E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχίζει να κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα

Γιατί ίσως δούμε αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση 2/12/2021 | 18:10

Αρχίζει να κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα

Η ενημέρωση γίνεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην πίεση στο Σύστημα Υγείας τονίζοντας ωστόσο, πως τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται.

Οσο αφορά στο πρώτο κρούσμα με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας, δήλωσε πως είναι πολύ καλά ο ασθενής ενώ για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, εξήγησε πως μάλλον καλύπτεται από το εμβόλιο.

Παπαευαγγέλου: Αναμενόμενη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Στη συνέχεια, η κυρία Παπαευαγγέλου μίλησε για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, εφιστώντας την προσοχή προς όλους τους πολίτες ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει ο καθένας, εξηγώντας πως «δεν αμελούμε τον εμβολιασμό μας. Κάνουμε το εμβόλιο για την ατομική προστασία και για τη μείωση της διασποράς».

Έπειτα, τόνισε πως υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ της εμβολιαστικής κάλυψης και της θνητότητας λόγω κορωνοϊού, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η υψηλότερη θνητότητα συνδέεται με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε κάποιες περιοχές.

Επίσης, η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην αύξηση στα ραντεβού για τα εμβόλια και ειδικότερα, στους άνω των 60 όπου τόνισε ότι «πριν κάποιες ημέρες τα ραντεβού ήταν κάτω από 3.000 και το τελευταίο 48ωρο είναι πάνω από 30.000».

Τέλος, σημείωσε πως «η σκέψη μας είναι στα Χριστούγεννα και με τα τεστ θα έχουμε έγκαιρη διάγνωση. Μην παραλείψουμε το σελφ τεστ! Αν το ακολουθήσουμε αυτό, είναι αναμενομένη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα», εξηγώντας πως πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όταν πρόκειται να συμμετάσχει κανείς σε συνάθροιση.

Μαγιορκίνης: Η Δέλτα υποχωρεί έναντι της Όμικρον

Από την πλευρά του, ο κύριος Μαγιορκίνης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει μια βελτιωμένη εικόνα μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Και παρότι η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται με τον αριθμό των νοσηλειών να έχει αυξηθεί, υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης.

«Η μετάλλαξη Όμιρον οδηγεί το νέο επιδημιολογικό κύμα», προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ύφεση στη Δέλτα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη «Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Δεν βλέπουμε διαφορά σε νοσηρότητα από την Όμικρον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα από τα πιο τρελά γκολ μπήκε στον Καναδά εν μέσω... χιονοθύελλας

Αθλητικά Νέα 10.11.2025
Το χιόνι είχε καλύψει πλήρως τον αγωνιστικό χώρο

Από αύριο αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τρεις σταθμοί έως 12 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 10.11.2025
Οι εργασίες ξεκινούν από το τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος»

Πέθανε η 70χρονη που είχε δεχτεί επίθεση με πέτρα από 38χρονο όταν τάιζε αδέσποτες γάτες

Ελλάδα 10.11.2025
Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 9/11 μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Ζερβόπουλος

Ελλάδα 10.11.2025
Υπήρξε επικεφαλής της θεατρικής ομάδας «Η συνάντηση»

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο: Μέχρι πότε θα βρέχει στην Αττική

Καιρός 10.11.2025
Η ΕΜΥ παρουσίασε τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Τρίτη αναβολή για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Ελλάδα 10.11.2025
Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή

«Χρυσά» τα όσπρια στο ράφι – Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις στην αγορά

Οικονομία 10.11.2025
Η τιμή των οσπρίων παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση

BBC: Αυτό είναι το βίντεο με το μοντάζ στον Τραμπ που οδήγησε στην παραίτηση τον διευθυντή και τη διευθύνουσα σύμβουλο

Κόσμος 10.11.2025
Προβλήματα στο BBC έχει προκαλέσει το μοντάζ που έγινε σε βίντεο από ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Απάτη με ακίνητα στην Αθήνα: Πώς έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας

Ελλάδα 10.11.2025
Εξιχνιάστηκε απόπειρα απάτης με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου μέσω πλειστηριασμού