E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα στο 2ο ΕΠΑΛ

Έπαιξαν μπουνιές για μια κοπέλα

Δημοσίευση 8/12/2021 | 08:21

Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα στο 2ο ΕΠΑΛ

Αναστάτωση επικράτησε στο σχολικό συγκρότημα – τέρμα Αγίας Σοφίας -, όπου συστεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, καθώς για δεύτερη ημέρα χθες έγινε χρήση καπνογόνων από μαθητές και υπήρξε τραυματισμός ανήλικου μετά από πρόκληση επεισοδίου με εξωσχολικό.

Η αφορμή

Η σπίθα που φέρεται πως άναψε τα αίματα και επέφερε για ακόμα μια φορά αναταραχή στη σχολική μονάδα που το τελευταίο διάστημα «απασχολεί» σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ήταν η διαμάχη μεταξύ 15χρονου μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ και εξωσχολικού για τα μάτια μιας κοπέλας.

Μπουνιές

Όπως ανέφεραν πηγές στην «Πελοπόννησος», χθες το πρωί ο νεαρός εξωσχολικός μαζί με την παρέα του βρέθηκε στο σχολείο. Όταν ο μαθητής αντελήφθη την παρουσία του, τον πλησίασε και φέρεται να του επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε. Ο νεαρός ανταπέδωσε την μπουνιά τραυματίζοντας τον 15χρονο στη μύτη. Τότε φίλοι και συμμαθητές του, που παρακολουθούσαν το επεισόδιο, άναψαν καπνογόνο και έναν πυρσό, με την κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρίες να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε τον τραυματία στο Καραμανδάνειο για την παροχή πρώτων βοηθειών, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να υποβληθούν μηνύσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου, η μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Καταγγελίες

Επίσημες καταγγελίες για τα όσα κατά καιρούς έχουν συμβεί στη σχολική μονάδα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει από τη Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ, με τους υπεύθυνους να ενημερώνουν πως συλλέγουν στοιχεία τα οποία και θα κατατεθούν.

Αστυνομικοί κύκλοι μάλιστα σπεύδουν να καταστήσουν σαφές πως δεν πρόκειται για περιστατικά που σχετίζονται με αντιπαλότητες μεταξύ μαθητικών ομάδων, από διαφορετικά σχολεία.

Επισημαίνεται, μάλιστα πως χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης από την ΕΛΑΣ, γεγονότα που αφορούν μαθητές και καταγράφονται εντός σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, έγινε εκτεταμένη χρήση καπνογόνων εντός κτιρίου με «πρωταγωνιστές» και πάλι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ.

Καταδικαστέες τέτοιου είδους ενέργειες

Την απερίφραστη καταδίκη του για τα όσα συμβαίνουν στο σχολικό συγκρότημα, εξέφρασε μιλώντας στην «Π», ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. «Αυτό που με έχει διαβεβαιώσει η Διεύθυνση του σχολειού είναι ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τη διελεύκανση αυτών των επεισοδίων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καταδικάζει τα γεγονότα που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία και από καιρό έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διελεύκανση των γεγονότων και κυρίως για την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη σωστή εκπαιδευτική και παιδαγωγική κατεύθυνση» δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!