E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό»

Δημοσίευση 3/12/2021 | 19:54

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές γυναίκες σε εγκυμοσύνη νοσούν και νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκ των οκτώ, οι τέσσερις γυναίκες εισήχθησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι οκτώ γυναίκες είναι ανεμβολίαστες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των βρεφών τους.

Δεν είναι πολύς καιρός, που είχε σημάνει «συναγερμός» εκ μέρους των ειδικών για το ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων.

«Δραματική» είχε χαρακτηρίσει την αύξηση εγκύων που νοσούν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας και διευθυντής της Α' Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Σαραφίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συμβολικής φωταγώγησης του Λευκού Πύργου για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον covid αλλά και για άλλους ιούς όπως ο ιός της γρίπης», συμπλήρωσε για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και προφυλάσσουν, ιδίως τις εγκύους οι οποίες είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από αυτές τις δύο καταστάσεις και συνεπώς και τα έμβρυα που κυοφορούν».

Ερωτηθείς για την αντίληψη ότι μια έγκυος δεν πρέπει να εμβολιάζονται υπογράμμισε πως αυτό πλέον δεν ισχύει και πως τα εμβόλια που παράγονται σήμερα είναι απολύτως ασφαλή για τις γυναίκες που κυοφορούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος