E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Στους εννιά μήνες η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 12/12/2021 | 11:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Στην ενεργειακή κρίση και στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε πως η μόνη αύξηση που έχει γίνει αφορά μόνο την ενέργεια και η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

«Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

«Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει»

Tόνισε πως η πανδημία δεν συγκρίνεται με πέρσι, καθώς φέτος έχουμε τα εμβόλια. «Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βάλαμε υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών. Όταν λέμε από τους 700 διασωληνωμένους, ο οποίος είναι φοβερός αριθμός, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι, κάποια στιγμή να έχουμε κάποια λογική. Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται» σημείωσε.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση λειτουργεί και χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό, δραματικό, ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι την ημέρα. Είναι φοβερό! Εγώ κλαίω πραγματικά, είναι φοβερό».

Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με αφορμή την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία και την άμεση σύλληψή του. Ο ίδιος ανέφερε «διάβασα την υπερασπιστική γραμμή των 11 και έμεινα έκπληκτος από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120. Το άρθρο 120 επικαλούνται οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα επί μνημονίων, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και λοιποί. Η Ελλάδα είναι αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί. Εάν ο νόμος της κυβέρνησης είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο Facebook, αλλά στα δικαστήρια».

Στους εννιά μήνες η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την τρίτη δόση θα λήγει στους εννιά μήνες, αλλά όπως είπε αυτό μένει να αποφασιστεί από τους γιατρούς.

Τέλος αναφέρθηκε και στις προσλήψεις ιερέων λέγοντας πως: «Οι προσλήψεις είναι γνωστές, ανακοινώνονται στο υπουργικό συμβούλιο δημοσίως. Οι ιερείς είναι γύρω στους 200 κάτι. Το 4.000 ως αριθμός έχει προκύψει από μία συγκλονιστική παρεξήγηση. Πόσους ιερείς μισθοδοτεί το ελληνικό δημόσιο εδώ και χρόνια; 10.000. Οι 6.000 είναι μόνιμοι στο δημόσιο και οι 4.000 με συμβάσεις που ανανεώνονται. Πως το ξέρουμε αυτό; Το μάθαμε στην κοινή γνώμη έντονα κάποια στιγμή; Το είχε ανακοινώσει ο κ. Τζανακόπουλος επί εποχής πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμφωνία με τον Μακαριότατο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Εν ζωή οι δύο επιβαίνοντες

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι μόνο αυτά τα τέσσερα επαγγέλματα θα επιβιώσουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί τη λέξη-κλειδί των τελευταίων 12 μηνών, με τη ραγδαία εξάπλωσή της τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις επιχειρήσεις να έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο

Απίστευτο: Ξεκίνησαν δεήσεις σε εκκλησίες για τους λαγοκέφαλους στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Κληρικοί του παλαιού ημερολογίου σε Αττική και Εύβοια προσεύχονται για να σταματήσει η εξάπλωση του εισβολικού είδους

results.it.minedu.gov.gr: Βγήκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2026

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας και με SMS η ενημέρωση των υποψηφίων - Ανοίγει ο δρόμος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Φριχτός θάνατος για δύο φίλες που περπατούσαν σε διάβαση πεζών: Αυτοκίνητο τις χτύπησε και τις εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Δεν ξέρω αν ήταν μεθυσμένος, αλλά πάντως πάτησε το γκάζι και αυτό είναι το αποτέλεσμα»

Ψάχνουν το κίνητρο του εγκλήματος στην Καλλιθέα: Δεν φαίνεται να υπάρχει οπαδικό υπόβαθρο, κανείς δεν έχει αναζητήσει το θύμα ως τώρα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι πρόκειται για επεισόδιο με οπαδικό υπόβαθρο, το σενάριο αυτό απομακρύνεται καθώς δράστης και θύμα φορούσαν μπλούζα της ίδιας ομάδας

Έγκλημα στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι: Influencer δολοφόνησε τον σύντροφό της ‑ Αντιμέτωπη με εκτέλεση!

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η Μπρουκ Τζορτζ, 23 ετών, πρώην υπάλληλος καταστήματος της John Lewis από το Γκρέιβσεντ, κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 26χρονο επίσης Βρετανό με μαχαίρι κουζίνας