E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η Επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε ανάμεσα σε 5 υποψηφίους

Δημοσίευση 15/12/2021 | 18:44

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας

Ανακοινώθηκε το όνομα που θα εκπροσωπήσει τελικά, την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε αυτό που προκρίνεται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Η εκπομπή Στούντιο 4 ανακοίνωσε πριν λίγα μόλις, λεπτά ότι ανάμεσα στους Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is επιλέχθηκε τελικά, η Amanda Georgiadi.

Tην ανακοίνωση έκανε η περυσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, η Stefania μέσω απευθείας σύνδεσης από την Ολλανδία.

Η ίδια μάλιστα, μίλησε και για την δική της εμπειρία από τη Eurovision. Όπως είπε, ήταν μία φανταστική εμπειρία για την ίδια και έδωσε μία συμβουλή στον επόμενο εκπρόσωπο. «Μην έχετε άγχος, εγώ είχα πολύ και δεν έπρεπε. Νομίζω ότι όλοι όσοι πήγαν στη Eurovision δεν κατάλαβαν για πότε πέρασε ο χρόνος. Είναι σαν να κράτησε μόλις δύο ημέρες, οπότε απολαύστε το», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη (Αμάντα Tenfjord*)

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Μετά την ανακοίνωση για την επιλογή της Αμάντα Γεωργιάδη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2022 στο Τορίνο, η νεαρή τραγουδίστρια προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις.

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή Στούντιο 4, η Αμάντα ευχαρίστησε τους ανθρώπους που της έδειξαν εμπιστοσύνη και την επέλεξαν για τον 66ο διαγωνισμό μουσικής και εξέφρασε την χαρά της.

«Έχω πάθει σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να πω ευχαριστώ που με επέλεξαν, θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα», είπε αρχικά η Αμάντα Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο, μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά της και η γιαγιά της στα Γιάννενα. «Το έμαθα μόλις μισή ώρα πριν. Οι πρώτοι που πήρα τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρα και τη γιαγιά μου στα Γιάννενα, αλλά κοιμάται νομίζω, είναι 101 χρονών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το τραγούδι, που έχει επιλέξει για τη Eurovision. «Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για το τραγούδι μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Το έγραψα μόνη μου με έναν φίλο μου πιανίστα. Θα πρέπει να περιμένετε να το ακούσετε. Είναι ένα τραγούδι πολύ χαρακτηριστικό για τη μουσική μου και τη φωνή μου».

Τέλος, δήλωσε πως θα επισκεφτεί την Ελλάδα, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς: «Θα έρθω στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα. Έχω γεννηθεί εκεί, αλλά έφυγα όταν ήμουν 3 χρονών. Θα ήθελα πολύ να έρθω ακόμα και σήμερα, αλλά είμαι λίγο άρρωστη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ξεκαρδιστική ιστορία με τη Μαρινέλλα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Βάλτα μέσα χριστιανή μου»

Tabloid 31.03.2026
Η μεγάλη ερμηνεύτρια είχε μιλήσει με τρυφερότητα για τη φίλη της

Νόρα Βαλσάμη: Η εμφάνιση μέσω του γιου της – Η σπάνια φωτό

Tabloid 31.03.2026
Το «αερικό» του ελληνικού σινεμά στα 78 του χρόνια. Τα εκατοντάδες σχόλια αγάπης για τη γυναίκα που υπήρξε το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς!

Γαρυφαλλιά Καληφώνη για Χρήστο Μάστορα: Εγώ έκανα την πρώτη κίνηση, εγώ τον διεκδίκησα

Tabloid 31.03.2026
Το μοντέλο αποκάλυψε πώς γνώρισε τον τραγουδιστή και πότε συνειδητοποίησε πως της άρεσε

Μπάμπης Λαζαρίδης: «Κόλαφος» η πρωτότοκη κόρη του – «Αφησε τη μάνα μου έγκυο μόνη της, με έλεγε μπάστ…δο»

Tabloid 31.03.2026
Την πρωτότοκοη κόρη του Μπάμπη Λαζαρίδη, Μαρία Λαζαρίδη εντόπισε για το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, η δημοσιογράφος Μαίρη Αρώνη

Κατερίνα Λάσπα: Ποια ηθοποιό από τον «Αγιο Έρωτα» παντρεύεται ο πρώην σύζυγός της

Tabloid 31.03.2026
Δύο χρόνια μετά το διαζύγιο από την Κατερίνα Λάσπα, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος ετοιμάζεται να ντυθεί ξανά γαμπρός στο πλευρό της ηθοποιού Ηρώς Πεκτέση

Κατερίνα Καινούργιου: Αποχαιρέτησε το Super Κατερίνα συγκινημένη – Τα λόγια της

Tabloid 31.03.2026
Η Κατερίνα Καινούργιου σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, αποχαιρέτησε το κοινό και τους συνεργάτες της στο Super Κατερίνα με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα συγκινητικό

Στην κηδεία της Μαρινέλλας η σύζυγος του Καζαντζίδη: «Με προστάτευσε όταν πέθανε ο Στέλιος, ήταν η μάνα όλου του κόσμου»

Tabloid 31.03.2026
H Βάσω Κατσαβού μίλησε με συγκίνηση για τη Μαρινέλλα, υπογραμμίζοντας δεν υπήρξε μόνο κορυφαία καλλιτέχνιδα, αλλά και άνθρωπος με ιδιαίτερη ευαισθησία

Η Κόνι Μεταξά θέλει να αλλάξει το τραγούδι γενεθλίων: Ποιος χ@στηκε να σκορπίζει της γνώσης το φως;

Social 31.03.2026
Δεν έχω δει λιγότερο ενθουσιασμένο άνθρωπο από αυτόν που του τραγουδάνε το «μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά» σχολίασε

Ο Τάκης Ζαχαράτος «έσπασε» μπροστά από το φέρετρο της Μαρινέλλας στο λαϊκό προσκύνημα

Tabloid 31.03.2026
Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου