E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Καταιγίδες και στην Αττική ‑ Τσουχτερό κρύο, μποφόρ και χιόνια

Βροχερός καιρός σήμερα, Σάββατο (4/12) με τοπικά ισχυρά φαινόμενα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2021 | 08:38

Καιρός: Καταιγίδες και στην Αττική ‑ Τσουχτερό κρύο, μποφόρ και χιόνια

Βροχές και καταιγίδες συνθέτουν κυρίως το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο (4/12), ενώ θα καταγραφούν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα έχει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Απο τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση απο τα βόρεια τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου