E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες

Οι κυβερνητικές αρχές απαγόρευσαν οτιδήποτε παραπέμπει σε έκφραση χαράς ή ευτυχίας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/12/2021 | 15:21

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες

Οι κυβερνητικές αρχές απαγόρευσαν οτιδήποτε παραπέμπει σε έκφραση χαράς ή ευτυχίας όσο διαρκεί η περίοδος πένθους - Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, απαγορεύονται η προσέλευση ακόμη και σε παντοπωλεία

Περίοδο πένθους 11 ημερών ξεκίνησε για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας, με τις κυβερνητικές αρχές να τους απαγορεύουν να γελούν ή να πίνουν για 11 ημέρες, προκειμένου να τιμήσουν την δέκατη επέτειο από τον θάνατο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Οι αρχές έχουν δώσει εντολή προς το κοινό να μην δείχνει κανένα σημάδι χαράς ή ευτυχίας, όσο η χώρα τιμά τη μνήμη του. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο σημερινός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.


Τώρα, δέκα χρόνια από τον θάνατό του, οι Βορειοκορεάτες είναι αναγκασμένοι να τηρήσουν την περίοδο πένθους. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ, να γελάμε ή να μετέχουμε σε δραστηριότητες αναψυχής» ανέφερε ένας κάτοικος της βορειοανατολικής συνοριακής πόλης Sinuiji στο Radio Free Asia.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν επιτρέπεται να πάνε για ψώνια ακόμη και στο παντοπωλείο στις 17 Δεκεμβρίου, την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ. «Στο παρελθόν, πολλοί πολίτες που πιάστηκαν να πίνουν ή σε κατάσταση μέθης κατά τη διάρκεια του πένθους, συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες. Τους πήραν και δεν τους ξαναείδαμε. Ακόμη και αν την περίοδο πένθους ένα μέλος της οικογένειά σου πεθάνει, δεν επιτρέπεται να κλάψεις δυνατά και η σορός δεν γίνεται να απομακρυνθεί μέχρι να τελειώσει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε καν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους, εάν συμπέσουν αυτήν την περίοδο» είπε.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 17 Δεκεμβρίου 2011 σε ηλικία 69 ετών, μετά από 17ετή βίαιη και καταπιεστική διακυβέρνηση της χώρας. Αν και κάθε χρόνο η περίοδος πένθους κρατά 10 ημέρες, φέτος θα παραταθεί κατά μία ημέρα, για να υπογραμμίσει τη δέκατη επέτειο από τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων

Άλλη πηγή, που μένει σε νοτιοδυτική επαρχία της Βόρειας Κορέας υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να προσέχουν τους πολίτες που προσβάλλουν με τη συμπεριφορά τους την περίοδο πένθους. Η κατάσταση έχει προκαλέσει προβλήματα και στους αστυνομικούς, που για να εκπληρώσουν το καθήκον τους, δεν προλαβαίνουν πολλές φορές ούτε να κοιμηθούν.

Κατά την περίοδο του πένθους, ομάδες πολιτών ή κρατικές εταιρείες διατάχθηκαν να φροντίσουν όσους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με επισιτιστική κρίση. Ως εκ τούτου οι εταιρείες είναι υπεύθυνες να συγκεντρώνουν φαγητό και να το δίνουν σε κατοίκους ή εργαζόμενους που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω έλλειψης τροφίμων.

Σύμφωνα με την πηγή, το πένθος για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ και τον πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ επηρεάζει την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ ο ίδιος ελπίζει ότι η περίοδος πένθους θα συντμηθεί σε μία εβδομάδα, καθώς οι πολίτες διαμαρτύρονται.

Εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες

Πάντως οι αρχές έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για την περίοδο πένθους. Σε πολλές επαρχίες, διεξάγονται εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες για να τιμήσουν τη μνήμη του.

«Η ομάδα διαλέξεων και προπαγάνδας των παλιών στρατιωτών, που αποτελείται από απόστρατους στρατιωτικούς ηλικίας 50-60 ετών, επισκέπτεται κάθε εργοστάσιο, εταιρεία και μονάδα παρακολούθησης της γειτονιάς για να εκπαιδεύσει τον κόσμο για τη σκληρή δουλειά του Κιμ Γιονγκ Ιλ» αναφέρει μια τρίτη πηγή στο RFA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚ ‑ Παναθηναϊκός 4‑0: Ιστορικό «καρέ» του Γιόβιτς και κορυφή για την Ένωση

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Σέρβος επιθετικός διέλυσε την άμυνα των «πρασίνων» φτάνοντας τα 7 γκολ εναντίον τους φέτος

Εκτροχιασμός τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 100 τραυματίες, «έμοιαζε με σεισμό» λένε επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Στα τρένα επέβαιναν πάνω από 300 άνθρωποι - Η κυκλοφορία στη γραμμή υψηλής ταχύτητας από την Ανδαλουσία στη Μαδρίτη έχει ανασταλεί

Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος αγνοούμενος στο Μιχαλίτσι Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και σε σημείο καλυμμένο από βάτα και θάμνους

Μέσα στις φυλακές «σφαγεία» του Ιράν: Ομαδικοί βιασμοί, εικονικές εκτελέσεις και ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα

Κόσμος Χτες
Μία κόλαση επί γης περιμένει τους Ιρανούς διαδηλωτές που θα φυλακιστούν στα «σφαγεία» του Ιράν

Μην το αγνοήσεις! Μπορείς να κερδίσεις 6 επιπλέον άδειες στο δημόσιο ‑ Ποιοι τις δικαιούνται

Οικονομία Χτες
Η νέα άδεια δεν αφορά ασθένεια, αλλά έρχεται να καλύψει ανάγκες της οικογένειας

Ερφάν Σολτανί: Απόδειξη ζωής ‑ Συναντήθηκε με την οικογένειά του σύμφωνα με ΜΚΟ

Κόσμος Χτες
Υπήρξε ανησυχία και φόβος ότι το ιρανικό καθεστώς είχε προχωρήσει κρυφά στην εκτέλεσή του

Παράνοια στην Αγγλία: Απολύουν νοσοκόμα γιατί αποκάλεσε... «κύριο» τρανς παιδόφιλο!

Κόσμος Χτες
Η Woke παράνοια κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Κόσμος Χτες
Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Καιρός Χτες
Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Ελλάδα Χτες
H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση