E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Θερμό» φθινόπωρο με εκλογικά σενάρια

Πληροφορίες για εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες

Δημοσίευση 29/7/2013 | 00:00

«Θερμό» φθινόπωρο με εκλογικά σενάρια

Οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν προβληματισμό στην κυβέρνηση, αλλά και στα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις ήδη δύσκολες σχέσεις με τους δανειστές, προμηνύουν... θερμό φθινόπωρο.

Τα προβλήματα και οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν με τις αλλαγές στο Δημόσιο, αλλά κυρίως η τάση των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, που περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσουν την εκταμίευση της δόσης, δημιουργούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου, αλλά και επαναφέρουν στο προσκήνιο έντονη συζήτηση για το κατά πόσο σε αυτό το περιβάλλον μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει δυναμικά τις μεταρρυθμίσεις.

Σε αυτή τη λογική έχουν αρχίσει να γίνονται εισηγήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο, μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με βασικό επιχείρημα την ανάγκη επίσπευσης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

Είναι πλέον βέβαιο, σημειώνει η εφημερίδα, πως το φθινόπωρο τα πράγματα θα αλλάξουν. Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα και η Αθήνα έχει λάβει το μήνυμα πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων. Την ίδια ώρα, όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά πως η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της και πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να περάσει νέα μέτρα από τη Βουλή.

Ακόμα και υπουργοί που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθούν όλες οι αλλαγές στο Δημόσιο τους επόμενους μήνες. Αν μάλιστα δεχθούμε πως η λογική των οριζόντιων μέτρων στις διαθεσιμότητες του Δημοσίου δεν θα συνεχιστεί, τότε φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεθούν άλλοι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του έτους.

Το μπαλάκι φαίνεται πως περνά στους δημάρχους, οι οποίοι είναι αμφίβολο αν θα θελήσουν ή αν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε μετακινήσεις και αλλαγές υπαλλήλων τους. Ακόμα και στο οικονομικό επιτελείο, όπου διατηρούν αισιοδοξία για το πλεόνασμα στο τέλος του έτους, κατανοούν πως οι πολίτες δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς τα χαράτσια θα συνοδευτούν από νέες εισφορές στην εφορία.

Το θέμα των εκλογών δεν πέφτει για πρώτη φορά στο τραπέζι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξετάσει πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο τον Ιούνιο, όταν είχε διαπιστωθεί πως δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική κίνηση στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Σε μία θυελλώδη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού είχε για πρώτη φορά ειπωθεί ανοιχτά η πρόταση αυτή από συνεργάτες του, αλλά και υπουργούς, που εκτιμούσαν πως θα έπρεπε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Κόσμος Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος Χτες
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού