E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: Νεκρό βρέφος σε ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών το λιμενικό διέσωσε 283 ανθρώπους με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρική»

Δημοσίευση 2/12/2021 | 15:50

Ισπανία: Νεκρό βρέφος σε ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Ένα νεκρό βρέφος εντοπίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα 300 μεταναστών που διασώθηκαν από το ισπανικό λιμενικό την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια νησιά από τις ακτές της Αφρικής.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών το λιμενικό διέσωσε 283 ανθρώπους με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που ταξίδευαν με πέντε φουσκωτά προς τη Φουερτεβεντούρα», ένα από τα νησιά του αρχιπελάγους, ανέφεραν οι αρχές στο Twitter.

Μεταξύ των διασωθέντων ήταν 68 γυναίκες και επτά ανήλικοι, ανάμεσά τους «ένα βρέφος» δεν επέζησε, διευκρίνισαν. Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων μεταναστών είναι «καλή», με εξαίρεση μία γυναίκα η οποία έχρηζε ιατρικής βοήθειας.

Η Ισπανία είναι μία από τις βασικές πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη. Από τον Ιανουάριο 36.379 μετανάστες έχουν φτάσει στις ισπανικές ακτές, σε σχέση με 511 την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η θαλάσσια οδός προς τα Κανάρια νησιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρά, υπερφορτωμένα πλοιάρια που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές των Κανάριων νησιών που βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής Αφρικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.