E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι «προφητείες» της Μπάμπα Βάνγκα για το έτος που έρχεται

Οι τρομακτικές «προφητείες» για το 2022

Δημοσίευση 17/12/2021 | 08:20

Οι «προφητείες» της Μπάμπα Βάνγκα για το έτος που έρχεται

Κάθε χρόνο, τέτοια περίπου εποχή, εμφανίζονται στο διαδίκτυο δεκάδες άρθρα αναφορικά με τις «προφητείες» της Μπάμπα Βάνγκα για το έτος που έρχεται. Προβλέψεις, πάντως, που ουδέποτε εκπληρώνονται.

Παρόλο που η Μπάμπα Βάνγκα έφυγε από τη ζωή εδώ και 25 χρόνια, δίχως να αφήσει πίσω της κάποια χειρόγραφη σημείωση ή βιβλίο, οι «προφητείες» της ακόμη βρίσκουν ακόμη απήχηση σε συγκεκριμένο κοινό. Αν και, σχεδόν κάθε χρόνο, επαναλαμβάνονται αυτούσιες…

Πρόκειται για τη «Νοστράδαμο των Βαλκανίων», όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί, και η οποία στην πορεία της ζωής της απέκτησε -για ανεξήγητο λόγο- φήμη ως «μάντισσα». Σήμερα, εξακολουθεί να είναι αρκετά δημοφιλής σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, κάποιοι από τους πιο ανυπόστατους ισχυρισμούς φέρουν τη Μπάμπα Βάνγκα να έχει προβλέψει την… 11η Σεπτεμβρίου, την εκλογή Ομπάμα ως προέδρου, το Brexit, ακόμη και την πανδημία του κοροναϊού.

Για την ιστορία, η Μπάμπα Βάνγκα γεννήθηκε το 1911 και πέθανε το 1996 στη Βουλγαρία. Από μικρή ηλικία τυφλώθηκε και ήταν σχεδόν αγράμματη.

Τι ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως λοιπόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η τυφλή Βουλγάρα γιαγιά σκιαγραφεί με μελανά χρώματα τον χρόνο που έρχεται μέσα από έξι εφιαλτικές προβλέψεις.

Τις -ανυπόστατες- προβλέψεις της, δε, για το 2022 αναπαράγουν στο σύνολό τους τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ας δούμε λοιπόν, από περιέργεια και μόνο, τι έχει «προφητεύσει».

Φυσικές καταστροφές, σεισμοί και τσουνάμι

Ισχυρές πλημμύρες μπορεί να συμβούν σε αρκετές ασιατικές χώρες, όπως και στην Αυστραλία, το 2022.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γείτονος, η Μπάμπα Βάνγκα… γνώριζε από πριν για τον σεισμό και το τσουνάμι που θα χτυπούσαν το 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, όπου υπήρξαν πάνω από 200.000 νεκροί και έκανε μια παρόμοια «πρόβλεψη» για το 2022.

Θα ανακαλυφθεί θανατηφόρος ιός

Ενώ η ανθρωπότητα «τρέμει» υπό τον φόβο της πανδημίας του κοροναϊού, η Μπάμπα Βάνγκα «προαναγγέλλει» νέα καταστροφή.

Κατά τα τουρκικά δημοσιεύματα, ένας θανατηφόρος ιός θα ανακαλυφθεί στη Σιβηρία. Θα είναι «κρυμμένος» σε παγωμένη περιοχή και θα αναδυθεί με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ γρήγορα θα εξαπλωθεί και θα βγει εκτός ελέγχου.

Έλλειψη πόσιμου νερού

Ανάμεσα στις «προφητείες» υπάρχει και εκείνη που κάνει λόγο για έλλειψη του πόσιμου νερού.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα υπάρξει έλλειψη πόσιμου νερού σε πολλές πόλεις και ότι θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας λόγω της πληθυσμιακής αύξησης και της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Εξωγήινοι στη Γη

Ένας μετεωρίτης με το όνομα Oumuamua, που έχει προκαλέσει περιέργεια στους επιστήμονες με το σχήμα και τη διαδρομή του, «στάλθηκε από εξωγήινους για να μελετήσει τη ζωή στη Γη», σύμφωνα με τις «προφητείες».

Θα υπάρξει πείνα

Ακόμη, «προέβλεψε» ότι θα υπάρξει λιμός πολύ μεγάλης κλίμακας και αύξηση της θερμοκρασίας κατά 50 βαθμούς Κελσίου στην Ινδία, μια από τις χώρες με τον πολυπληθέστερο πληθυσμό στον κόσμο.

Παράλληλα, δεν αποκλείει ακρίδες και άλλα έντομα να εισβάλουν σε χωράφια και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Οι άνθρωποι θα καμπουριάσουν

Τέλος, ένας «διάσημος χρησμός» της αφορούσε την εικονική πραγματικότητα και την εκτίμηση πως «τα σώματα των ανθρώπων δεν θα είναι όρθια, θα έχουν καμπούρες», με ειδικούς να κάνουν τη σύνδεση με το γεγονός ότι οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μπροστά στα κινητά και την οθόνη του υπολογιστή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα 21.06.2026
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος 21.06.2026
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος 21.06.2026
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα 21.06.2026
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα

Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς ‑ Γιαννακόπουλος: «Ο βασιλιάς γύρισε»

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναλαμβάνει τον πάγκο του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια - Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή με κοινή φωτογραφία από το Σούνιο