E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παπανδρέου: Διαστρέβλωση όσων είπα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως με το «λεφτά υπάρχουν»

Δεν έχει κριθεί η μάχη, είναι το β’ ημίχρονο, είπε ο πρώην πρωθυπουργός

Δημοσίευση 10/12/2021 | 11:17

Παπανδρέου: Διαστρέβλωση όσων είπα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως με το «λεφτά υπάρχουν»

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τονίζοντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».

«Ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω», τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Όπως είπε ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Δεν έχει κριθεί η μάχη – Είναι το β’ ημίχρονο

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα.

Ο κόσμος πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Δεν δίνονται οι μάχες από τις Βρυξέλλες

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή» καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.

Επιμένει για τον ρόλο Ανδρουλάκη για το 4-2-1

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε πως ο κ. Ανδρουλάκης είχε ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το 2012, παρότι ο συνυποψήφιός του το διέψευσε λέγοντας ότι τότε δεν ήταν γραμματέας του κόμματος.

Μπορεί να μην ήταν γραμματέας, «ήταν όμως εντεταλμένος και έκανε αυτό το πράγμα μαζί με τον Παπαμικίκο από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ήταν γραμματέας τότε ή λίγο αργότερα. Ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε αυτό τον ρόλο. Γιατί το ανέφερα; Γιατί έδωσα μάχη όταν ανέλαβα πρωθυπουργός και βουλευτής για το ΑΣΕΠ και για την αξιοκρατία».

Αν ήρθαν να ψηφίσουν από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν στήριξαν εμένα

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι τον ψήφισαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος, απάντησε ότι εάν όντως στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήρθαν να ψηφίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ σίγουρα δεν στήριξαν εκείνον.

«Αν ήρθαν από τη ΝΔ για να στηρίξουν έναν υποψήφιο και αν ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εμένα. Δεν με θέλουν εμένα. Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι εγώ μπορώ να αντιπαρατεθώ, να μεγαλώσω την παράταξη και βεβαίως να κερδίσουμε και εκλογές», σημείωσε.

Θα επαναπατρίσω δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να πάρει εκλογικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζοντας δυνάμεις που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε άτοπη και άκαιρη την όποια συζήτηση περί συνεργασιών.

«Είμαστε διαφορετικοί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσουμε εναλλακτική στον ελληνικό λαό γι αυτό μας ψήφισε ο κόσμος», είπε.

Τι απαντά στο «με κατέστρεψε» του Ανδρέα Λοβέρδου

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως τον κατέστρεψε όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, πως καταλαβαίνει τον πόνο του που είναι ανθρώπινος και πως είναι σίγουρος ότι θα είναι μαζί στις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.

Θα στηρίξω τον Ανδρουλάκη αν χάσω - Στο dna μου η ενότητα

Διαβεβαίωσε πάντως ότι εάν χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα βοηθήσει και θα στηρίξει την παράταξή του από οποιοδήποτε μετερίζι. Την ενότητα, πρόσθεσε, την έχω υπηρετήσει, είμαι ο άνθρωπος της παράταξης, είναι στο DNA μου και το έχω αποδείξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Oracle: Γιατί απέλυσε 21.000 εργαζομένους μέσα σε ένα χρόνο

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Oracle επιβεβαίωσε επίσημα τη μείωση 21.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα 12 μηνών, επικαλούμενη την υιοθέτηση τεχνολογιών

Ποιες είναι οι Ρωσίδες που κατονόμασε ο Μπιλ Γκέιτς και τι αποκάλυψε για τον Επστάιν

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Αποκαλυπτικό πρακτικό κατάθεσης στο Κογκρέσο φέρνει στο φως ισχυρισμούς για απόπειρα εκβιασμού του ιδρυτή της Microsoft με όπλο τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ποια ήταν η 36χρονη γιατρός που έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα στη Μυτιλήνη και τι αποκαλύπτουν οι συνάδελφοί της

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η νεαρή γιατρός του ΕΚΑΒ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μέσα σε πέντε μέρες έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδής προς την Αθήνα.

Ευθανασία σε παιδί για πρώτη φορά στην Ολλανδία ‑ τι αποκάλυψε η υπουργός Υγείας

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Εισαγγελία της Ολλανδίας θα κρίνει αν ο γιατρός που εφάρμοσε τη διαδικασία ενήργησε εντός του νομικού πλαισίου που ισχύει από το 2024.

Από το 2017 δρούσε το κύκλωμα ρευματοκλοπών: Και γνωστές επιχειρήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις - Τι είπε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας

Αστεροειδής περνάει ξυστά από τη Γη το Σάββατο: Πόσο μεγάλος είναι και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σύγκρουσης από το πέρασμα του ουράνιου σώματος το Σάββατο.

«Με χτύπησε, προσπάθησα να αμυνθώ» υποστηρίζει η 29χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Όπως τόνισε η συνήγορός της, λίγες ημέρες νωρίτερα ο σύντροφός της επιχείρησε να την πνίξει και σώθηκε την τελευταία στιγμή

Σταματάει από την Εθνική Ελλάδος ο Κωνσταντέλιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξήγησε πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με αγωνιστικούς λόγους αλλά σε προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ουκρανίας – Πολωνίας: Ακύρωσε ταξίδι στη χώρα ο Ζελένσκι

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η κυβέρνηση της Πολωνίας αρνείται τη διαμεσολάβηση προκειμένου να εκτονωθεί η διπλωματική κρίση με την Ουκρανία

Πακιστάν: Διασώθηκε Γαλλίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη για 12 χρόνια από τον σύζυγό της

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η 54χρονη κατήγγειλε στις αρχές ότι ο σύζυγός της είχε «φυλακίσει» εκείνη και τα παιδιά της, από τότε που μετακόμισαν στο Πακιστάν από την Αυστραλία το 2014

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας - Σε απομόνωση ο γιατρός, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η αστυνομία τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου για να λάβει θεραπεία