LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντρας έλαβε αποζημίωση για εργατικό ατύχημα ενώ βρισκόταν σε τηλεργασία

Ηταν στο σπίτι του, και πήγαινε προς το άλλο δωμάτιο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 17/12/2021 | 00:17

Αντρας έλαβε αποζημίωση για εργατικό ατύχημα ενώ βρισκόταν σε τηλεργασία
Φωτογραφία από τον χρήστη EKATERINA BOLOVTSOVA στο Pexels

Άντρας κέρδισε δικαστήριο ζητώντας αποζημίωση από την εταιρεία που εργάζεται επειδή καθώς σηκώθηκε από το κρεβάτι για να πάει στον κάτω όροφο που είναι το γραφείο του, έσπασε την πλάτη του.

Ένα Γερμανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάσισε πρόσφατα ότι ένας άνδρας που έσπασε την πλάτη του πέφτοντας από τις σκάλες πηγαίνοντας από την κρεβατοκάμαρά του στο γραφείο του στο σπίτι του θα πρέπει να καλύπτεται από την ασφάλιση ατυχήματος του εργοδότη του.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν, το Ομοσπονδιακό Κοινωνικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε υπέρ ενός ανώνυμου διευθυντή πωλήσεων περιοχής που έσπασε την πλάτη του σε ένα ατύχημα που συνέβη στο σπίτι του το 2018.

Ο άνδρας φέρεται να κατέβαινε τις σκάλες από την κρεβατοκάμαρά του στο δρόμο του στο γραφείο του σπιτιού του, όταν γλίστρησε στη σπειροειδή σκάλα του και έσπασε έναν θωρακικό σπόνδυλο. Ο δικηγόρος του ενάγοντα υποστήριξε ότι ο πελάτης του, ο οποίος συνήθως ξεκινά την εργάσιμη ημέρα του χωρίς να φάει πρωινό, πήγαινε στον υπολογιστή του γεγονός που καθιστά το ατύχημα του εργατικό και θα πρέπει να καλύπτεται από ασφάλιση.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα ηλεκτρονικά έγγραφα δείχνουν ότι ένα κατώτερο δικαστήριο είχε προηγουμένως αποφανθεί ότι η μετακίνηση του άνδρα από την κρεβατοκάμαρά του στο γραφείο του στο σπίτι του χαρακτηρίστηκε ως «μια ανασφάλιστη προπαρασκευαστική πράξη που προηγείται μόνο της πραγματικής ασφαλιστικής δραστηριότητας» και επομένως δεν καλύπτονταν από ασφάλιση εργατικού ατυχήματος. Ωστόσο, ο υπάλληλος άσκησε έφεση κατά της απόφασης σε ανώτερο δικαστήριο, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση.

Προφανώς, η πανδημία Covid-19 έπαιξε ρόλο στην πρόσφατη απόφαση, καθώς ο υπάλληλος επεσήμανε ότι πολλοί άνθρωποι καλούνται επί του παρόντος να εργάζονται από το σπίτι στη Γερμανία και θα πρέπει να καλύπτονται από ασφάλιση εργατικού ατυχήματος.

Το δικαστήριο εξέτασε επίσης «αν ο υπάλληλος ήθελε να ασκήσει μια δραστηριότητα που εξυπηρετούσε την εταιρεία στην απόδοση που οδήγησε στο συμβάν του ατυχήματος».

Η πρόσφατη απόφαση πυροδότησε μια έντονη διαδικτυακή συζήτηση, τόσο στη Γερμανία όσο και στο εξωτερικό. Ενώ ορισμένοι θεωρούν την απόφαση δίκαιη, καθώς δεν εκτελούνται όλες οι εργασίες στους χώρους της εταιρείας – σκεφτείτε ταχυδρόμοι, ντελίβερ κ.λπ. – επομένως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καλύπτονται από ασφάλιση όπου κι αν εκτελούν την εργασία τους. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, αναρωτήθηκαν αν αυτή η απόφαση θα άνοιγε τις πύλες για επιθεώρηση γραφείου στο σπίτι από τους εργοδότες, για να ελέγξουν για πιθανούς κινδύνους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πριγκίπισσα με το μουστάκι που έκανε τους άντρες να αυτοκτονούν από έρωτα

Σήμερα
Η θρυλική Πριγκίπισσα Qajar είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο βασιλείων της Περσίας του 19ου αιώνα - της Fatemeh Khanum Esmat al - Dowleh και της Zahra Khanum Taj al - Saltaneh

Σήμερα έμαθα: Γιατί «παίζει» το μάτι μας;

Σήμερα
Πόσο μπορεί να διαρκέσει και πότε να ανησυχήσουμε

Ο πιο πλούσιος άντρας που έζησε ποτέ δεν είναι αυτός που νομίζεις

Σήμερα
Έζησε πριν από μερικούς αιώνες και ήταν πιο πλούσιος από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους του σήμερα μαζί

Μπορώ να μιλήσω με ένα ρομπότ; Τι να προσέξετε αν παίζετε με το ChatGPT

Σήμερα
Ποιες είναι οι παγίδες αυτού του παιχνιδιού

Αυτή η εικόνα θα σου πει εάν είσαι γεννημένος ηγέτης ή όχι


QUIZ Χτες
Ένα κουίζ που θα αποκαλύψει τα πάντα!

Διάσημοι ηθοποιοί που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Χτες
Αφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται, δεν είναι τα χρήματα

Χτες
Τα αφεντικά έχουν ξεχάσει πώς να λένε «μπράβο» - και αυτό οδηγεί τους υπαλλήλους να παραιτηθούν

Σαν σήμερα: Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Χτες
68 χρόνια από την εκτέλεση του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο»

Η τελευταία φορά που είχαμε διπλή εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα

Προχτές
Όπως φαίνεται ότι θα γίνει και φέτος
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.