E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό»

Δημοσίευση 3/12/2021 | 19:54

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές γυναίκες σε εγκυμοσύνη νοσούν και νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκ των οκτώ, οι τέσσερις γυναίκες εισήχθησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι οκτώ γυναίκες είναι ανεμβολίαστες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των βρεφών τους.

Δεν είναι πολύς καιρός, που είχε σημάνει «συναγερμός» εκ μέρους των ειδικών για το ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων.

«Δραματική» είχε χαρακτηρίσει την αύξηση εγκύων που νοσούν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας και διευθυντής της Α' Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Σαραφίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συμβολικής φωταγώγησης του Λευκού Πύργου για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον covid αλλά και για άλλους ιούς όπως ο ιός της γρίπης», συμπλήρωσε για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και προφυλάσσουν, ιδίως τις εγκύους οι οποίες είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από αυτές τις δύο καταστάσεις και συνεπώς και τα έμβρυα που κυοφορούν».

Ερωτηθείς για την αντίληψη ότι μια έγκυος δεν πρέπει να εμβολιάζονται υπογράμμισε πως αυτό πλέον δεν ισχύει και πως τα εμβόλια που παράγονται σήμερα είναι απολύτως ασφαλή για τις γυναίκες που κυοφορούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων