E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η Επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε ανάμεσα σε 5 υποψηφίους

Δημοσίευση 15/12/2021 | 18:44

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας

Ανακοινώθηκε το όνομα που θα εκπροσωπήσει τελικά, την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε αυτό που προκρίνεται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Η εκπομπή Στούντιο 4 ανακοίνωσε πριν λίγα μόλις, λεπτά ότι ανάμεσα στους Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is επιλέχθηκε τελικά, η Amanda Georgiadi.

Tην ανακοίνωση έκανε η περυσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, η Stefania μέσω απευθείας σύνδεσης από την Ολλανδία.

Η ίδια μάλιστα, μίλησε και για την δική της εμπειρία από τη Eurovision. Όπως είπε, ήταν μία φανταστική εμπειρία για την ίδια και έδωσε μία συμβουλή στον επόμενο εκπρόσωπο. «Μην έχετε άγχος, εγώ είχα πολύ και δεν έπρεπε. Νομίζω ότι όλοι όσοι πήγαν στη Eurovision δεν κατάλαβαν για πότε πέρασε ο χρόνος. Είναι σαν να κράτησε μόλις δύο ημέρες, οπότε απολαύστε το», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη (Αμάντα Tenfjord*)

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Μετά την ανακοίνωση για την επιλογή της Αμάντα Γεωργιάδη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2022 στο Τορίνο, η νεαρή τραγουδίστρια προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις.

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή Στούντιο 4, η Αμάντα ευχαρίστησε τους ανθρώπους που της έδειξαν εμπιστοσύνη και την επέλεξαν για τον 66ο διαγωνισμό μουσικής και εξέφρασε την χαρά της.

«Έχω πάθει σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να πω ευχαριστώ που με επέλεξαν, θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα», είπε αρχικά η Αμάντα Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο, μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά της και η γιαγιά της στα Γιάννενα. «Το έμαθα μόλις μισή ώρα πριν. Οι πρώτοι που πήρα τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρα και τη γιαγιά μου στα Γιάννενα, αλλά κοιμάται νομίζω, είναι 101 χρονών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το τραγούδι, που έχει επιλέξει για τη Eurovision. «Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για το τραγούδι μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Το έγραψα μόνη μου με έναν φίλο μου πιανίστα. Θα πρέπει να περιμένετε να το ακούσετε. Είναι ένα τραγούδι πολύ χαρακτηριστικό για τη μουσική μου και τη φωνή μου».

Τέλος, δήλωσε πως θα επισκεφτεί την Ελλάδα, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς: «Θα έρθω στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα. Έχω γεννηθεί εκεί, αλλά έφυγα όταν ήμουν 3 χρονών. Θα ήθελα πολύ να έρθω ακόμα και σήμερα, αλλά είμαι λίγο άρρωστη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Jason Lewis: Τι κάνει σήμερα ο γοητευτικός Smith Jerrod του Sex and the City

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Τον γνωρίσαμε μέσα από το Sex and the City

Έλεν Μίρεν: Υβριστική επίθεση στο Λονδίνο – «Διαβολική σιωνίστρια σκ***»

E-Daily 3.Left Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, 80 ετών, έχει δηλώσει δημόσια και επανειλημμένα την υποστήριξή της στο Ισραήλ

Γιολάντα Καλογεροπούλου για τον Σταύρο Σβήγκο: «Δεν μου έχει κάνει πρόταση γάμου και δεν με ενοχλεί»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στα πλάνα της να φορέσει νυφικό

Αγρια λεκτική επίθεση στην Έλεν Μίρεν σε δρόμο του Λονδίνου: «Είσαι μια διαβολική σιωνίστρια σκύλα», δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το περιστατικό συνδέεται με την ανοιχτή στήριξη της ηθοποιού στο Ισραήλ

Ο Νίκολας Κέιτζ άλλαξε επίσημα το επίθετό του για να μην είναι «ο κλόουν ξάδελφος των Κόπολα»

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι προτιμότερο να είσαι ο “πατριάρχης” της δικής σου μικρής οικογένειας, τόνισε ο ηθοποιός που είναι ανιψιός του γνωστού σκηνοθέτη Φράνσις Φόρντ Κόπολα

Ο Χάρης Σιανίδης μετά την κηδεία: «Γωγώ, όλα ήταν τέλεια, ο Τραϊανός σου ήταν αριστούργημα»

E-Daily 3.Left Χτες
«Όλοι και όλα για σένα, αλλά χωρίς εσένα», πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης και φίλος της

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Όταν έχεις ένα παιδί και προσπαθείς να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου, έχεις ενοχές»

E-Daily 3.Left Χτες
Την Κατερίνα Καινούργιου συνάντησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, το πρωινό της Πέμπτης, όταν και βρέθηκε καλεσμένος στη Super Κατερίνα του Alpha

Μαίρη Συνατσάκη: Απάντησε γιατί η κόρη της δεν έχει μακριά μαλλιά: «Έχουν πάρει τον χρόνο τους»

E-Daily 3.Left Χτες
Εγώ φταίω που δεν μακραίνουν επειδή δεν την έχω κουρέψει; αναρωτήθηκε η YouTuber

Γενέθλια για τον Γιώργο Λιάγκα – Η πρώτη κοινή φωτογραφία με την Μαρία Αντωνά στο Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
Μαρία Αντωνά και Γιώργος Λιάγκας ζουν έναν όμορφο έρωτα, προσπαθώντας όσο μπορούν να τον κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας