E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Halle Berry: Κατάφερε να αγαπήσει τον αλκοολικό πατέρα της μετά τον θάνατο του

Η κακοποίηση που δεχόταν, το τραύμα της οικογένειάς της που έγινε κληρονομικό και ο πνευματικός που τη βοήθησε

Δημοσίευση 12/12/2021 | 20:32

Halle Berry: Κατάφερε να αγαπήσει τον αλκοολικό πατέρα της μετά τον θάνατο του

Αν και τα παιδικά χρόνια της Χάλε Μπέρι κάθε άλλο παρά ευτυχισμένα μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς ο πατέρας της την κακοποιούσε συστηματικά, εκείνη κατάφερε τελικά, όχι μόνο να τον συγχωρέσει, αλλά και να τον αγαπήσει τελικά.

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή Fresh Air και περιέγραψε την ζωή της δίπλα στον βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας, Jerome Jesse Berry, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003.

«Τα παιδικά μου χρόνια είχαν τόση κακοποίηση μέσα τους. Μεγάλωσα με έναν πατέρα αλκοολικό και πολύ κακοποιητικό, τόσο συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως μετά το θάνατό του βρήκε έναν πνευματικό για να του μιλήσει και να τη βοηθήσει να διώξει από μέσα της τα αρνητικά συναισθήματα που της είχε αφήσει ο πατέρας της.

«Ήταν μεγάλο δώρο για εμένα το να του μιλάω. Με βοήθησε τόσο πολύ, ακόμα και με πνευματικές ασκήσεις. Κατάφερα να γιατρέψω την ψυχή μου από τις πληγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ήταν εκείνος ο άνδρας που την βοήθησε να δει πίσω από τις τραγικές πράξεις του πατέρα του. Όπως εξήγησε και στον αέρα της εκπομπής η ηθοποιός, ο λόγος που φερόταν κατ' αυτόν τον τρόπο ο πατέρας της ήταν διότι κι ο ίδιος ήταν «θύμα».

«Δεν γεννήθηκε ως κακοποιητικός, αλκοολικός άνδρας που δεν είχε τον έλεγχο. Έτσι έγινε αργότερα. Όταν είδε ότι δεν είχε όσα ήθελε. Όσα πίστευε ότι θα έχει στην ζωή του. Ξεκίνησα να βλέπω το μικρό αθώο αγόρι που μεγάλωσε επίσης με έναν αλκοολικό πατέρα και μία πληγωμένη μητέρα», εξήγησε η Χάλι Μπέρι.

Μάλιστα, περιέγραψε μία κατάσταση που επικρατούσε γενικότερα στην οικογένειά της. Όπως είπε, δεν ήταν μόνο ο πατέρας της θύμα των καταστάσεων. Χρόνια πριν, η προγιαγιά της έχασε τις κόρες της, καθώς εκείνες αποφάσισαν να φύγουν μια για πάντα από ένα -επίσης- τοξικό περιβάλλον και έκτοτε, το «τραύμα» απλά έγινε κληρονομικό.

«Προσπαθούσα να δω το πρόβλημα από την αρχή του και κατάλαβα ότι ήταν οικογενειακό. Ο πατέρας μου προσπαθούσε μόνο να επιβιώσει, να βρει τον εαυτό του, τον ανδρισμό του. Και έκανε το καλύτερο που μπορούσε και όταν είδε ότι αποτυγχάνει, τότε δούλεψε με τα μοναδικά εργαλεία που του είχαν δοθεί», είπε για τον πατέρα της η Χάλι Μπέρι.

Αν και δεν κατάφερε να τον συγχωρήσει όσο ήταν ακόμα παιδί, έστω και πολλά χρόνια αργότερα, τελικά τον κατανόησε. «Στεναχωριόμουν τόσο πολύ όσο σκεφτόμουν τη ζωή που ζούσε. Στο αλκοόλ έπνιγε κάθε του απογοήτευση, ξεχνούσε ποιος είναι, την αποτυχία που ένιωθε», κατέληξε να λέει η ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πασίγνωστος ηθοποιός των 80s που επιστρέφει στην οθόνη μετά από 30 χρόνια – Ο λόγος που τα παράτησε

Tabloid 18.09.2025
Από τον «Ghostbusters» στο σκοτάδι της απουσίας και πάλι στο φως της μεγάλης επιστροφής

Η Ελένη Βουλγαράκη διέψευσε ότι έχει δεχτεί πρόταση γάμου από τον Φώτη Ιωαννίδη

Tabloid Χτες
Όλοι σκεφτόμαστε να παντρευτούμε τον σύντροφό μας, δήλωσε η ραδιοφωνική παραγωγός

Από τη σεισμολογία στα παγωτά: Το παγωτατζίδικο του Ακη Τσελέντη

Tabloid Χτες
Νέα σελίδα άνοιξε ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης, ο οποίος διατηρεί πλέον παγωτατζίδικο στην Κεφαλονιά

Συγκλονίζει η Χριστίνα Παππά: `Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου`

Tabloid Χτες
Μίλησε για τα εμπόδια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην ζωή της

Η Ιωάννα Μαλέσκου απαντά για τις φήμες χωρισμού

TV Buzz Χτες
«Το θεωρώ εκβιαστικό όταν γίνεται τόσο έντονα και πιεστικά»

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Το κόλπο για να γλιτώσει από τα «νύχια» της Μπάρμπρα Στρέιζαντ και γιατί δεν ήθελε να συνεργαστούν

Tabloid Χτες
Νέες αποκαλύψεις για τα γυρίσματα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» βλέπουν το φως

Σίσσυ Χρηστίδου για Θοδωρή Μαραντίνη: «Δυστυχώς τα δικαστήρια δε θα σταματήσουν ποτέ μεταξύ μας»

Tabloid Χτες
«Έμαθα να εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη και να μη φοβάμαι» δηλώνει η Σίσσυ Χρηστίδου σε νέα συνέντευξή της

Eurovision 2026: Οι ριζικές αλλαγές που ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Eurovision Χτες
Δύο ημιτελικοί πριν τον εθνικό τελικό

Έλενα Τσαγκρινού: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν το μωρό νοσηλεύτηκε, μου έπεσε από το καρεκλάκι»

Tabloid Χτες
Η Έλενα Τσαγκρινού έκανε δηλώσεις στην εκπομπή Happy Day και τη Χριστιάνα Κοχλατζή

Απίστευτος καβγάς στον αέρα του Action24 ‑ Έπεσαν διαφημίσεις και συνέχισαν να τσακώνονται

Media Χτες
Καλεσμένοι στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Action24 ήταν το βράδυ της Τρίτης (16/9) η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιώργος Ψυχογιός