E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

«Άρπαξαν» επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ

Δημοσίευση 2/12/2021 | 11:41

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

Σε μια πρωτοφανή κομπίνα είχαν επιδοθεί τρεις Ρομά για να εισπράττουν τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν οικογένειες από την Αχαΐα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet των δικαιούχων που είχαν κλέψει από λογιστικό γραφείο!

Η απάτη αποκαλύφθηκε προχθές, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν έξι γυναίκες επειδή δεν τους είχαν πιστωθεί τα χρήματα για τα επιδόματα ανήλικων τέκνων τους.

Επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κι έτσι οι μητέρες απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, οι άνδρες της οποίας ξεκίνησαν άμεσα έρευνα και έφτασαν στα ίχνη ενός μέλους της σπείρας. Ο Ρομά είχε πάει σε ένα κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία προσπαθώντας να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που είχε εκδοθεί στο όνομα ενός συνεργού του.

Ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει μαζί με δύο ακόμα Ρομά. Όπως διαπιστώθηκε, στις 29 Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει ένα λογιστικό γραφείο και είχαν κλέψει από το εσωτερικό του δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών. Με αυτούς έμπαιναν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, άλλαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα και έβαζαν άλλα ΙΒΑΝ, με δικαιούχους μέλη της σπείρας. Έτσι, τα επιδόματα δεν πιστώθηκαν στους δικαιούχους αλλά στους ίδιους!

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος είχαν κατατεθεί τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του Ρομά που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία και πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στο Μεξικό μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο» – Ακυρώθηκαν πτήσεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες

Κόσμος 23.02.2026
Ο ισχυρότερος βαρόνος ναρκωτικών της χώρας σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων στον αγροτικό δήμο Ταπάλπα

Σκοτ Ρίτερ: Πώς οι ΗΠΑ ξεγελούν το Ιράν ‑ Η συγκέντρωση δυνάμεων δεν γίνεται παρά για να επιτεθούν

Κόσμος 23.02.2026
Στρατηγικό λάθος της Τεχεράνης οι συνομιλίες, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κούλουμα παντού: Σαρακοστιανά κεράσματα, μουσική και χορός από τον λόφο Φιλοπάππου μέχρι τον Λαγκαδά – Όλες οι εκδηλώσεις

Ελλάδα 23.02.2026
Τα υπαίθρια «τραπέζια» θα περιμένουν τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους

Καθαρά Δευτέρα: Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ο κόσμος σήμερα στη Βαρβάκειο, «τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Ελλάδα 23.02.2026
«Η αγορά έχει σχεδόν ξεπουλήσει, λίγα πράγματα έχουν μείνει» δηλώνει ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς της Βαρβακείου - Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά και ποια θα λειτουργήσουν σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του βαρώνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο» – Επιθέσεις και χάος σε πολλές πολιτείες

Κόσμος 23.02.2026
Η φερόμενη εξουδετέρωση του Νεμέσιο Οσεγέρα Σερβάντες πυροδοτεί κύμα βίας - O ρόλος αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην επιχείρηση

Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία

Ελλάδα Χτες
Ο 47χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του

Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα Χτες
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος Χτες
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ελλάδα Χτες
Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Ελλάδα Χτες
Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις