E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχίζει να κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα

Γιατί ίσως δούμε αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση 2/12/2021 | 18:10

Αρχίζει να κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα

Η ενημέρωση γίνεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην πίεση στο Σύστημα Υγείας τονίζοντας ωστόσο, πως τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται.

Οσο αφορά στο πρώτο κρούσμα με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας, δήλωσε πως είναι πολύ καλά ο ασθενής ενώ για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, εξήγησε πως μάλλον καλύπτεται από το εμβόλιο.

Παπαευαγγέλου: Αναμενόμενη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Στη συνέχεια, η κυρία Παπαευαγγέλου μίλησε για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, εφιστώντας την προσοχή προς όλους τους πολίτες ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει ο καθένας, εξηγώντας πως «δεν αμελούμε τον εμβολιασμό μας. Κάνουμε το εμβόλιο για την ατομική προστασία και για τη μείωση της διασποράς».

Έπειτα, τόνισε πως υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ της εμβολιαστικής κάλυψης και της θνητότητας λόγω κορωνοϊού, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η υψηλότερη θνητότητα συνδέεται με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε κάποιες περιοχές.

Επίσης, η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην αύξηση στα ραντεβού για τα εμβόλια και ειδικότερα, στους άνω των 60 όπου τόνισε ότι «πριν κάποιες ημέρες τα ραντεβού ήταν κάτω από 3.000 και το τελευταίο 48ωρο είναι πάνω από 30.000».

Τέλος, σημείωσε πως «η σκέψη μας είναι στα Χριστούγεννα και με τα τεστ θα έχουμε έγκαιρη διάγνωση. Μην παραλείψουμε το σελφ τεστ! Αν το ακολουθήσουμε αυτό, είναι αναμενομένη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα», εξηγώντας πως πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όταν πρόκειται να συμμετάσχει κανείς σε συνάθροιση.

Μαγιορκίνης: Η Δέλτα υποχωρεί έναντι της Όμικρον

Από την πλευρά του, ο κύριος Μαγιορκίνης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει μια βελτιωμένη εικόνα μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Και παρότι η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται με τον αριθμό των νοσηλειών να έχει αυξηθεί, υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης.

«Η μετάλλαξη Όμιρον οδηγεί το νέο επιδημιολογικό κύμα», προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ύφεση στη Δέλτα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη «Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Δεν βλέπουμε διαφορά σε νοσηρότητα από την Όμικρον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Κόσμος Χτες
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Κόσμος Χτες
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

Ελλάδα Χτες
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.