E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παπανδρέου: Διαστρέβλωση όσων είπα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως με το «λεφτά υπάρχουν»

Δεν έχει κριθεί η μάχη, είναι το β’ ημίχρονο, είπε ο πρώην πρωθυπουργός

Δημοσίευση 10/12/2021 | 11:17

Παπανδρέου: Διαστρέβλωση όσων είπα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως με το «λεφτά υπάρχουν»

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τονίζοντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».

«Ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω», τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Όπως είπε ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Δεν έχει κριθεί η μάχη – Είναι το β’ ημίχρονο

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα.

Ο κόσμος πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Δεν δίνονται οι μάχες από τις Βρυξέλλες

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή» καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.

Επιμένει για τον ρόλο Ανδρουλάκη για το 4-2-1

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε πως ο κ. Ανδρουλάκης είχε ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το 2012, παρότι ο συνυποψήφιός του το διέψευσε λέγοντας ότι τότε δεν ήταν γραμματέας του κόμματος.

Μπορεί να μην ήταν γραμματέας, «ήταν όμως εντεταλμένος και έκανε αυτό το πράγμα μαζί με τον Παπαμικίκο από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ήταν γραμματέας τότε ή λίγο αργότερα. Ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε αυτό τον ρόλο. Γιατί το ανέφερα; Γιατί έδωσα μάχη όταν ανέλαβα πρωθυπουργός και βουλευτής για το ΑΣΕΠ και για την αξιοκρατία».

Αν ήρθαν να ψηφίσουν από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν στήριξαν εμένα

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι τον ψήφισαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος, απάντησε ότι εάν όντως στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήρθαν να ψηφίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ σίγουρα δεν στήριξαν εκείνον.

«Αν ήρθαν από τη ΝΔ για να στηρίξουν έναν υποψήφιο και αν ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εμένα. Δεν με θέλουν εμένα. Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι εγώ μπορώ να αντιπαρατεθώ, να μεγαλώσω την παράταξη και βεβαίως να κερδίσουμε και εκλογές», σημείωσε.

Θα επαναπατρίσω δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να πάρει εκλογικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζοντας δυνάμεις που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε άτοπη και άκαιρη την όποια συζήτηση περί συνεργασιών.

«Είμαστε διαφορετικοί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσουμε εναλλακτική στον ελληνικό λαό γι αυτό μας ψήφισε ο κόσμος», είπε.

Τι απαντά στο «με κατέστρεψε» του Ανδρέα Λοβέρδου

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως τον κατέστρεψε όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, πως καταλαβαίνει τον πόνο του που είναι ανθρώπινος και πως είναι σίγουρος ότι θα είναι μαζί στις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.

Θα στηρίξω τον Ανδρουλάκη αν χάσω - Στο dna μου η ενότητα

Διαβεβαίωσε πάντως ότι εάν χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα βοηθήσει και θα στηρίξει την παράταξή του από οποιοδήποτε μετερίζι. Την ενότητα, πρόσθεσε, την έχω υπηρετήσει, είμαι ο άνθρωπος της παράταξης, είναι στο DNA μου και το έχω αποδείξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι θα δουν «ζεστό χρήμα» από αύριο Δευτέρα έως το τέλος Απριλίου στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Οι προγραμματισμένες πληρωμές δικαιούχων του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου

Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας ‑ Πώς έφτασε ο ένοπλος κοντά στον Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο μανιφέστο ο Αλεν δήλωνε ότι στόχευε αξιωματούχους της κυβέρνησης

Τραγική κατάληξη για τουρίστα στην Ικαρία ‑ Ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Γάλλος τουρίστας που βρισκόταν στο νησί

Ένοπλη επίθεση στην Ουάσινγκτον: Βρέθηκε το μανιφέστο του 31χρονου δράστη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Πολύ αντιχριστιανικό» λέει ο Τραμπ

Αυξάνονται οι αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης στη Γερμανία μετά τον νέο νόμο θητείας

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Πάνω από 2.600 αιτήσεις στο πρώτο τρίμηνο – Κοντά στα επίπεδα ολόκληρου του 2024, εν μέσω ανησυχιών για ασφάλεια

Με λιακάδα ξεκινάει η εβδομάδα – Αλλάζει ο καιρός από Πέμπτη – Η πρόγνωση για την Πρωτομαγιά

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τραμπ κατά δημοσιογράφου στο 60 Minutes: «Δεν είμαι βιaστής, θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε σε αποσπάσματα από τα γραπτά του δράστη

«Μισεί τους χριστιανούς, είχε γράψει αντιχριστιανικό μανιφέστο» ‑ Νέες αποκαλύψεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για ένα άτομο ""προφανώς πολύ διαταραγμένο"".

Ανασύρθηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο στην Ικαρία

Κόσμος Χτες
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν επτά πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες που έδειξαν πλαστές ταυτότητες για να αγοράσουν αλκοόλ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με δίκυκλο στο Δερβένι – Νεκρός ο μοτοσικλετιστής

Ελλάδα Χτες
Ο 36χρονος οδηγός του δίκυκλου υπέκυψε στα τραύματά του