E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα – Μήνυμα 112 σε πέντε περιοχές

Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα ακραία φαινόμενα

Δημοσίευση 10/12/2021 | 20:29

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα – Μήνυμα 112 σε πέντε περιοχές

Σε κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους πέντε περιοχών. Πρόκειται για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Νωρίτερα σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει την Πέμπτη σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο 11/12 είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Α. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γ. Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές - πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Meteo: Θυελλώδεις άνεμοι το Σάββατο, αναμένονται κύματα 5-6 μέτρων στον Σαρωνικό

Στα 5-6 μέτρα αναμένεται να φτάσει το ύψος των κυμάτων στον Σαρωνικό αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς προβλέπεται ότι θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Από απόψε αναμένεται βαθμιαία ενίσχυση των νότιων ανέμων στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό. Από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου στην Αττική θα επικρατήσουν νοτιάδες 5-7 μποφόρ, ενώ στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό θα κυμαίνονται στα 6-8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα 11.04.2026
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα 11.04.2026
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος 11.04.2026
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα 11.04.2026
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα 11.04.2026
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση