E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Στους εννιά μήνες η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 12/12/2021 | 11:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Στην ενεργειακή κρίση και στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε πως η μόνη αύξηση που έχει γίνει αφορά μόνο την ενέργεια και η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

«Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

«Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει»

Tόνισε πως η πανδημία δεν συγκρίνεται με πέρσι, καθώς φέτος έχουμε τα εμβόλια. «Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βάλαμε υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών. Όταν λέμε από τους 700 διασωληνωμένους, ο οποίος είναι φοβερός αριθμός, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι, κάποια στιγμή να έχουμε κάποια λογική. Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται» σημείωσε.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση λειτουργεί και χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό, δραματικό, ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι την ημέρα. Είναι φοβερό! Εγώ κλαίω πραγματικά, είναι φοβερό».

Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με αφορμή την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία και την άμεση σύλληψή του. Ο ίδιος ανέφερε «διάβασα την υπερασπιστική γραμμή των 11 και έμεινα έκπληκτος από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120. Το άρθρο 120 επικαλούνται οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα επί μνημονίων, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και λοιποί. Η Ελλάδα είναι αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί. Εάν ο νόμος της κυβέρνησης είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο Facebook, αλλά στα δικαστήρια».

Στους εννιά μήνες η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την τρίτη δόση θα λήγει στους εννιά μήνες, αλλά όπως είπε αυτό μένει να αποφασιστεί από τους γιατρούς.

Τέλος αναφέρθηκε και στις προσλήψεις ιερέων λέγοντας πως: «Οι προσλήψεις είναι γνωστές, ανακοινώνονται στο υπουργικό συμβούλιο δημοσίως. Οι ιερείς είναι γύρω στους 200 κάτι. Το 4.000 ως αριθμός έχει προκύψει από μία συγκλονιστική παρεξήγηση. Πόσους ιερείς μισθοδοτεί το ελληνικό δημόσιο εδώ και χρόνια; 10.000. Οι 6.000 είναι μόνιμοι στο δημόσιο και οι 4.000 με συμβάσεις που ανανεώνονται. Πως το ξέρουμε αυτό; Το μάθαμε στην κοινή γνώμη έντονα κάποια στιγμή; Το είχε ανακοινώσει ο κ. Τζανακόπουλος επί εποχής πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμφωνία με τον Μακαριότατο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Συνέχεια για τις Πανελλήνιες 2026 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με μαθήματα προσανατολισμού

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές

Παρέλυσε η Πορτογαλία από γενική απεργία: Ακυρώθηκαν πτήσεις, ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων, έκλεισαν σχολεία

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει ευκολότερες απολύσεις και αλλαγές στον εργασιακό κώδικα

Πέθανε ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού

Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο ‑ Πηδούσαν στο κενό για να σωθούν

Κόσμος 03.06.2026
Το ξενοδοχείο λειτουργούσε με 25 δωμάτια ενώ διέθετε άδεια μόνο για 6

Νέες ταυτότητες: Πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές και για ποιες διαδικασίες

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου, το κόστος έκδοσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιταλία: Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν με τους τέσσερις νεκρούς στην Καλάβρια

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το μίνι βαν να τυλίγεται στις φλόγες στην Καλάβρια της Ιταλίας - τέσσερις νεκροί

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία» λόγω μεθυσμένου Βρετανού επιβάτη

Ελλάδα 03.06.2026
Επιβάτης βρετανικής υπηκοότητας, σε κατάσταση μέθης, προκάλεσε αναστάτωση κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μάντσεστερ προς την Αττάλεια.

Ήρωας αστυνομικός στα Γιαννιτσά: Έσωσε δύο αδέλφια από φλεγόμενο διαμέρισμα

Ελλάδα 03.06.2026
Ένας αστυνομικός που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αψήφησε τον κίνδυνο, εισέβαλε σε διαμέρισμα που είχε πιάσει φωτιά και εσώσε δύο αδέλφια

Παιανία: Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους ‑ Χτύπησαν τον έναν με ρόπαλο στο κεφάλι

Ελλάδα 03.06.2026
Tο παιδί που χτυπήθηκε από το ρόπαλο μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά έρχονται καταιγίδες ‑ Πού και πότε θα χρειαστεί προσοχή

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Πού οφείλεται η αστάθεια στον καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη