E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό»

Δημοσίευση 3/12/2021 | 19:54

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές γυναίκες σε εγκυμοσύνη νοσούν και νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκ των οκτώ, οι τέσσερις γυναίκες εισήχθησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι οκτώ γυναίκες είναι ανεμβολίαστες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των βρεφών τους.

Δεν είναι πολύς καιρός, που είχε σημάνει «συναγερμός» εκ μέρους των ειδικών για το ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων.

«Δραματική» είχε χαρακτηρίσει την αύξηση εγκύων που νοσούν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας και διευθυντής της Α' Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Σαραφίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συμβολικής φωταγώγησης του Λευκού Πύργου για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον covid αλλά και για άλλους ιούς όπως ο ιός της γρίπης», συμπλήρωσε για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και προφυλάσσουν, ιδίως τις εγκύους οι οποίες είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από αυτές τις δύο καταστάσεις και συνεπώς και τα έμβρυα που κυοφορούν».

Ερωτηθείς για την αντίληψη ότι μια έγκυος δεν πρέπει να εμβολιάζονται υπογράμμισε πως αυτό πλέον δεν ισχύει και πως τα εμβόλια που παράγονται σήμερα είναι απολύτως ασφαλή για τις γυναίκες που κυοφορούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό διαβατήριο είναι πλέον διαθέσιμο ψηφιακά στην εφαρμογή Gov.gr Wallet

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Έχετε πλέον τη δυνατότητα χρήσης για ταυτοποίηση και ταξιδιωτικούς σκοπούς εντός Ελλάδας

Δόκιμοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ιταλίας απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή οδηγό αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεργέστη

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

Πολιτική 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση στις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.