E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «Αριστοτελική πολιτεία» που θέλει να χτίσει ένας Αμερικανός κροίσος

Για πολλούς ουτοπική, για άλλους ιδανική για τον άνθρωπο του μέλλοντος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/12/2021 | 20:42

Η «Αριστοτελική πολιτεία» που θέλει να χτίσει ένας Αμερικανός κροίσος

Ο Αριστοτέλης έχει χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο, με τα έργα του να διάσκονται σχεδόν σε κάθε γλώσσα που μιλιέται στη Γη. Ο αμερικανός Κροίσος Μαρκ Λορ εδώ και 5 χρόνια εργάζεται πάνω σε ένα φιλόδοξο project να χτίσει μια πολιτεία που θα βασίζεται πάνω στις αρχές και τις διδαχές του Αριστοτέλη.

Ο αμερικανός επιχειρηματίας έγινε ζάμπλουτος χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την εταιρεία Jet.com, που γιγαντώθηκε και τελικά εξαγοράστηκε από την Walmart έναντι 3,5 δις δολαρίων.

Πλέον τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να ασχολείται με τις επιχειρήσεις αλλά ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του έχει πέσει στη τέλεια Αριστοτελική Πολιτεία που θέλει να φτιάξει.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο, και πολύ σύντομα θα έχει έτοιμη μια πόλη που θα μπορεί να φιλοξενήσει 5 εκατ. ανθρώπους, όπου θα ζούνε και θα εργάζονται σε "άριστες" συνθήκες.

Η πόλη θα λέγεται Telosa΄από την ελληνική λέξη τέλος, και θα είναι χτισμένη σε μια έκταση 600.000 στρεμμάτων, σε μια έρημο της Αμερικής και το κόστος για να φτιαχτεί θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. δολάρια.

Στο κέντρο της πόλης θα υπάρχει ο πύργος της ισότητος που οραματιζόταν ο Αριστοτέλης, ενώ ο κροίσος διαβεβαιώνει ότι δεν θα είναι μόνο για πλούσιους, αλλά για οποιονδήποτε πιστεύει στην ιδέα και θέλει να προσφέρει σε αυτήν.

Όλοι θα είναι ιδιοκτήτες μια περιουσίας, η οποία θα μεγαλώνει μόνο όταν μεγαλώνει ισότιμα και η περιουσία των άλλων, ώστε να μην υπάρχουν διαφορές στην κοινωνική τάξη, αλλά και να προάγεται το ομαδικό πνεύμα, που ο Αριστοτέλης πίστευε ότι είναι ανίκητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mandela Effect: Το φαινόμενο που κάνει χιλιάδες ανθρώπους να θυμούνται πράγματα που δε συνέβησαν ποτέ

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Από τον Νέλσον Μαντέλα μέχρι τον Monopoly Man, οι ψεύτικες αναμνήσεις που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι προκαλούν απορία και συζήτηση

Η «χρυσή» αγορά των 2,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα που εκτοξεύεται χρόνο με τον χρόνο

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Οχι μόνο προορισμός διακοπών, αλλά τόπος όπου ξεκινούν νέες ιστορίες ζωής.

Εxplainer: Γιατί τα ρούχα γίνονται πιο ακριβά; Η απάντηση είναι… γεωπολιτική

E-Daily 1.Hero 04.05.2026
Ο πόλεμος Ιράν - ΗΠΑ δίνει... κλωτσιά στη μόδα: Tι σημαίνει αυτό για τις αγορές

Καιάδας: Το μυθικό βάραθρο της Σπάρτης υπάρχει στ’ αλήθεια και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη

E-Daily 3.Left Χτες
Το σημείο που πέρασε στην ιστορία ως τόπος τιμωρίας και θρύλων συνεχίζει να προκαλεί δέος στη Λακωνία

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

E-Daily 3.Left Χτες
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το απίστευτο κόλπο Αμερικανού για να ταξιδεύει αεροπορικώς δωρεάν

E-Daily 3.Left Χτες
Εξυπνάκιας πέταξε δωρεάν για 6 χρόνια – Τον έπιασαν μόλις τώρα

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.