E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Παπανδρέου βάζει φωτιές! Καταγγέλλει τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Σε επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια.

Δημοσίευση 9/12/2021 | 19:17

Ο Παπανδρέου βάζει φωτιές! Καταγγέλλει τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα οι διαδικασίες των εκλογών του ΚΙΝΑΛ μετά την νέα παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υιοθετεί καταγγελίες για παρατυπίες και νοθείες στον πρώτο γύρο.

Οπως είναι ευνόητο, 3 24ωρα πριν ανοίξουν εκ νέου οι κάλπες για τον β' γύρο, η εξέλιξη αυτή βάζει φωτιά στα τόπια, θέτοντας σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Σε επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια.

Ο Γ. Παπανδρέου ζητεί από την επιτροπή να διερευνήσει εις βάθος τις εν λόγω καταγγελίες, «ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής», όπως αναφέρει.

Ωστόσο σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών επικυρώθηκαν ομόφωνα από την ΕΔΕΚΑΠ πριν από δύο ημέρες καθώς δεν υπήρχαν καταγγελίες.

Συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη επισημαίνουν ότι «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται που ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη». Στην ουσία, πρόσθεταν, «καταρρίπτει κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα από ένα όργανο που έχει η πλειοψηφία». «Σε μια κρίσιμη στιγμή όπου 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες πάνω μας, απαιτείται ευθύνη απ’ όλους».

Σημείωναν επίσης ότι αυτός ο αριθμός των 2.700 ψηφοδελτίων που καταγγέλλει ο Παπανδρέου δεν υπάρχει. Εξηγούσαν δε πως την περασμένη Κυριακή, τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω αναβάθμισης που έκανε η Wind έπεσε το σήμα στα tablets. Καθώς υπήραν ουρές δεν μπορούσε να γίνει διαπίστευση στα tablets και αποφασίστηκε να υπάρξει στο τέλος διασταύρωση ώστε να διαπιστώσουν ποιοι είναι εκτός λίστας ώστε να μην απολέσουν το δικαίωμα της ψήφου και αυτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αχαΐα, υπήρχε αντιστοιχία ψηφισάντων με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και δεν έχει υπογράψει τις κάλπες.

Η επιστολή Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας, ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο, να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Tech + Science 14.04.2026
Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος 14.04.2026
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα 14.04.2026
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία 14.04.2026
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος 14.04.2026
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 14.04.2026
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος 14.04.2026
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο

Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά και οι δικαιούχοι ‑ Πότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο περίοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί τις αερομεταφορές στην Ευρώπη – Κίνδυνος με την επάρκεια καυσίμων στα αεροσκάφη

Κόσμος 14.04.2026
Τα διυλιστήρια της ΕΕ καλύπτουν περίπου το 70% της κατανάλωσης