E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζάκυνθος: Σκότωσε τον σύντροφό της με παγοκόφτη

Απολογία με λυγμούς για τη νύχτα του φονικού

Δημοσίευση 7/12/2021 | 10:18

Ζάκυνθος: Σκότωσε τον σύντροφό της με παγοκόφτη

Το έγκλημα που συντάραξε τη Ζάκυνθο αναβίωσε σε δικαστική αίθουσα. Η 49χρονη περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα τη νύχτα της δολοφονίας με λυγμούς. Τα λόγια της προέδρου του δικαστηρίου…

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και με τους όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, μια φορά το δίμηνο παράλληλα με επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής υπηρεσίας, καταδικάστηκε χθες (06-12-2021) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μια 49χρονη από νησί του Ιονίου, η οποία είχε σκοτώσει με παγοκόφτη τον Κενυάτη σύντροφό της, μετά από έντονο διαπληκτισμό.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη μετά και από πρόταση του εισαγγελέα, για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ανατρέποντας την αρχική σε βάρος της καταδίκη, σε δεκαετή κάθειρξη και έτσι θα αφεθεί ελεύθερη.

Το έγκλημα είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2014, μέσα στο μπαρ που διατηρούσε το ζευγάρι στο νησί. Οι καυγάδες ήταν συχνοί και το ίδιο έγινε και το μοιραίο βράδυ. Ο τσακωμός τους συνεχίστηκε ακόμα και όταν έφυγαν από το μαγαζί οι υπάλληλοι και οι θαμώνες και όσο περνούσαν οι ώρες, τόσο τα πράγματα γίνονταν χειρότερα.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με την απολογία της στο δικαστήριο, είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Αφρικανό σύντροφό της, αλλά να προστατεύσει την ίδια και την κόρη της. Εκείνο το βράδυ, ο άνδρας ήταν μεθυσμένος και όπως είπε, προσπάθησε να την πνίξει. «Ηταν σκοτάδι και δεν έβλεπα. Έψαχνα στον πάγκο για κάποιο αντικείμενο, βρήκα ένα μαχαίρι που το είχαμε για να σπάμε τον πάγο και τον χτύπησα. Ήθελα να τον πονέσω, όχι να του αφαιρέσω τη ζωή» είπε μεταξύ άλλων η κατηγορούμενη με λυγμούς στο δικαστήριο, που περιέγραψε μια ζωή, όπου το θύμα την ξυλοκοπούσε συνεχώς και πως όλα έγιναν ενώ βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.
Σύμφωνα με το pelop.gr, στο Δικαστήριο δεν παραστάθηκε πολιτική αγωγή, ενώ οι μάρτυρες που κατέθεσαν πιστοποίησαν πως η συμπεριφορά του θύματος ήταν άσχημη σε βάρος της κατηγορούμενης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, της επισήμανε ότι αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιείκεια και πως από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. «Να κοιτάξετε τα παιδιά σας και την δουλειά σας», της είπε η πρόεδρος του ΜΟΕ Πάτρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Δευτέρα (17/11) ‑ Η ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Ελλάδα Χτες
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία λεωφορείων, τρόλεϊ και μετρό, με αφορμή τον εορτασμό της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

Τουρκικά F‑16 πέταξαν πάνω από την Πράσινη Γραμμή ‑ Παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, με τις οποίες επαναλαμβάνεται το αφήγημα περί «δύο κρατών»

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Κόσμος Χτες
Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων

Αυστραλία: Κλείνουν 69 σχολεία λόγω ύποπτης άμμου με ίνες αμιάντου

Κόσμος Χτες
Συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πέρασαν το Σαββατοκύριακο ελέγχοντας σχολικά συγκροτήματα, καταγράφοντας κάθε σημείο όπου χρησιμοποιείται χρωματισμένη άμμος

Πέθανε ο σεναριογράφος του «The Simpsons» σε ηλικία 61 ετών

Κόσμος Χτες
Ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αδελφή του

Αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομους μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στη Ροδόπη ‑ Ένας vεκρός

Ελλάδα Χτες
Από το Τμήμα Συνοριακής Σαπών, σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων στο εσωτερικό της χώρας

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης

Ελλάδα Χτες
Ο Δημήτρης Σταμάτης έδινε μάχη πολλά χρόνια με σοβαρή ασθένεια

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το μεσημέρι θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση

Παραγουανός τερματοφύλακας προκαλεί Βραζιλιάνο πριν το πέναλτι και εκείνος τον… γελοιοποιεί με εκτέλεση «Πανένκα»

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 εκτυλίχθηκε στη φάση των «32»

Πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

Ελλάδα Χτες
Είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος μελών του κυκλώματος, στο οποίο μετείχε ο αδελφός της