E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες

Οι κυβερνητικές αρχές απαγόρευσαν οτιδήποτε παραπέμπει σε έκφραση χαράς ή ευτυχίας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/12/2021 | 15:21

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες

Οι κυβερνητικές αρχές απαγόρευσαν οτιδήποτε παραπέμπει σε έκφραση χαράς ή ευτυχίας όσο διαρκεί η περίοδος πένθους - Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, απαγορεύονται η προσέλευση ακόμη και σε παντοπωλεία

Περίοδο πένθους 11 ημερών ξεκίνησε για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας, με τις κυβερνητικές αρχές να τους απαγορεύουν να γελούν ή να πίνουν για 11 ημέρες, προκειμένου να τιμήσουν την δέκατη επέτειο από τον θάνατο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Οι αρχές έχουν δώσει εντολή προς το κοινό να μην δείχνει κανένα σημάδι χαράς ή ευτυχίας, όσο η χώρα τιμά τη μνήμη του. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο σημερινός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.


Τώρα, δέκα χρόνια από τον θάνατό του, οι Βορειοκορεάτες είναι αναγκασμένοι να τηρήσουν την περίοδο πένθους. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ, να γελάμε ή να μετέχουμε σε δραστηριότητες αναψυχής» ανέφερε ένας κάτοικος της βορειοανατολικής συνοριακής πόλης Sinuiji στο Radio Free Asia.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν επιτρέπεται να πάνε για ψώνια ακόμη και στο παντοπωλείο στις 17 Δεκεμβρίου, την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ. «Στο παρελθόν, πολλοί πολίτες που πιάστηκαν να πίνουν ή σε κατάσταση μέθης κατά τη διάρκεια του πένθους, συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες. Τους πήραν και δεν τους ξαναείδαμε. Ακόμη και αν την περίοδο πένθους ένα μέλος της οικογένειά σου πεθάνει, δεν επιτρέπεται να κλάψεις δυνατά και η σορός δεν γίνεται να απομακρυνθεί μέχρι να τελειώσει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε καν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους, εάν συμπέσουν αυτήν την περίοδο» είπε.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 17 Δεκεμβρίου 2011 σε ηλικία 69 ετών, μετά από 17ετή βίαιη και καταπιεστική διακυβέρνηση της χώρας. Αν και κάθε χρόνο η περίοδος πένθους κρατά 10 ημέρες, φέτος θα παραταθεί κατά μία ημέρα, για να υπογραμμίσει τη δέκατη επέτειο από τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων

Άλλη πηγή, που μένει σε νοτιοδυτική επαρχία της Βόρειας Κορέας υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να προσέχουν τους πολίτες που προσβάλλουν με τη συμπεριφορά τους την περίοδο πένθους. Η κατάσταση έχει προκαλέσει προβλήματα και στους αστυνομικούς, που για να εκπληρώσουν το καθήκον τους, δεν προλαβαίνουν πολλές φορές ούτε να κοιμηθούν.

Κατά την περίοδο του πένθους, ομάδες πολιτών ή κρατικές εταιρείες διατάχθηκαν να φροντίσουν όσους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με επισιτιστική κρίση. Ως εκ τούτου οι εταιρείες είναι υπεύθυνες να συγκεντρώνουν φαγητό και να το δίνουν σε κατοίκους ή εργαζόμενους που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω έλλειψης τροφίμων.

Σύμφωνα με την πηγή, το πένθος για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ και τον πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ επηρεάζει την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ ο ίδιος ελπίζει ότι η περίοδος πένθους θα συντμηθεί σε μία εβδομάδα, καθώς οι πολίτες διαμαρτύρονται.

Εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες

Πάντως οι αρχές έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για την περίοδο πένθους. Σε πολλές επαρχίες, διεξάγονται εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες για να τιμήσουν τη μνήμη του.

«Η ομάδα διαλέξεων και προπαγάνδας των παλιών στρατιωτών, που αποτελείται από απόστρατους στρατιωτικούς ηλικίας 50-60 ετών, επισκέπτεται κάθε εργοστάσιο, εταιρεία και μονάδα παρακολούθησης της γειτονιάς για να εκπαιδεύσει τον κόσμο για τη σκληρή δουλειά του Κιμ Γιονγκ Ιλ» αναφέρει μια τρίτη πηγή στο RFA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: Τετράδα ανηλίκων από νωρίς… στην παραβατικότητα – «Μπούκαραν» σε παντοπωλείο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος – Αναζητούνται δύο ακόμη ανήλικοι συνεργοί τους

Νέα συντριβή τουρκικού αεροσκάφους: Έπεσε πυροσβεστικό στην Κροατία ‑ Νεκρός ο πιλότος

Κόσμος Χτες
Το συμβάν έρχεται δύο μέρες μετά τη συντριβή του τουρκικού C-130 στα σύνορα Γεωργίας - Αζερμπαϊτζάν

«Συναγερμός» αστρονόμων για ασυνήθιστο μετεωρολογικό φαινόμενο το 2026

Tech + Science Χτες
Η Ισπανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί λάτρεις της αστρονομίας από όλο τον κόσμο ενόψει ενός ιστορικού ουράνιου φαινομένου

Ο Έλον Μασκ δημοσιεύει μια φλεγόμενη ιταλική σημαία: «Η Ιταλία εξαφανίζεται»

Κόσμος Χτες
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημογραφική κρίση. Ανάλογη ανάρτηση είχε κάνει και για την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: ΕΛΑΣ και ΕΚΑΒ έσωσαν την ζωή βρέφους ‑ «Έσπασαν τα ρεκόρ»

Ελλάδα Χτες
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα βρέφος μεταφέρθηκε από τις Σέρρες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Κόσμος Χτες
Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Ερντογάν: Η πιο ρεαλιστική λύση στο Κυπριακό είναι εκείνη των δύο κρατών

Κόσμος Χτες
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η βασική αιτία για το ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο είναι η άρνηση, από την ελληνοκυπριακή πλευρά, «να αποδεχθεί το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων»

Τέλος στα φθηνά δέματα από Shein και Temu: Η ΕΕ επιβάλλει δασμούς το 2026

Οικονομία Χτες
Πλήγμα για τις κινεζικές εταιρείες - Μέχρι σήμερα, η ΕΕ σχεδίαζε να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά από το 2028