E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό»

Δημοσίευση 3/12/2021 | 19:54

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές γυναίκες σε εγκυμοσύνη νοσούν και νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκ των οκτώ, οι τέσσερις γυναίκες εισήχθησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι οκτώ γυναίκες είναι ανεμβολίαστες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των βρεφών τους.

Δεν είναι πολύς καιρός, που είχε σημάνει «συναγερμός» εκ μέρους των ειδικών για το ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων.

«Δραματική» είχε χαρακτηρίσει την αύξηση εγκύων που νοσούν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας και διευθυντής της Α' Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Σαραφίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συμβολικής φωταγώγησης του Λευκού Πύργου για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον covid αλλά και για άλλους ιούς όπως ο ιός της γρίπης», συμπλήρωσε για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και προφυλάσσουν, ιδίως τις εγκύους οι οποίες είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από αυτές τις δύο καταστάσεις και συνεπώς και τα έμβρυα που κυοφορούν».

Ερωτηθείς για την αντίληψη ότι μια έγκυος δεν πρέπει να εμβολιάζονται υπογράμμισε πως αυτό πλέον δεν ισχύει και πως τα εμβόλια που παράγονται σήμερα είναι απολύτως ασφαλή για τις γυναίκες που κυοφορούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας ‑ Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού

Ελλάδα 21.04.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης ‑ Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ

Κόσμος 21.04.2026
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος ‑ Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Ελλάδα 21.04.2026
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία 21.04.2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση

Οικονομία 21.04.2026
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 vouchers, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ

Ο χάρτης της φοροδιαφυγής για το 2025: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» και οι περιοχές με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα

Ελλάδα 21.04.2026
Φοροδιαφυγή εντοπίζουν 1 στους 3 ψηφιακούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ

Γερμανία: Κρατούμενη σε φυλακή στο Χαλέπι φέρεται να είναι αγνοούμενη δημοσιογράφος

Κόσμος 21.04.2026
Κρατούμενη σε φυλακή η δημοσιογράφος από τη Γερμανία, Εύα Μαρία Μίχελμαν

Χαϊδάρι: Πτώση της 13χρονης από σχολείο – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Ελλάδα 21.04.2026
Yποβλήθηκε σε πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Πυροβολισμοί στις πυραμίδες Τεοτιουακάν στο Μεξικό: Νεκρή μία τουρίστρια – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Κόσμος 21.04.2026
Ο δράστης αυτοκτόνησε στην Πυραμίδα της Σελήνης, ενώ αρκετοί επισκέπτες τραυματίστηκαν, τρεις σοβαρά.