E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Αντιεμβολιαστές έβαλαν βόμβα σε σχολείο και πήγαν να κάψουν ένα άλλο

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες»

Δημοσίευση 2/12/2021 | 09:59

Σοκ: Αντιεμβολιαστές έβαλαν βόμβα σε σχολείο και πήγαν να κάψουν ένα άλλο

Ξέφυγε από τα όρια η κατάσταση με τις αντιδράσεις, στα μέτρα της Κυπριακής κυβέρνησης για την πανδημία, καθώς άγνωστοι έφτασαν στο σημείο να βάλουν ακόμη και εκρηκτικό μηχανισμό σε Δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, reporter.com.cy, που επικαλείται την Αστυνομία, γύρω στη 1:40 τα ξημερώματα, σημειώθηκε έκρηξη, στο Δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας καθώς επίσης και πυροτεχνουργός, σύμφωνα με τον οποίο η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού αντικειμένου το οποίο τοποθετήθηκε στη βάση πόρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοσχέδιο εκρηκτικό αντικείμενο το οποίο πυροδοτήθηκε, ωστόσο δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού. Προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

Φωτιά σε δημοτικό

Λίγες ώρες μετά σημειώθηκε και δεύτερο χτύπημα σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το cyprustimes, άγνωστοι φέρεται να παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Δημοτικού και να έβαλαν φωτιά στην κεντρική αίθουσα του σχολείου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Μάλιστα, στα σκαλοπάτια της εισόδου του σχολείου, οι δράστες έγγραψαν με σπρέι το μήνυμα: «Κάτω τα χέρια απ’τα παιδιά μας», γεγονός που εντείνει τις υποψίες των αρχών ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030