E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα – Μήνυμα 112 σε πέντε περιοχές

Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα ακραία φαινόμενα

Δημοσίευση 10/12/2021 | 20:29

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα – Μήνυμα 112 σε πέντε περιοχές

Σε κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους πέντε περιοχών. Πρόκειται για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Νωρίτερα σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει την Πέμπτη σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο 11/12 είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Α. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γ. Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές - πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Meteo: Θυελλώδεις άνεμοι το Σάββατο, αναμένονται κύματα 5-6 μέτρων στον Σαρωνικό

Στα 5-6 μέτρα αναμένεται να φτάσει το ύψος των κυμάτων στον Σαρωνικό αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς προβλέπεται ότι θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Από απόψε αναμένεται βαθμιαία ενίσχυση των νότιων ανέμων στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό. Από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου στην Αττική θα επικρατήσουν νοτιάδες 5-7 μποφόρ, ενώ στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό θα κυμαίνονται στα 6-8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καματερό: Ανδρας κυνηγούσε μαθήτριες με την απειλή μαχαιριού για 20 ολόκληρα λεπτά

Ελλάδα 08.12.2025
Ο ίδιος τις κυνηγούσε με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών με στόχο να τις παρενοχλήσει

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας

Ελλάδα 08.12.2025
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν

Πέτρος Φιλιππίδης: Βγήκε το πόρισμα για τη φωτιά στο σπίτι του

Ελλάδα 08.12.2025
Εξετάστηκε το ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας

Κλειστά τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά ‑ Σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά

Ελλάδα 08.12.2025
Συγκρούσεις, πετροπόλεμος και χημικά – Πού υπάρχουν μπλόκα - Νέα σύσκεψη για τα μπλόκα

Μπλόκα αγροτών: Δακρυγόνα και ένταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Ελλάδα 08.12.2025
Με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης απάντησε η αστυνομία στην προσπάθεια των αγροτών να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να αποκλείσουν το αεροδρόμιο

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ελλάδα 08.12.2025
Από τις 11 Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά στην Αθήνα θα λειτουργούν σε ενιαίο ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ

Taste Atlas: Το διάσημο πιάτο που έφερε την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Κόσμος 08.12.2025
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ιταλική κουζίνα, με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς