E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντρας έλαβε αποζημίωση για εργατικό ατύχημα ενώ βρισκόταν σε τηλεργασία

Ηταν στο σπίτι του, και πήγαινε προς το άλλο δωμάτιο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 17/12/2021 | 00:17

Αντρας έλαβε αποζημίωση για εργατικό ατύχημα ενώ βρισκόταν σε τηλεργασία
Φωτογραφία από τον χρήστη EKATERINA BOLOVTSOVA στο Pexels

Άντρας κέρδισε δικαστήριο ζητώντας αποζημίωση από την εταιρεία που εργάζεται επειδή καθώς σηκώθηκε από το κρεβάτι για να πάει στον κάτω όροφο που είναι το γραφείο του, έσπασε την πλάτη του.

Ένα Γερμανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάσισε πρόσφατα ότι ένας άνδρας που έσπασε την πλάτη του πέφτοντας από τις σκάλες πηγαίνοντας από την κρεβατοκάμαρά του στο γραφείο του στο σπίτι του θα πρέπει να καλύπτεται από την ασφάλιση ατυχήματος του εργοδότη του.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν, το Ομοσπονδιακό Κοινωνικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε υπέρ ενός ανώνυμου διευθυντή πωλήσεων περιοχής που έσπασε την πλάτη του σε ένα ατύχημα που συνέβη στο σπίτι του το 2018.

Ο άνδρας φέρεται να κατέβαινε τις σκάλες από την κρεβατοκάμαρά του στο δρόμο του στο γραφείο του σπιτιού του, όταν γλίστρησε στη σπειροειδή σκάλα του και έσπασε έναν θωρακικό σπόνδυλο. Ο δικηγόρος του ενάγοντα υποστήριξε ότι ο πελάτης του, ο οποίος συνήθως ξεκινά την εργάσιμη ημέρα του χωρίς να φάει πρωινό, πήγαινε στον υπολογιστή του γεγονός που καθιστά το ατύχημα του εργατικό και θα πρέπει να καλύπτεται από ασφάλιση.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα ηλεκτρονικά έγγραφα δείχνουν ότι ένα κατώτερο δικαστήριο είχε προηγουμένως αποφανθεί ότι η μετακίνηση του άνδρα από την κρεβατοκάμαρά του στο γραφείο του στο σπίτι του χαρακτηρίστηκε ως «μια ανασφάλιστη προπαρασκευαστική πράξη που προηγείται μόνο της πραγματικής ασφαλιστικής δραστηριότητας» και επομένως δεν καλύπτονταν από ασφάλιση εργατικού ατυχήματος. Ωστόσο, ο υπάλληλος άσκησε έφεση κατά της απόφασης σε ανώτερο δικαστήριο, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση.

Προφανώς, η πανδημία Covid-19 έπαιξε ρόλο στην πρόσφατη απόφαση, καθώς ο υπάλληλος επεσήμανε ότι πολλοί άνθρωποι καλούνται επί του παρόντος να εργάζονται από το σπίτι στη Γερμανία και θα πρέπει να καλύπτονται από ασφάλιση εργατικού ατυχήματος.

Το δικαστήριο εξέτασε επίσης «αν ο υπάλληλος ήθελε να ασκήσει μια δραστηριότητα που εξυπηρετούσε την εταιρεία στην απόδοση που οδήγησε στο συμβάν του ατυχήματος».

Η πρόσφατη απόφαση πυροδότησε μια έντονη διαδικτυακή συζήτηση, τόσο στη Γερμανία όσο και στο εξωτερικό. Ενώ ορισμένοι θεωρούν την απόφαση δίκαιη, καθώς δεν εκτελούνται όλες οι εργασίες στους χώρους της εταιρείας – σκεφτείτε ταχυδρόμοι, ντελίβερ κ.λπ. – επομένως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καλύπτονται από ασφάλιση όπου κι αν εκτελούν την εργασία τους. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, αναρωτήθηκαν αν αυτή η απόφαση θα άνοιγε τις πύλες για επιθεώρηση γραφείου στο σπίτι από τους εργοδότες, για να ελέγξουν για πιθανούς κινδύνους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»