E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρας φέρεται να έκανε 10 δόσεις εμβολίου σε μια μέρα

Τον πλήρωσαν αντιεμβολιαστές για να το κάνει αντί για αυτούς!

Δημοσίευση 13/12/2021 | 13:20

Ανδρας φέρεται να έκανε 10 δόσεις εμβολίου σε μια μέρα
Photo by cottonbro from Pexels

Ένας άνδρας στη Νέα Ζηλανδία φέρεται να πληρώθηκε από αντιεμβολιαστές για να κάνει το εμβόλιο αντί για αυτούς, με αποτέλεσμα να το κάνει δέκα φορές σε μια ημέρα - Διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας διεξάγουν έρευνα καθώς ένας άνδρας φέρεται να έλαβε έως και 10 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα. «Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε η εκπρόσωπος εμβολιασμού και ανοσοποίησης κατά του Covid-19, Astrid Koornneef. Ο άνδρας φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια επί πληρωμή, μετά από πίεση αντιεμβολιαστών.

Στη Νέα Ζηλανδία, για να χορηγηθεί ένα εμβόλιο, το άτομο πρέπει να παράσχει στον εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή του, αλλά δεν απαιτείται περαιτέρω ταυτοποίηση.

«Επειδή δεν απαιτείται από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν ταυτότητα με φωτογραφία όταν κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσιτή, αυτό καθιστά το σύστημα ευάλωτο στην κατάχρηση από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων», εξήγησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Helen Petousis-Harris, από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια. Όπως σημείωσε, υπάρχουν φήμες ότι κάποιοι πληρώθηκαν για να κάνουν το εμβόλιο για λογαριασμό κάποιου άλλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα Χτες
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα Χτες
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση