E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιερρακάκης: Έρχεται η νέα ταυτότητα... στα κινητά μας τηλέφωνα

Τα επόμενα βήματα και οι διευκολύνσεις που έρχονται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2021 | 20:56

Πιερρακάκης: Έρχεται η νέα ταυτότητα... στα κινητά μας τηλέφωνα

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης "έδωσε ειδήσεις" με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σχεδιάζεται η περαιτέρω αξιοποίηση του wallet στα κινητά μας τηλέφωνα με την προσθήκη της προσωπικής μας ταυτότητας. Σταδιακά στο wallet θα προστεθούν και το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Όπως τόνισε ο υπουργός η Ελλάδα είδε μια πολύ μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς από τα 8,8 εκατ. συναλλαγών του 2018 περάσαμε στα 34 εκατ. το 2019. Πέρυσι ξεπεράσαμε τα 94 εκατ. και φέτος αναμένεται να καταγράψουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια, πρόσθεσε.

"Η αύξηση αυτή είναι εκθετική και οφείλεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υλοποιήσαμε στο περιβάλλον του gov.gr, αλλά και στην ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι τις έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους", είπε ακόμη.
Ταυτότητα στα κινητά, ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και δίπλωμα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε πως το επόμενο βήμα στο θέμα της ταυτοποίησης έχει να κάνει με το να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά μας τηλέφωνα.

Εκεί, όπως είπε, θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης -κάτι που ήδη αναπτύσσεται μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών- αλλά και η προσωπική μας ταυτότητα.

"Όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας, καθώς θα έχει διαμορφωθεί η πληρέστερη εφαρμογή αυθεντικοποίησης για όλες τις υπηρεσίες του κράτους", πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρρακάκης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, ενώ "τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν"

Τα επόμενα βήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης

Οι περισσότερες διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν μεγάλα περιθώρια επιτάχυνσης, μέσω της ψηφιοποίησης και των απλουστεύσεων, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

"Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα και την ομάδα του, ώστε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφιακά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, η πανδημία επιτάχυνε πολλές δράσεις μας: Την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών των δικαστηρίων, την ηλεκτρονική παραλαβή δικαστικών αποφάσεων, την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων".

Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε και η υπηρεσία για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την πορεία των πινακίων στα Δικαστήρια, αρχικά για το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτι που φέρνει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου στους δικηγόρους και τους διαδίκους, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβάνιος: Aλλάζουν τα δημοτικά τέλη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η αποσύνδεση «είναι αίτημα και των εταιρειών ενέργειας και των δήμων», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Στόχος το σύστημα να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2028

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν σε σπίτια του κυκλώματος με τα ναρκωτικά στη Μύκονο: «Πέσε κάτω τώρα»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Βρήκαν 4,5 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης, €700.000 το παράνομο κέρδος- Από τον Απρίλιο η δράση του κυκλώματος με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό - Χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» εταιρεία μεταφοράς τουριστών με βαν

Ανησυχία για την Αθηνά Ωνάση: Η «χρυσή κληρονόμος» και οι περίεργοι επιχειρηματικοί ελιγμοί της

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η παγκόσμια οικονομική ελίτ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι κρύβεται πίσω από την 41χρονη, πλέον, επιχειρηματία

Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε πράξη την υπόσχεσή του – «Πάγωμα» σε ένα εκατομμύριο ενοίκια για δύο χρόνια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκφράζουν ανησυχίες για οικονομική πίεση λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ οι ενοικιαστές διεκδικούν επιπλέον μέτρα για την ουσιαστική μείωση των ενοικίων

Ισπανία: Ντόπιος γρονθοκόπησε 13χρονη στο πρόσωπο και της έσπασε την μύτη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δεκάδες τουρίστες έτρεξαν για να βοηθήσουν την έφηβη, η οποία ακούστηκε να φωνάζει καθώς δεχόταν επίθεση από τον άνδρα

Σάλος στη Βρετανία: Τον σκότωσε με μια γροθιά ‑ Σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 28χρονος Ντίλαν Μαξγουελ κατηγορείται για τον θάνατο του 25χρονου Λουκ Τόμπσον, πατέρα τριών παιδιών, μετά από μια επίθεση στις 19 Νοεμβρίου 2023

Ποιος είναι ο νικητής του φετινού MasterChef

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εννέα χρόνια στο Αμστερνταμ πριν το ριάλιτι μαγειρικής - Η σύντροφός του και η ζωή στο εξωτερικό

Μυλοπόταμος: Ποιος εντόπισε νεκρό τον 32χρονο που αναζητούνταν από τους οικείους του

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η Αστυνομία δεν εντοπίζει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Γιαγιά δηλητηρίασε και μαχαίρωσε τα 4 εγγόνια της μέχρι θανάτου ‑ «Δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η ηλικιωμένη φέρεται να εξαγριώθηκε όταν ο πρώην σύζυγος της κόρης της απέκτησε προσωρινή επιμέλεια των παιδιών

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου ‑ Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι περισσότεροι από τους followers ήταν ανήλικοι, είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη ‑ «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 47χρονος Βρετανός ξόδεψε 3.900 λίρες για smile makeover στην Τουρκία και τώρα καλείται να πληρώσει έως 40.000 λίρες για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Μουντιάλ 2026: Πρωτιά για Ολλανδία, πρόκριση για Ιαπωνία‑Σουηδία και ιστορική Ακτή Ελεφαντοστού

Αθλητικά Νέα 26.06.2026
Η Ολλανδία καθάρισε την Τυνησία και πήρε την κορυφή του ομίλου, Ιαπωνία και Σουηδία προκρίθηκαν χέρι-χέρι, ενώ Εκουαδόρ και Ακτή Ελεφαντοστού πανηγύρισαν μεγάλες νίκες και εισιτήριο για τους «32».