E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται για την Παρασκευή και το Σάββατο - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσίευση 2/12/2021 | 21:04

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.


2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

CNN: «Με απείλησε σμήνος από drones σε σχηματισμό μέδουσας» ‑ Τι είδε ο πιλότος του μαχητικού F‑15

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Τον Απρίλιο, η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15, το οποίο μετέφερε δύο άτομα - έναν πιλότο και έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα μαχαίρωσε άνδρα στο κέντρο της πόλης

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή

Το μυθικό συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μαϊάμι Χιτ

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αμύθητο ποσό που θα λαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το trade του στους Μαϊάμι Χιτ - Η επιλογή του για επέκταση συμβολαίου

Θεσσαλονίκη: Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε επιχωματώσεις, έτσι ώστε οι μικρές εστίες να μην επεκταθούν και γίνει κάποια αναζωπύρωση

Αργολίδα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Επίδαυρο

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Δυστύχημα στην Αργολίδα με θύμα 49χρονο. Μάθετε περισσότερα για το περιστατικό στην Επίδαυρο. Ενημερωθείτε τώρα!

Η κορυφαία μαμά μπλόγκερ Jill Smokler έφυγε από τη ζωή στα 48 της από καρκίνο εγκεφάλου

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η Jill Smokler είχε ιδρύσει το Scary Mommy, μια πλατφόρμα που μιλούσε για τις καθημερινές δυσκολίες της μητρότητας με ειλικρίνεια και χιούμορ.

Ηλεία: 70χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του ‑ Τον ανακάλυψαν γείτονες μετά από μέρες

Ελλάδα 23.06.2026
Περίπου δέκα μέρες είχαν να δουν οι γείτονες τον ηλικιωμένο, γεγονός που τους ώθησε να πάνε να τον αναζητήσουν στο σπίτι του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: 72χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του

Ελλάδα 23.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από στενό συγγενικό του πρόσωπο

Ρύθμιση για δάνεια νόμου Κατσελη 3869/2010 ‑ Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή

Ελλάδα 23.06.2026
Ξεκαθαρίζεται ότι ο τόκος υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης που έχει οριστεί από τη δικαστική απόφαση και μόνο για το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών καταβολών, και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής

Tobias Gough: Ποιος είναι ο «καυτός» ηχολήπτης της Ντάουνινγκ Στριτ που έγινε viral

Κόσμος 23.06.2026
Ο Tobias Gough, ο «καυτός» ηχολήπτης της Ντάουνινγκ Στριτ έχει γίνει viral, κατορθώνοντας να κλέψει την παράσταση από τους Βρετανούς πρωθυπουργούς και το έντονο πολιτικό παρασκήνιο