E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Η μείωση του πληθυσμού της γης είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συναντήσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια

Δημοσίευση 7/12/2021 | 09:17

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Η έρευνα για τον πληθυσμό στη γη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» και δείχνει την πρώτη μείωση του πληθυσμού της γης από τον 14ο αιώνα. Η έρευνα έγινε από την ομάδα του καθηγητή Παγκόσμιας Υγείας του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, δρ Stein Emil Volset και είναι αποκαλυπτική.

Σήμερα στη γη ζουν 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Μέχρι το 2064 ο πληθυσμός θα εκτοξευτεί στα 9,7 δισεκατομμύρια ενώ μέχρι το 2100 ο πληθυσμός θα μειωθεί στα 8,8 δισεκατομμύρια. Η μείωση αυτή έχει να συμβεί από τον 14ο αιώνα τότε που η ανθρωπότητα είχε να αντιμετωπίσει χωρίς φάρμακα τη Μαύρη Πανώλη.

Μάλιστα 23 χώρες στον κόσμο όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και η Νότια Κορέα θα συρρικνωθούν το 2100 στο 50% του πληθυσμού τους. Ακόμη και η Κίνα που σήμερα έχει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100 θα έχει πέσει στα 732 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει στη μελέτη του ο Stein Emil Volset: «Εάν η πρόβλεψή μας είναι σωστή, θα είναι η πρώτη φορά που η μείωση του πληθυσμού θα οφείλεται στη μείωση της γονιμότητας, σε αντίθεση με γεγονότα, όπως η πανδημία ή ο λιμός»

Και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες: η βελτίωση της πρόσβασης στη σύγχρονη αντισύλληψη και η εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν το ποσοστό γονιμότητας. Ο μέσος αριθμός παιδιών που γεννά μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι ο μεγαλύτερος καθοριστικός παράγοντας του πληθυσμού. Το παγκόσμιο συνολικό ποσοστό γονιμότητας προβλέπεται να μειώνεται σταθερά, από 2,37 το 2017 σε 1,66 το 2100, πολύ πιο κάτω από το ελάχιστο ποσοστό (2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα) που θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση του πληθυσμού»

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας

Ενώ ο αρχισυντάκτης του Lancet δρ Richμετακίνηon συμπλήρωσε πως θα ζήσουμε κοσμογονικές αλλαγές τον αιώνα που διανύουμε: «Ο 21ος αιώνας θα δει μια επανάσταση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού μας.

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, ενώ η επιρροή της Ευρώπης και της Ασίας θα υποχωρήσει αισθητά. Μέχρι το τέλος του αιώνα, ο κόσμος θα αλλάξει, με τις Ινδία, Νιγηρία, Κίνα και ΗΠΑ να αποτελούν τις κυρίαρχες δυνάμεις. Θα είναι ένας νέος κόσμος, για τον οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούμε σήμερα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό ‑ Πού θα σημειωθούν βροχές ‑ Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς

«Chat» με πολίτες και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ‑ Πώς θα λειτουργεί το Gov.gr Messenger

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένα νέο, κεντρικό ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα του ο Τσίπρας, η ανάρτησή του

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
«Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός

Νέο «Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, οι εργασίες που επιδοτούνται

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Θα επιδοτήσει ποσοστό έως και 95% της δαπάνης, ανάλογα με τα δεδομένα των δικαιούχων

Ελευσίνα: Ένας νεκρός και 3 τραυματίες από το τροχαίο στην Αθηνών ‑ Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου

ΑΑΔΕ: Φακελώνει και σκανάρει 4,8 εκατ. οφειλέτες

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα PARE

Λύκεια: Σε περίοδο εξετάσεων από σήμερα οι μαθητές όλης της χώρας

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1‑1: Στα προκριματικά του Champions League οι «ερυθρόλευκοι»

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Κοϊτά και Ροντινέι τα γκολ

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων