E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Η μείωση του πληθυσμού της γης είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συναντήσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια

Δημοσίευση 7/12/2021 | 09:17

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Η έρευνα για τον πληθυσμό στη γη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» και δείχνει την πρώτη μείωση του πληθυσμού της γης από τον 14ο αιώνα. Η έρευνα έγινε από την ομάδα του καθηγητή Παγκόσμιας Υγείας του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, δρ Stein Emil Volset και είναι αποκαλυπτική.

Σήμερα στη γη ζουν 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Μέχρι το 2064 ο πληθυσμός θα εκτοξευτεί στα 9,7 δισεκατομμύρια ενώ μέχρι το 2100 ο πληθυσμός θα μειωθεί στα 8,8 δισεκατομμύρια. Η μείωση αυτή έχει να συμβεί από τον 14ο αιώνα τότε που η ανθρωπότητα είχε να αντιμετωπίσει χωρίς φάρμακα τη Μαύρη Πανώλη.

Μάλιστα 23 χώρες στον κόσμο όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και η Νότια Κορέα θα συρρικνωθούν το 2100 στο 50% του πληθυσμού τους. Ακόμη και η Κίνα που σήμερα έχει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100 θα έχει πέσει στα 732 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει στη μελέτη του ο Stein Emil Volset: «Εάν η πρόβλεψή μας είναι σωστή, θα είναι η πρώτη φορά που η μείωση του πληθυσμού θα οφείλεται στη μείωση της γονιμότητας, σε αντίθεση με γεγονότα, όπως η πανδημία ή ο λιμός»

Και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες: η βελτίωση της πρόσβασης στη σύγχρονη αντισύλληψη και η εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν το ποσοστό γονιμότητας. Ο μέσος αριθμός παιδιών που γεννά μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι ο μεγαλύτερος καθοριστικός παράγοντας του πληθυσμού. Το παγκόσμιο συνολικό ποσοστό γονιμότητας προβλέπεται να μειώνεται σταθερά, από 2,37 το 2017 σε 1,66 το 2100, πολύ πιο κάτω από το ελάχιστο ποσοστό (2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα) που θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση του πληθυσμού»

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας

Ενώ ο αρχισυντάκτης του Lancet δρ Richμετακίνηon συμπλήρωσε πως θα ζήσουμε κοσμογονικές αλλαγές τον αιώνα που διανύουμε: «Ο 21ος αιώνας θα δει μια επανάσταση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού μας.

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, ενώ η επιρροή της Ευρώπης και της Ασίας θα υποχωρήσει αισθητά. Μέχρι το τέλος του αιώνα, ο κόσμος θα αλλάξει, με τις Ινδία, Νιγηρία, Κίνα και ΗΠΑ να αποτελούν τις κυρίαρχες δυνάμεις. Θα είναι ένας νέος κόσμος, για τον οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούμε σήμερα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές σε φόρους κληρονομιάς, μεταγραφές και αγροτεμάχια

Οικονομία 02.07.2025
Αυτόματη ενημέρωση της ΑΑΔΕ

Οι νέοι «πρωταθλητές» της αγοράς ακινήτων – Πού χτυπά ο παλμός το 2025

Ελλάδα 02.07.2025
Οι νέοι «πρωταθλητές» της αγοράς ακινήτων – Πού χτυπά ο παλμός το 2025

Διάλογοι «φωτιά» του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ με ιδιώτες ‑ «Δεν είναι 147 άτομα, είναι 400 ψήφοι»

Ελλάδα 02.07.2025
Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρη Ζερβού με ιδιώτες, κυρίως σε περιοχές της Κρήτης

Παραλίες: «Βρέχει» καταγγελίες για παρανομίες

Ελλάδα 02.07.2025
Ξεπέρασαν τις 3.000 στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου

Πορνοστάρ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Αντζελες: Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου της

Κόσμος 02.07.2025
Είχε πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 200 ερωτικές ταινίες αλλά και σε ντοκιμαντέρ του Netflix για τη βιομηχανία του πορνό

Οργή για 24χρονη Ρωσίδα μποξέρ που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο ‑ «Η γενιά των ανόητων»

Κόσμος 02.07.2025
Εκφράζονται φόβοι ότι ο ουρακοτάγκος, ο οποίος ανήκει σε προστατευόμενο είδος, κατάπιε το φυσίγγιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιείχε 2,5-3 ml υγρής νικοτίνης

Μηχανογραφικό 2025: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ ‑ Σε ποια πεδία οι βάσεις θα ανέβουν

Ελλάδα 02.07.2025
Στο τέλος του μήνα θα λήξει η αγωνία των υποψηφίων για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!