E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο χάρτης των εκλογών του ΚΙΝΑΛ: Οι περιοχές που έκριναν το αποτέλεσμα

Σάρωσε ο Ανδρουλάκης σε Κρήτη και Μακεδονία, πρώτευσε σε Πάτρα και δυτική Ελλάδα ο Παπανδρέου, πρώτος ο Λοβέρδος στην Αττική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021 | 12:47

Ο χάρτης των εκλογών του ΚΙΝΑΛ: Οι περιοχές που έκριναν το αποτέλεσμα

Με ένα σαφές προβάδισμα οδηγείται στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Και οι δύο έστειλαν μήνυμα για την επόμενη Κυριακή με τον ευρωβουλευτή και νικητή του α' γύρου να τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 267.967 άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ψηφίσουν, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής και δίνοντας ένα νέο έναυσμα στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά από αρκετό καιρό, η Χ. Τρικούπη γέμισε με χαμόγελα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Μέχρι στιγμής και ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα από κάποια εκλογικά κέντρα, στο 91,77% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 245.921 ψηφισάντων από 771 εκλογικά κέντρο (σύνολο 841), ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει ποσοστό που αγγίζει το 37% και πιο συγκεκριμένα 36,96%. Έλαβε 90.250 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση, ο Γιώργος Παπανδρέου καταγράφει 27,82% λαμβάνοντας 67.938 ψήφους. Στην τρίτη θέση, ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 26,03% με 63.553 ψήφους. Ακολουθούν ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25% και 7.930 ψήφους, ο Παύλος Γερουλάνος με 2,98% και 7274 ψήφους και τέλος με πολύ μικρή διαφορά, ο Χάρης Καστανίδης στο 2.96% και 7.233 ψήφους.

Τα υψηλότερα ποσοστά του ο Νίκος Ανδρουλάκης τα κατέγραψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Μάλιστα, μιλώντας με στενούς συνεργάτες δεν έκρυψε τη συγκίνηση του αλλά και την αγάπη του για το αγαπημένο του νησί. Ιδιαίτερα υψηλά ήταν και τα ποσοστά στη Μακεδονία, με μια σημαντική άνοδος συγκριτικά με το '17. Υψηλά ποσοστά κατέγραψε και σε άλλες περιοχές όπως τη Θεσσαλία αλλά και τα νησιά. Και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στις Βρυξέλλες, είχε επίσης προβάδισμα συγκριτικά με τους συνυποψηφίους του.

Στον τόπο καταγωγής του από την άλλη, την Αχαΐα αλλά και στην Αθήνα βγήκε κερδισμένος ο πρώην πρωθυπουργός ενώ στην Αττική, τα μεγαλύτερα ποσοστά κατέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ισχυρή εντολή, που θα σφυρηλατήσει την ενότητα και θα λειτουργήσει ως το ιδανικό άλμα από το βατήρα εκκίνησης για την ανανέωση της παράταξης, αναμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη μάχη του δεύτερου γύρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα αποτελέσματα από την Επικράτεια

  • Στην Αττική με καταμετρημένο το 86,73% των ψήφων, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 33,22%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,32% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,9%.
  • Στον δήμο Αθηναίων, με καταμετρημένο το 92,4% των ψήφων, πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,69% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,58%.
  • Στον δήμο Πειραιώς μπροστά προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32,15%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,43%.
  • Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 61,3%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου με 24,69% και τρίτο πολύ πίσω τον Ανδρέα Λοβέρδο με 10,07%.
  • Στην Κεντρική Ελλάδα, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 31,23% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,36%.
  • Σε περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτος ο Ανδρουλάκης με 37,13%, δεύτερος ο Λοβέρδος με 27,76% και τρίτος ο Παπανδρέου με 22,03%.
  • Στη Θεσσαλία, το νήμα έκοψε πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,37%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,45% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23,1%.
  • Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτος ο Ανδρουλάκης με 35,69%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28,83% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,66%.
  • Στα νησιά του Αιγαίου ο Νίκος Ανδρουλάκης με 55,07%, ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,27% και μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος με 15,61%.
  • Στο Βόρειο Αιγαίο, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,07%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 33,93% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 20,95%.
  • Στην Ήπειρο, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,22%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 32,7% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 19,42%.
  • Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,1%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,68% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,39%.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Κόσμος 27.12.2025
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία

Κόσμος 27.12.2025
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του

Ηράκλειο: Σφαίρα από μπαλωθιές «καρφώθηκε» σε παράθυρο πολυκατοικίας

Ελλάδα 27.12.2025
Για τους άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 38χρονος

Χριστουγεννιάτικη απόβαση με 630 μετανάστες στην Κρήτη μέσα σε μόλις 24 ώρες

Ελλάδα 27.12.2025
Τα περιστατικά καταγράφηκαν στους Καλούς Λιμένες, νότια της Γαύδου και στην Ιεράπετρα - Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής - Θα μεταφερθούν στην Αγυιά Χανίων

Χιονοθύελλα «παγώνει» τη Νέα Υόρκη, πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις

Κόσμος 27.12.2025
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοανατολική ΗΠΑ με χιονοπτώσεις και παγετό, προκαλώντας πρωτοφανείς καθυστερήσεις και διαταράσσοντας τα ταξίδια εν μέσω εορταστικής περιόδου

Σκότωσε τη σύζυγό του, πυροβόλησε την κόρη τους και μετά αυτοκτόνησε για το τηλεκοντρόλ

Κόσμος 27.12.2025
Ο 11χρονος γιος ειδοποίησε τους γείτονες για το μακελειό - Του ζητούσαν να σταματήσει να βλέπει ποδόσφαιρο

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τέσσερις νεαρούς με κουκούλες

Ελλάδα 27.12.2025
Ο 17χρονος διασκέδαζε με την παρέα του όταν οι δράστες έφτασαν με ταξί, τον εντόπισαν και τον έβγαλαν εκτός χώρου – Τον γρονθοκόπησαν ασταμάτητα

Μιχάλης Ζαμπίδης: Επιστρέφει στα ρινγκ ο «Iron Mike», το βίντεο της ανακοίνωσής του

Αθλητικά Νέα 27.12.2025
Χωρίς να δώσει πολλές πληροφορίες, με ένα βίντεο στο Instagram ο πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ προανήγγειλε την επιστροφή του

WSJ: Ο Ερντογάν μιλά για καταστροφή του «σιωνιστικού Ισραήλ»

Κόσμος 27.12.2025
Η πώληση F-35 στην Αγκυρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο

NBA: Πότε επιστρέφει στη δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα 27.12.2025
O Greek Freak μετράει 28.9 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά αγώνα, με τα «Ελάφια» να έχουν υποχωρήσει στην 11η θέση της κατάταξης στην Ανατολή

Τα τριήμερα του 2026 και οι αργίες που «χάνονται» επειδή πέφτουν Σάββατο

Ελλάδα 27.12.2025
Ποιες αργίες χάνονται, πού προκύπτουν τριήμερα και ποιο είναι το μοναδικό τετραήμερο του έτους – Το αναλυτικό ημερολόγιο των επίσημων αργιών και αποδράσεων του 2026