E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάθειρξη 21 ετών και 7 μηνών στην 34χρονη για την αρπαγή και κακοποίηση της Μαρκέλας

Ένοχη η 34χρονη για την απαγωγή και τη σeξουαλική κακοποίηση της 10χρονης Μαρκέλας

Δημοσίευση 2/12/2021 | 19:18

Κάθειρξη 21 ετών και 7 μηνών στην 34χρονη για την αρπαγή και κακοποίηση της Μαρκέλας

«Αναζητούσα κάπου να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η 34χρονη στην απολογία της, επιχειρώντας να αιτιολογήσει την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ενοχή της 34χρονης «κοκκινομάλλας» για την υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης και την αθώωση της για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχη κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη η 34χρονη για την απαγωγή και σeξουαλική κακοποίηση του 10χρονου κοριτσιού. Ακόμη έκρινε ένοχο τον 41χρονο συγκατηγορούμενο της για τη συνεργεία στην αρπαγή της ανήλικης και αθώο για τη συνεργεία στην έκθεση.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή της 34χρονης κατηγορουμένης, για το σύνολο των πράξεων που της αποδίδονται, για την υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας, στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση που συγκλόνισε τον Ιούνιο του 2020 την κοινή γνώμη.

«Δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι πήγε στο σχολείο αλλά δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει κι ότι ενήργησε επειδή λυπόταν την ανήλικη. Το είχε προετοιμάσει. Προκύπτει από τις επισκέψεις της στον ιστότοπο αναζητήσεως παιδιών και τις επισκέψεις στο σχολείο. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει και εκείνη την ακολούθησε στην οικία της», σημείωσε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη προς τους ενόρκους και τακτικούς δικαστές του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμιξε στον χυμό της ουσίες που εμπίπτουν στα ναρκωτικά για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια, ώστε να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της».

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός της για την πράξη της συνέργειας στην αρπαγή, αλλά να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τη συνέργεια στην έκθεση ανηλίκου. Η κατηγορούμενη είχε σοκάρει με την απολογία της το Δικαστήριο καθώς ανέφερε ότι με την πράξη της «ήθελε να προσφέρει τα μητρικά της αισθήματα»!

Η 34χρονη, επιχείρησε να να αιτιολογήσει τις πράξεις της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και παραδέχτηκε, ακόμη, ότι χορήγησε ναρκωτικά στην ανήλικη, αλλά αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σeξουαλικά. «Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους για το κακό που έκανα. Έχω μετανιώσει πίκρα για ότι έχω κάνει και θα το πληρώνω για όλη μου τη ζωή. Όταν ήμουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση ο σύζυγός μου με εξωθούσε στην πορνεία παράλληλα με την άλλη δουλειά μου. Όταν εκδιδόμουν, γνώρισα και τα ναρκωτικά. Αποφάσισα εγώ να δώσω το παιδί μου στον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο είχαμε αψιμαχίες και δεν μπορούσα να το πάρω. Άρχισα να νιώθω τύψεις και αναζητούσα κάπου να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα», ανέφερε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της.

Οπως σημειώνεται στο grtimes, η 34χρονη παραδέχτηκε ότι χορήγησε ναρκωτικά στην ανήλικη αλλά αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σeξουαλικά. «Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους για το κακό που έκανα. Έχω μετανιώσει πικρά για ό,τι έχω κάνει και θα το πληρώνω για όλη μου τη ζωή», τόνισε από την πλευρά της, στην απολογία της, αρχικά.

Στη συνέχεια προσέθεσε το εξής: «Όταν ήμουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ο σύζυγος μου με εξωθούσε στην πορνεία παράλληλα με την άλλη δουλειά μου, όταν εκδιδόμενη γνώρισα και τα ναρκωτικά. Αποφάσισα εγώ να δώσω το παιδί μου στον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο είχαμε αψιμαχίες και δεν μπορούσα να το πάρω. Άρχισα να νιώθω τύψεις και αναζητούσα κάπου να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα».

«Την έτριψα με το σαμπουάν αλλά δεν την άγγιξα στα ευαίσθητα σημεία»

«Εκείνο το πρωί έκανα χρήση. Αρχικά είχα διαφορετικό προορισμό, δεν είχα στο πλάνο μου να πάρω το παιδί. Ήμουν πλανεμένη, δεν έβλεπα καθαρά τι ήθελα να κάνω. Πήγα στο σχολείο και τη συνάντησα. Έκρινα ότι ήταν φυσιολογικό να την πάρω σπίτι μου για βγάλω τα μητρικά μου αισθήματα. Ήρθε πρόθυμα, χωρίς βία και αν έλεγε όχι, δεν θα γινόταν τίποτα», επεσήμανε για την αρπαγή της Μαρκέλλας, σύμφωνα με το grtimes.

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι όπου κρατούσε τη μικρή ανέφερε τα εξής: «Κάναμε τα μαθήματα. Όταν έβγαλε τα παπούτσια μύριζαν τα ποδαράκια της. Της είπα αν θέλει να κάνουμε μπάνιο. Εγώ δεν έβγαλα ποτέ τα ρούχα μου. Την έτριψα με το σαμπουάν αλλά δεν την άγγιξα στα ευαίσθητα σημεία με τον τρόπο που περιγράφετε».

«Έκανα χρήση ναρκωτικών, έκοψα μισό και της το έδωσα»

«Στην μπανιέρα ήταν μόνη της, ήταν μικρή και δεν χωρούσαμε και οι δύο μαζί. Όσο ήταν στο μπάνιο εγώ πήγαινα στην κουζίνα και έκανα χρήση ναρκωτικών. Μετά της στέγνωσα τα μαλλιά και της έδωσα ρούχα να ντυθεί. Μετά παίζαμε με ένα κουτί με μπιζού. Της άρεσε. Κάποια στιγμή ρώτησε πότε θα φύγει και αν είναι καλά η μαμά της. Εκεί κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Έκανα χρήση και πήρα και δύο ηρεμιστικά. Λυπάμαι που το λέω αλλά έκοψα μισό και της το έδωσα. Είδαμε το amber alert και μου είπε να πάρουμε τηλέφωνο τη μαμά. Κατάλαβε και αυτή ότι έγινε κάτι κακό. Της είπα να πάει να κοιμηθεί και ότι θα πάμε το πρωί στη μαμά», εξήγησε η 34χρονη, τονίζοντας πως «δεν είχα σκοπό να ασελγήσω. Την επόμενη μέρα όταν σηκώθηκε ήταν δύσκολο να συνέλθει για να μπορέσω να τη γυρίσω πίσω».

«Εκείνη την ώρα μου ήρθε η κακή ιδέα να χρησιμοποιήσω ό,τι ίχνη είχαν μείνει (από τα ναρκωτικά). Κατανοώ ότι μπορούσα να προκαλέσω κακό στο παιδί», σημείωσε, επισημαίνοντας πως άφησε την 10χρονη το πρωί του Σαββάτου. «Δεν είχα σκοπό να την εγκαταλείψω. Της είπα να με ακολουθήσει. Την εντόπισαν αμέσως και όταν είδα το περιπολικό, απομακρύνθηκα και αποφάσισα να φύγω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηθικά και νομικά περιττή η προφυλάκιση των αστυνομικών που πυροβόλησαν τον 20χρονο, λέει ο δήμαρχος Αργους‑Μυκηνών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, σημείωσε ότι ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, γεγονός που, όπως είπε, δεν επιδέχεται καμία σχετικοποίηση

Το ελληνικό διαβατήριο είναι πλέον διαθέσιμο ψηφιακά στην εφαρμογή Gov.gr Wallet

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Έχετε πλέον τη δυνατότητα χρήσης για ταυτοποίηση και ταξιδιωτικούς σκοπούς εντός Ελλάδας

Δόκιμοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ιταλίας απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή οδηγό αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεργέστη

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

Πολιτική 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.