E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Που εντοπίστηκαν τα 4.761 νέα κρούσματα

705 οι διασωληνωμένοι και 72 θάνατοι

Δημοσίευση 11/12/2021 | 17:14

Κορωνοϊός: Που εντοπίστηκαν τα 4.761 νέα κρούσματα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (11/12) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 4.761, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 999.652, (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 88 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.157 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 705 (58.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 567 (80.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 138 (19.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.609 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 353 (ημερήσια μεταβολή -6.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 403 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν ήταν φάουλ, λέει ο Τραμπ για την κόκκινη στον Μπαλογκάν και... τα ρίχνει στον διαιτητή

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Ήταν δύο παίκτες που έτρεχαν με πλήρη ταχύτητα και απλώς συγκρούστηκαν» - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι η φάση δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα

Οδηγός ταξί κατέβασε τους πελάτες και έφυγε με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ για να μην δουν τις πινακίδες του, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι νεαροί που έκαναν την καταγγελία έχουν καταγράψει στο κινητό τους τηλέφωνο όλον τον διάλογο με τον επαγγελματία - Αναμένεται ανακοίνωση από το ΣΑΤΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας Μπερνάρ Αρνό καλείται να πληρώσει 22,5 εκατ. ευρώ σε φόρους

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

Αφαίρεση βαθμών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Καμπάνα» 7 αγωνιστικών σε Τζόουνς και 2 σε Ναν

Ποιο τουρκικό δημοσίευμα «αποκαλύπτει» υπόγεια οχυρά στα νησιά του Αιγαίου και τι ισχυρίζεται

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η τουρκική εφημερίδα Sözcü επιχειρεί να παρουσιάσει τη νόμιμη θωράκιση των ελληνικών νησιών ως «σκοτεινή επιχείρηση» με υπόγεια οπλοστάσια.

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Παράνομη η επιβολή μηνιαίας χρέωσης 0,80 ευρώ στους καταθετικούς και της Alpha Bank» – Τι απαντά η τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με την Alpha Bank «η απόφαση δεν επηρεάζει την ισχύ των συμβατικών σχέσεων των πελατών που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν το myAlpha Benefit Base, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα παροχής του συγκεκριμένου πακέτου υπηρεσιών»

Νετανιάχου κατά F‑35 στην Τουρκία: Τι είπε για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας με αμερικανικά μαχητικά θα απειλήσει τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Τουρκία: 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν φτάνουν ούτε στο όριο της πείνας

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Τουρκία λαμβάνουν κατώτατη παροχή που υπολείπεται δραματικά από το επίσημο όριο της πείνας.

H Ελληνίδα επιστήμονας που αμφισβητεί ό,τι ξέραμε για την εξέλιξη του ανθρώπινου κρανίου

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Νέα μελέτη με επικεφαλής την παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη αναθεωρεί την επικρατέστερη θεωρία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη μείωση του προσώπου στο γένος Homo.

Μαρία Αντωνογιαννάκη: Ανατροπή για την αιτία θανάτου της δημοσιογράφου – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της δημοσιογράφου, Μαρίας Αντωνογιαννάκη