E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό»

Δημοσίευση 3/12/2021 | 19:54

8 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο: Οι τρεις διασωληνωμένες

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές γυναίκες σε εγκυμοσύνη νοσούν και νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκ των οκτώ, οι τέσσερις γυναίκες εισήχθησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι οκτώ γυναίκες είναι ανεμβολίαστες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των βρεφών τους.

Δεν είναι πολύς καιρός, που είχε σημάνει «συναγερμός» εκ μέρους των ειδικών για το ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων.

«Δραματική» είχε χαρακτηρίσει την αύξηση εγκύων που νοσούν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας και διευθυντής της Α' Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Σαραφίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συμβολικής φωταγώγησης του Λευκού Πύργου για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον covid αλλά και για άλλους ιούς όπως ο ιός της γρίπης», συμπλήρωσε για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και προφυλάσσουν, ιδίως τις εγκύους οι οποίες είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από αυτές τις δύο καταστάσεις και συνεπώς και τα έμβρυα που κυοφορούν».

Ερωτηθείς για την αντίληψη ότι μια έγκυος δεν πρέπει να εμβολιάζονται υπογράμμισε πως αυτό πλέον δεν ισχύει και πως τα εμβόλια που παράγονται σήμερα είναι απολύτως ασφαλή για τις γυναίκες που κυοφορούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Πολιτική 03.02.2026
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»

FT: Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο για επιβολή εκεχειρίας με τη Ρωσία – Η τριπλή αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης

Κόσμος 03.02.2026
Το σχέδιο συζητήθηκε μεταξύ Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων και προβλέπει πολυεπίπεδη αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης μιας ενδεχόμενης ανακωχής

Επέστρεψε σπίτι του ο 5χρονος Λίαμ που είχε συλλάβει η ICE

Κόσμος 03.02.2026
Πατέρας και γιος φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί έξω από το σπίτι τους με μια πινακίδα που έγραψε «ευχαριστούμε για τις προσευχές σας»

Τέλος στις κρυφές λαβές στις πόρτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Auto + Moto 03.02.2026
Το σύστημα που έγινε δημοφιλές από τα Tesla του Έλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχων έπειτα από μία σειρά θανατηφόρων συμβάντων