E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινδύνευσαν ζωές από την κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσίευση 12/12/2021 | 10:29

Κινδύνευσαν ζωές από την κακοκαιρία

Δύσκολο βράδυ ήταν αυτό που πέρασε σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων, που προκάλεσan πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ έθεσan σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.

Στη Θεσσαλονίκη, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχτηκε σωτήρια για τους νεαρούς επιβάτες ΙΧ, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, στο δρόμο που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο όχημα επέβαιναν ένας νεαρός και δύο φίλες του. Το ρέμα παρέσυρε και έβγαλε από τον δρόμο το αυτοκίνητο. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έσπευσαν 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Τα τρία νεαρά άτομα είχαν εγκαταλείψει το όχημα και παρέμεναν εγκλωβισμένα εντός του ρέματος. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο που είχαν παγιδευτεί οι τρεις νέοι. Έστησαν αλυσίδα διάσωσης και τους οδήγησαν σε ασφαλές σημείο. Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών έσωσε τις ζωές τριών νέων ανθρώπων.

Φθιώτιδα: Ξεχείλισε ο Σπερχειός, πλημμύρισαν περιοχές – Εκκενώσεις με βάρκες στο Κόμμα

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην περιοχή της Φθιώτιδας μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που την έπληξαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Σπερχειός ποταμός ξεχείλισε δημιουργώντας μεγάλο προβλήμα σε κάμποσες περιοχές ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στο χωριό Κόμμα του δήμου λαμιέων. Μάλιστα η 7η ΕΜΑΚ επεμβαίνει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποιώντας βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσει τους κατοίκους που βρίσκονται εντός των οικιών τους.

Παράλληλα, πλημμύρισε για μια ακόμη φορά και το αεροδρόμιο Λαμίας.

Καταστροφές σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης. Δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, πλημμύρισαν και πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο όχημα της υπηρεσίας για να παρέμβει σε περιπτώσεις που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση. Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «απομακρύνθηκαν προληπτικώς περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία».

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχτηκε 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια ενώ οριακή είναι η κατάσταση στους χειμάρρους «Βαριάς» και «Σκας», ωστόσο όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και στην περιοχή γίνονται, με την βοήθεια μηχανημάτων έργου, οι απαραίτητες παρεμβάσεις».

Ναυπακτία: Κατολίσθηση στην Άνω Βασιλική παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας ηλικιωμένος που κατοικούσε παραπλεύρως του ρέματος Τζάβαρη στο Ξηροπήγαδο χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του προέδρου της κοινότητας για να τον απεγκλωβίσουν.

Ναύπακτος: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ηλικιωμένο στο ρέμα Τζάβαρη

Στην Αργολίδα, το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία. Τεράστια κύματα σηκώθηκαν στο Τολό και την Πλάκα το απόγευμα του Σαββάτου. Η μανιασμένη θάλασσα βγήκε στη στεριά, από τα πολλά μποφόρ που φυσούσαν στο Αργολικό κόλπο.

Στο Τολό η Ψιλή Άμμος εξαφανίστηκε, και το θαλασσινό νερό σε πολλά σημεία διέλυσε την παραλία. Παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις «πνίγηκαν» και σε κάποιες περιπτώσεις διαλύθηκαν. Στην παραλία πίσω από την Αρχαία Ασίνη η προβλήτα εξαφανίστηκε από τα μανιασμένα κύματα. Αντίστοιχα στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος σε μεγάλο μέρος του εξαφανίστηκε από τα νερά που τον κάλυπταν και γέμισαν την άσφαλτο με πέτρες.

Στο μεταξύ, αποκλείστηκαν περίπου 80 κάτοικοι στο χωριό Άνω Μακρινού του Δήμου Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι τρεις δρόμοι που οδηγούσαν στο χωριό, έκλεισαν από μεγάλες καταπτώσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης χωρίς ρεύμα έμεινε το μισό χωριό καθώς κυπαρίσσι έπεσε πάνω σε καλώδια. Οι κάτοικοι έκαναν έκκληση για να αποκατασταθεί το συντομότερο η πρόσβαση.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθενηση. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα βόρεια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα νότια 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και απο το βράδυ 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.