στο Mega η Ρένα Σφουγγαριστού που μπήκε στο νοσοκομείο τον Απρίλιο και βγήκε τον Ιούλιο.

Μάλιστα, όταν γύρισε στο σπίτι μετά τον κορωνοϊό, το ίδιο της το παιδί δεν την αναγνώρισε. «Όταν γύρισα πίσω, το παιδί δεν με αναγνώρισε. Είχα χάσει 40 κιλά εκεί μέσα. Δε με ήθελε, μου λέει ‘δεν είσαι η μαμά μου, φύγε, θέλω τη δική μου μαμά να έρθει’» ανέφερε.

«Πέρασα τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο»

Ο κορωνοϊός την επισκέφτηκε στα τέλη Απριλίου, χωρίς να την προϊδέασει με κάποιο σύμπτωμα για τη ζημιά που της προκάλεσε στα πνευμόνια της από την 7η κιόλας μέρα.

«Μόλις κάναμε την ακτινογραφία, χάλια. Εν τω μεταξύ δεν είχα ούτε βήχα ούτε κάτι για να σκεφτώ ότι η ακτινογραφία θα ήταν χάλια. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ούτε καν πυρετό δεν είχα» τόνισε.

Έκανε απευθείας εισαγωγή και άρχισε να την κυριεύει και ο φόβος για το άγνωστο. «Δεν ήμουν καλά, ώσπου παρακάλεσα εγώ τον γιατρό να μου κάνει διασωλήνωση. Του λέω ‘αν είναι να φύγω δε θέλω να σκάσω. Καλύτερα να κοιμάμαι και να μην καταλάβω αυτό που θα μου συμβεί’» πρόσθεσε.

«Νοσήσαμε 55 άτομα και επιστέψαμε τρεις»

Η 39χρονη διασωληνώθηκε και με συνοδεία του Λιμενικού διακομίστηκε από την Κάλυμνο στο νοσοκομείο της Σάμου, εκεί όπου πάλεψε 42 μέρες στη διασωλήνωση. Μαζί της, δεκάδες ακόμη συντοπίτες της που δεν γύρισαν ποτέ. «Νοσήσαμε εκείνο το διάστημα 55 άτομα και γυρίσαμε τρεις, οι 52 δεν τα κατάφεραν» υπογράμμισε.

Συνολικά 42 μέρες στην εντατική η 39χρονη, με τον πατέρα της να βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα, περιμένοντας ένα καλό νέο.

«Και περίμενε και περίμενε, αφού ήταν όλη μέρα εκεί και μου λέει η νοσοκόμα, ξέρεις κάτι, πίστευα ότι είναι ένας άπορος και κάθεται στο κυλικείο. Δε γίνεται να κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να περιμένει» σημείωσε.

«Νοσηλευόμουν παράλληλα με την κόρη μου»

Ενώ η 39χρονη μητέρα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή, η 14χρονη κόρη της έδινε τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς χρειάστηκε να πάει δυο φορές στο νοσοκομείο.

«Την ημέρα που έφυγα εγώ, ο σύζυγος αναγκάστηκε να την πάει τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο γιατί δεν έπαιρνε αέρα το παιδί. Και είδε στο δωμάτιο τα ρούχα μου, τα παπούτσια μου και δεν μπορεί να το ξεχάσει αυτό το παιδί μου».

Η 39χρονη Ρένα αποκάλυψε πως το πλέον επίπονο στάδιο δεν ήταν εκείνο της διασωλήνωσης αλλά αυτό της ανάρρωσης, απομονωμένη σε ένα άδειο δωμάτιο Covid. «Αν περπατούσα, πιστεύω ότι θα έπεφτα από το παράθυρο. Από τον 4ο όροφο. Τόσο άσχημα. Ένιωθα πόνο, ότι πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω μου» είπε.

Μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας, επέστρεψε σπίτι, εκεί όπου χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να ξανασταθεί στα πόδια της.

Η 39χρονη Ρένα δεν είχε εμβολιαστεί, γιατί όταν νόσησε δεν είχε ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την ηλικία της. «Η κόρη μου εμβολιασμένη. Ο σύζυγος μου, όλοι» πρόσθεσε.

Σήμερα με ολόκληρη την οικογένειά της εμβολιασμένη στέλνει το μήνυμα: «Αν θέλουν να χαρούν τα παιδιά τους στο μέλλον και τα παιδιά εκείνους, να εμβολιαστούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραήλ: Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες νεκρά στην Μπετ Σεμές μετά από ιρανική επίθεση

Κόσμος Χτες
Τα τρία παιδιά ζούσαν με την οικογένειά τους στην Μπετ Σεμές, ενώ ο παππούς τους που είναι Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη διαμένει στην Ιερουσαλήμ

Μπαχρέιν: Χτύπημα από ιρανικό drone σε ξενοδοχείο θύμισε την 11η Σεπτεμβρίου

Κόσμος Χτες
Στο ξενοδοχείο διέμεναν αξιωματούχοι των ΗΠΑ - Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση

Συναγερμός στην Κρήτη: Προσήχθη Γεωργιανός ως ύποπτος για κατασκοπεία κοντά στη βάση της Σούδας

Ελλάδα Χτες
Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι κινήσεις του στον κόλπο της Σούδας

Κύπρος: Προσγειώθηκαν δύο ζεύγη F‑16 ‑ Αναμένεται ο ΚΙΜΩΝ και δεύτερη φρεγάτα με τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ

Κόσμος Χτες
Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τρίτη στην Κύπρο μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας

Το Iron Beam εν δράσει ‑ Δείτε πώς αναχαιτίζει ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολάχ ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Το Ισραήλ ενεργοποίησε για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης το Iron Beam

Ιταλία: Έβαλαν το κεφάλι της Μελόνι σε χαρτόνι και της το... έκοψαν στην γκιλοτίνα σε καρναβάλι

Κόσμος Χτες
«Αποκεφάλισαν» τη Μελόνι στο Καρναβάλι της πόλης Ρέτζιο Εμίλια - Την ίδια... τύχη είχε και ο Νετανιάχου

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 47χρονο που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο»

Ελλάδα Χτες
Η ποινή αποφασίστηκε να εκτιθεί στο σύνολό της, πλην όμως η εκτέλεσή της ανεστάλη ενόψει της έφεσης

Κύπρος: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τα drones κατά της βρετανικής βάσης του Ακρωτηρίου

Κόσμος Χτες
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν είναι λόγω του μικρού μεγέθους και του χαμηλού ύψους που πετούσαν

Πίνακας του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκε... ξανά έπειτα από 65 χρόνια

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το έργο «Vision of Zacharias in the Temple» του 1633

«Καμπανάκι» Κολυδά για νέα κακοκαιρία ‑ Πότε αναμένεται κύμα βροχοπτώσεων

Καιρός Χτες
Η πορεία του καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου

Οι δηλώσεις του Τραμπ για το Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε αποκλείσει την αποστολή και χερσαίων στρατευμάτων εάν αυτό κρινόταν αναγκαίο

Τοποθέτηση Πούτιν για τις επιθέσεις στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επικοινωνία με τέσσερις ηγέτες των χωρών του Περσικού Κόλπου