E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο

Οι σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 12/12/2021 | 10:36

Μητσοτάκης: Νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο

Για την οικονομία, τον εμβολιασμό, τα Ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μίλησε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Όπως είπε, θα υπάρξουν νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο, μίλησε για αλλαγή του dna της οικονομίας ενώ ξεκαθάρισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, για τους εμβολιασμούς και μία πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες ηλικιακές ομάδες ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή.

Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κομματικοποιεί την πανδημία χρησιμοποιώντας εμπρηστική ρητορική με έναν «τρόπο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα».

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ώστε να αξιολογηθεί συνολικά η κυβέρνηση για το έργο, τις μεταρρυθμίσεις της και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές.

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εκτίμησε ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με τον πρόεδρο που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία προσβλέποντας σε μία ουσιαστική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις»
Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική του συγκλίνει στην «αλλαγή του DNA της οικονομίας» με ένα πρότυπο ανάπτυξης που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως είπε, οι δύο μεγάλες προκλήσεις τώρα είναι η ψηφιακή επανάσταση και της κλιματικής αλλαγής.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετες δημοσιονομικές ενισχύσεις πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί, αλλά σημειώνει ότι η επόμενη σημαντική δέσμη μείωσης φόρων θα αφορά στην κατανάλωση με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και την ανάπτυξη.

«Νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο»

Παράλληλα ανέφερε πως έρχονται νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο. «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ήδη εξετάζει την αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο το Δεκέμβριο όπου οι καταναλώσεις είναι αυξημένες, ενώ ανάλογη πρόνοια θα ληφθεί και για το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οποιαδήποτε ένταση από την πλευρά της Άγκυρας θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας καθώς θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ως μόνη λύση την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών μας.

Ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης

Για τους νέους ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η απόφασή του να ενισχύσει την τεχνική εκπαίδευση θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου καθώς ήδη οι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ ως μεγαλύτερη πρόκληση έθεσε την εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής για τη βελτίωση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της νέας γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμο για συμφωνία

Κόσμος 16.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές με την Τεχεράνη, αλλά εκτίμησε πως το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου

Κόσμος Χτες
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης ‑ «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους ‑ Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους

ΕΝΦΙΑ 2026: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ – Δείτε τα εδώ

Οικονομία Χτες
Τα εκκαθαριστικά αφορούν περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1 χλμ βορειοανατολικά των Σπάτων

«Ποτέ Ξανά»: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Αουσβιτς

Ελλάδα Χτες
Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται ως ορόσημο για την Θεσσαλονίκη, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Καλάθι του Νονού: Πότε θα εφαρμοστεί και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Οικονομία Χτες
Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νονού» θα φέρουν ειδική σήμανση στα ράφια για διευκόλυνση των καταναλωτών

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: «Ατομα με κράνη εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων»

Ελλάδα Χτες
Νέα καταγγελία για περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

23χρονος έπεσε από μπαλκόνι στη Γαστούνη ‑ Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας επιχειρήσε να μετακινηθεί από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Βίντεο‑ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης

Ελλάδα Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά τις παραβάσεις του αστυνομικού