E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2021 | 12:25

Μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Δύο νέα κρούσματα, «ύποπτα» για τη μετάλλαξη Όμικρον, εξετάζονται στη χώρα ανέφερε το πρωί του Σαββάτου (4/12) ο Θάνος Πλεύρης, δύο ημέρες μετά το πρώτο περιστατικό της νέας παραλλαγής που κατεγράφη στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και δε σχετίζονται με την ιχνηλάτηση και την καραντίνα που έχουν τεθεί οι επαφές το κρούσματος της Όμικρον των Χανίων.

Τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα, φαίνεται, από τη γονιδιακή ανάλυση PCR, ότι νοσούν πιθανότατα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό νόσησης, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές, με προσαρμογή στα νέα δεδομένα. «Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν για κάποιον που είναι στο 4μηνο, 5μηνο και θα πρέπει να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του», ανέφερε.

Παράλληλα, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι «θα μας απασχολήσει στο Συμβούλιο των Υπ. Υγείας της ΕΕ τις επόμενες ημέρες το εάν θα θεωρείται ως πλήρως εμβολιασμένος αυτός που έχει κάνει την τρίτη δόση και όχι αυτός που θα έχει κάνει τις δύο δόσεις. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε παράλληλα ό,τι αν αλλάξει ο χρόνος του πιστοποιητικού νόσησης και να ακολουθήσει το τρίμηνο για την τρίτη δόση, θα πρέπει να έχει τον χρόνο ο πολίτης, με βάση και τα διαθέσιμα ραντεβού να κάνει το εμβόλιο και να μην έχει πρόβλημα».

Σημείωσε επίσης πως δε θα υπάρξει επέκταση του διοικητικού προστίμου σε ανεμβολίαστους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Επίσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, το 50% των εφήβων έχει εμβολιαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Ελλάδα Χτες
Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Βόλος: 18χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από συμπλοκή και καρφώθηκε το πόδι του σε μπετόβεργα

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική έκοψε με τροχό τη σιδερόβεργα από τον μηρό του νεαρού

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Κόσμος Χτες
Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Κόσμος Χτες
«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Ελλάδα Χτες
Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Γάζα ‑ Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση νοσοκομείων πριν την εισβολή στο βορρά

Κόσμος Χτες
Ο στρατός ζητά από ιατρικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις στο βόρειο τμήμα να προετοιμάσουν την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα νότια