E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Στους εννιά μήνες η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 12/12/2021 | 11:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Στην ενεργειακή κρίση και στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε πως η μόνη αύξηση που έχει γίνει αφορά μόνο την ενέργεια και η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

«Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

«Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει»

Tόνισε πως η πανδημία δεν συγκρίνεται με πέρσι, καθώς φέτος έχουμε τα εμβόλια. «Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βάλαμε υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών. Όταν λέμε από τους 700 διασωληνωμένους, ο οποίος είναι φοβερός αριθμός, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι, κάποια στιγμή να έχουμε κάποια λογική. Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται» σημείωσε.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση λειτουργεί και χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό, δραματικό, ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι την ημέρα. Είναι φοβερό! Εγώ κλαίω πραγματικά, είναι φοβερό».

Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με αφορμή την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία και την άμεση σύλληψή του. Ο ίδιος ανέφερε «διάβασα την υπερασπιστική γραμμή των 11 και έμεινα έκπληκτος από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120. Το άρθρο 120 επικαλούνται οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα επί μνημονίων, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και λοιποί. Η Ελλάδα είναι αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί. Εάν ο νόμος της κυβέρνησης είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο Facebook, αλλά στα δικαστήρια».

Στους εννιά μήνες η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την τρίτη δόση θα λήγει στους εννιά μήνες, αλλά όπως είπε αυτό μένει να αποφασιστεί από τους γιατρούς.

Τέλος αναφέρθηκε και στις προσλήψεις ιερέων λέγοντας πως: «Οι προσλήψεις είναι γνωστές, ανακοινώνονται στο υπουργικό συμβούλιο δημοσίως. Οι ιερείς είναι γύρω στους 200 κάτι. Το 4.000 ως αριθμός έχει προκύψει από μία συγκλονιστική παρεξήγηση. Πόσους ιερείς μισθοδοτεί το ελληνικό δημόσιο εδώ και χρόνια; 10.000. Οι 6.000 είναι μόνιμοι στο δημόσιο και οι 4.000 με συμβάσεις που ανανεώνονται. Πως το ξέρουμε αυτό; Το μάθαμε στην κοινή γνώμη έντονα κάποια στιγμή; Το είχε ανακοινώσει ο κ. Τζανακόπουλος επί εποχής πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμφωνία με τον Μακαριότατο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσεχία – Νότια Αφρική 1‑1: Και οι δύο χαμένοι, και οι δύο ζωντανοί!

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης - όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του θρύλου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο 83χρονος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Ρίο ντε Τζανέιρο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής λόγω πνευμονικής λοίμωξης.

Νεκρή για πάνω από 20 ημέρες η 83χρονη στο σπίτι της στη Νικήτη Χαλκιδικής ‑ Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η 83χρονη, υπήκοος Γερμανίας με μόνιμη κατοικία στη Νικήτη, βρέθηκε από την κόρη της όταν εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι

Μουντιάλ 2026: Οριστικά εκτός με Αϊτή ο Νεϊμάρ – Πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο στο Νιού Τζέρσεϊ

Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική έφοδο σε σχολική γιορτή στα βόρεια προάστια ‑ Τι πραγματικά έγινε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Στο σημείο έφτασαν 6 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με 2 περιπολικά

Αρση ναυτικού αποκλεισμού στο Ιράν – Ουάσινγκτον και Τεχεράνη ανοίγουν τους θαλάσσιους διαδρόμους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με εντολή Τραμπ ο ναυτικός αποκλεισμός στα ιρανικά λιμάνια ανήκει επίσημα στο παρελθόν

Ιταλία: 11χρονος ποδηλάτης σκοτώθηκε από απορριματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγόρι μόλις είχε βγει από το δημοτικό σχολείο

Εφιάλτης στη Βρετανία: Σύζυγος νάρκωνε και εξέδιδε τη γυναίκα του σε σκηνικό «υπόθεσης Πελικό»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το θύμα εκτιμά ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως ακόμη και εκατοντάδες άτομα

Μυστήριο στο αεροδρόμιο Gatwick: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στις ρόδες αεροσκάφους μετά την προσγείωση

Κόσμος 18.06.2026
Πώς βρέθηκε σορός στο σύστημα προσγείωσης πτήσης από Ταγγέρη - οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό

Αποτροπιασμός στη Βρετανία: 30χρονος πέταξε τρίχρονο νήπιο στους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγοράκι διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Κέιμπριτζ φέροντας σοβαρά τραύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να περιγράφουν την κατάστασή του ως κρίσιμη αλλά σταθερή

Ιταλία: Μητέρα σέρνει στα δικαστήρια Facebook και TikTok για το θάνατο της 12χρονης κόρης της

Κόσμος 18.06.2026
Υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής της εκτιθόταν συνεχώς σε περιεχόμενο σχετικό με την κατάθλιψη