E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΛΑΣ: Ιδρύονται Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε μεγάλες πόλεις

Σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.

Δημοσίευση 8/12/2021 | 19:47

ΕΛΑΣ: Ιδρύονται Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε μεγάλες πόλεις

Σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας ιδρύονται γραφεία Προστασίας Ανηλίκων από την ΕΛ.ΑΣ..

Η ίδρυση των Γραφείων Προστασίας Ανηλίκων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Τα γραφεία θα βρίσκονται σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η προστασία των ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει αναδειχθεί στο πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής 2020-2024 και στο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Σώματος 2021-2025, αλλά αποτελεί επίσης επιταγή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση Lanzarote) για την προστασία του παιδιού από τη σeξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Τα Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων θα υπάγονται στις έδρες και στη διάρθρωση των οικείων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και θα υποστηρίζονται στο έργο τους από ψυχολόγους. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο δύο Υποδιευθύνσεις Προστασίας Ανηλίκων, στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, υποθέσεις που αφορούσαν παιδιά τις διαχειρίζονταν οι τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, που δεν είχαν εξειδικευμένο προσωπικό για αυτή τη δουλειά.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι «βασικός στόχος και άμεση επιδίωξη των Γραφείων αποτελεί η ομοιόμορφη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης, θυματοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων, αναδεικνύοντας το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Αθλητικά Νέα 04.12.2025
Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ελλάδα 04.12.2025
Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Οικονομία 04.12.2025
Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Ελλάδα 04.12.2025
Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Οικονομία 04.12.2025
Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ελλάδα 04.12.2025
«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»

Κακοκαιρία BYRON: 8 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 04.12.2025
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική