E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχίζει να κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα

Γιατί ίσως δούμε αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση 2/12/2021 | 18:10

Αρχίζει να κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα

Η ενημέρωση γίνεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην πίεση στο Σύστημα Υγείας τονίζοντας ωστόσο, πως τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται.

Οσο αφορά στο πρώτο κρούσμα με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας, δήλωσε πως είναι πολύ καλά ο ασθενής ενώ για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, εξήγησε πως μάλλον καλύπτεται από το εμβόλιο.

Παπαευαγγέλου: Αναμενόμενη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Στη συνέχεια, η κυρία Παπαευαγγέλου μίλησε για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, εφιστώντας την προσοχή προς όλους τους πολίτες ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει ο καθένας, εξηγώντας πως «δεν αμελούμε τον εμβολιασμό μας. Κάνουμε το εμβόλιο για την ατομική προστασία και για τη μείωση της διασποράς».

Έπειτα, τόνισε πως υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ της εμβολιαστικής κάλυψης και της θνητότητας λόγω κορωνοϊού, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η υψηλότερη θνητότητα συνδέεται με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε κάποιες περιοχές.

Επίσης, η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην αύξηση στα ραντεβού για τα εμβόλια και ειδικότερα, στους άνω των 60 όπου τόνισε ότι «πριν κάποιες ημέρες τα ραντεβού ήταν κάτω από 3.000 και το τελευταίο 48ωρο είναι πάνω από 30.000».

Τέλος, σημείωσε πως «η σκέψη μας είναι στα Χριστούγεννα και με τα τεστ θα έχουμε έγκαιρη διάγνωση. Μην παραλείψουμε το σελφ τεστ! Αν το ακολουθήσουμε αυτό, είναι αναμενομένη η αύξηση στα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα», εξηγώντας πως πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όταν πρόκειται να συμμετάσχει κανείς σε συνάθροιση.

Μαγιορκίνης: Η Δέλτα υποχωρεί έναντι της Όμικρον

Από την πλευρά του, ο κύριος Μαγιορκίνης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει μια βελτιωμένη εικόνα μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Και παρότι η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται με τον αριθμό των νοσηλειών να έχει αυξηθεί, υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης.

«Η μετάλλαξη Όμιρον οδηγεί το νέο επιδημιολογικό κύμα», προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ύφεση στη Δέλτα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη «Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Δεν βλέπουμε διαφορά σε νοσηρότητα από την Όμικρον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.

Αίγιο: «Τους αγαπούσα πολύ, είμαι αθώος» – Τα νέα στοιχεία που «δένουν» τον 65χρονο για το διπλό φονικό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα του δράστη

Μουντιάλ 2026: Προσοχή στους νέους κανονισμούς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Νέοι καιροί νέα ήθη από τη FIFA

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Μπελφαστ: Σε ετοιμότητα για δεύτερη νύχτα επεισοδίων – Οι διαμαρτυρίες έφτασαν στη Γλασκώβη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας νύχτας βίαιων συγκρούσεων

Βούλα: Νεκρός 74χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στη Βούλα το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία

Μπιλ Γκέιτς: «Ο Έπσταϊν με εκβίαζε απειλώντας να αποκαλύψει την απιστία μου στη σύζυγό μου»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν έπρεπε ποτέ να τον είχα γνωρίσει», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και παλαιότερα για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή

Διπλή δολοφονία στο Λόγγο Αιγίου: Τι ισχυρίζεται ο 65χρονος Ιταλός ενόψει της απολογίας του

Ελλάδα Χτες
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου απολογείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία μητέρας και γιου, ενώ η συνήγορός του επικαλείται κενά στη δικογραφία.