E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τη δράση της ομάδας

Εισαγγελική παραγγελία από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 13/12/2021 | 14:17

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τη δράση της ομάδας

Θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και εγκληματική οργάνωση.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει πλέον η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» καθώς και άλλων «ομάδων» σε περιφέρειες εκτός του νομού Αττικής.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας. Ακόμη, με την παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Θα αναζητηθεί, δηλαδή, στο πλαίσιο της έρευνας, αν τα μέλη των ομάδων αυτών, τα οποία όχι μόνο να αρνούνται τη πανδημία αλλά και έχουν φτάσει στο σημείο να προσβάλλουν θεσμούς και δικαιώματα, παραβιάζουν με τις πράξεις τους συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας