E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

«Άρπαξαν» επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ

Δημοσίευση 2/12/2021 | 11:41

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

Σε μια πρωτοφανή κομπίνα είχαν επιδοθεί τρεις Ρομά για να εισπράττουν τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν οικογένειες από την Αχαΐα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet των δικαιούχων που είχαν κλέψει από λογιστικό γραφείο!

Η απάτη αποκαλύφθηκε προχθές, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν έξι γυναίκες επειδή δεν τους είχαν πιστωθεί τα χρήματα για τα επιδόματα ανήλικων τέκνων τους.

Επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κι έτσι οι μητέρες απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, οι άνδρες της οποίας ξεκίνησαν άμεσα έρευνα και έφτασαν στα ίχνη ενός μέλους της σπείρας. Ο Ρομά είχε πάει σε ένα κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία προσπαθώντας να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που είχε εκδοθεί στο όνομα ενός συνεργού του.

Ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει μαζί με δύο ακόμα Ρομά. Όπως διαπιστώθηκε, στις 29 Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει ένα λογιστικό γραφείο και είχαν κλέψει από το εσωτερικό του δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών. Με αυτούς έμπαιναν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, άλλαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα και έβαζαν άλλα ΙΒΑΝ, με δικαιούχους μέλη της σπείρας. Έτσι, τα επιδόματα δεν πιστώθηκαν στους δικαιούχους αλλά στους ίδιους!

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος είχαν κατατεθεί τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του Ρομά που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία και πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κιλκίς: Οδηγός παρέσυρε αστυνομικό την ώρα που του έκοβε κλήση

Ελλάδα 12.01.2026
Ένας 58χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του έναν 49χρονο αστυνομικό, την ώρα που του επιβαλλόταν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

Εύβοια: 37χρονη δασκάλα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 22χρονο σύντροφό της

Ελλάδα 12.01.2026
Μια 37χρονη δασκάλα στο Μαρμάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον 22χρονο σύντροφό της

Ανατροπή: Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη ‑ Τι έχει συμβεί

Ελλάδα 12.01.2026
Οι αγρότες των 57 μπλόκων της Πανελλαδικής Επιτροπής είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αλυσίδες και χιονοκουβέρτες: Το πρόστιμο για τη μη χρήση ή μεταφορά τους

Ελλάδα 12.01.2026
Μέχρι πότε είναι απαραίτητη η μεταφορά ή χρήση των αντιολισθητικών μέσων για τους οδηγούς

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Πολιτική 12.01.2026
Αφορμή για την παραίτηση στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος

Νάγκετς ‑ Μπακς 108‑104: «Λύγισε» το Μιλγουόκι στο Ντένβερ παρά την υπερπροσπάθεια του Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα 12.01.2026
Ο «Greek Freak» άγγιξε το τριπλ-νταμπλ αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των «ελαφιών» απέναντι στους ελλιπείς γηπεδούχους

Το Ιράν μπλόκαρε και το Starlink: Χάνει 1,56 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Κόσμος 12.01.2026
Τελευταία φορά, που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του