E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο χάρτης των εκλογών του ΚΙΝΑΛ: Οι περιοχές που έκριναν το αποτέλεσμα

Σάρωσε ο Ανδρουλάκης σε Κρήτη και Μακεδονία, πρώτευσε σε Πάτρα και δυτική Ελλάδα ο Παπανδρέου, πρώτος ο Λοβέρδος στην Αττική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021 | 12:47

Ο χάρτης των εκλογών του ΚΙΝΑΛ: Οι περιοχές που έκριναν το αποτέλεσμα

Με ένα σαφές προβάδισμα οδηγείται στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Και οι δύο έστειλαν μήνυμα για την επόμενη Κυριακή με τον ευρωβουλευτή και νικητή του α' γύρου να τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 267.967 άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ψηφίσουν, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής και δίνοντας ένα νέο έναυσμα στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά από αρκετό καιρό, η Χ. Τρικούπη γέμισε με χαμόγελα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Μέχρι στιγμής και ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα από κάποια εκλογικά κέντρα, στο 91,77% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 245.921 ψηφισάντων από 771 εκλογικά κέντρο (σύνολο 841), ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει ποσοστό που αγγίζει το 37% και πιο συγκεκριμένα 36,96%. Έλαβε 90.250 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση, ο Γιώργος Παπανδρέου καταγράφει 27,82% λαμβάνοντας 67.938 ψήφους. Στην τρίτη θέση, ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 26,03% με 63.553 ψήφους. Ακολουθούν ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25% και 7.930 ψήφους, ο Παύλος Γερουλάνος με 2,98% και 7274 ψήφους και τέλος με πολύ μικρή διαφορά, ο Χάρης Καστανίδης στο 2.96% και 7.233 ψήφους.

Τα υψηλότερα ποσοστά του ο Νίκος Ανδρουλάκης τα κατέγραψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Μάλιστα, μιλώντας με στενούς συνεργάτες δεν έκρυψε τη συγκίνηση του αλλά και την αγάπη του για το αγαπημένο του νησί. Ιδιαίτερα υψηλά ήταν και τα ποσοστά στη Μακεδονία, με μια σημαντική άνοδος συγκριτικά με το '17. Υψηλά ποσοστά κατέγραψε και σε άλλες περιοχές όπως τη Θεσσαλία αλλά και τα νησιά. Και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στις Βρυξέλλες, είχε επίσης προβάδισμα συγκριτικά με τους συνυποψηφίους του.

Στον τόπο καταγωγής του από την άλλη, την Αχαΐα αλλά και στην Αθήνα βγήκε κερδισμένος ο πρώην πρωθυπουργός ενώ στην Αττική, τα μεγαλύτερα ποσοστά κατέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ισχυρή εντολή, που θα σφυρηλατήσει την ενότητα και θα λειτουργήσει ως το ιδανικό άλμα από το βατήρα εκκίνησης για την ανανέωση της παράταξης, αναμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη μάχη του δεύτερου γύρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα αποτελέσματα από την Επικράτεια

  • Στην Αττική με καταμετρημένο το 86,73% των ψήφων, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 33,22%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,32% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,9%.
  • Στον δήμο Αθηναίων, με καταμετρημένο το 92,4% των ψήφων, πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,69% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,58%.
  • Στον δήμο Πειραιώς μπροστά προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32,15%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,43%.
  • Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 61,3%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου με 24,69% και τρίτο πολύ πίσω τον Ανδρέα Λοβέρδο με 10,07%.
  • Στην Κεντρική Ελλάδα, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 31,23% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,36%.
  • Σε περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτος ο Ανδρουλάκης με 37,13%, δεύτερος ο Λοβέρδος με 27,76% και τρίτος ο Παπανδρέου με 22,03%.
  • Στη Θεσσαλία, το νήμα έκοψε πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,37%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,45% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23,1%.
  • Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτος ο Ανδρουλάκης με 35,69%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28,83% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,66%.
  • Στα νησιά του Αιγαίου ο Νίκος Ανδρουλάκης με 55,07%, ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,27% και μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος με 15,61%.
  • Στο Βόρειο Αιγαίο, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,07%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 33,93% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 20,95%.
  • Στην Ήπειρο, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,22%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 32,7% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 19,42%.
  • Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,1%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,68% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,39%.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.